به گزارش خبرگزاری مهر، ابوالفضل فرشبافیان افزود: کشت کلزا در شهرستان اسکو در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته و این محصول ارزشمند که به عنوان طلای زرد کشاورزی شناخته میشود، نقش مهمی در خودکفایی کشور در حوزه روغنهای خوراکی ایفا میکند.
وی ادامه داد: افزایش سطح زیرکشت نشان از استقبال کشاورزان از کشت این محصول و حمایتهای دولت در این زمینه دارد ضمن اینکه کشت کلزا در تناوب با گندم و جو باعث بهبود خاک، کاهش آفات و بیماریها و در نهایت افزایش عملکرد این محصولات میشود.
وی با اشاره به اینکه کشت کلزا در شهرستان اسکو به صورت قراردادی است، ادامه داد: عملکرد محصول کلزا در شهرستان اسکو ۲ تن تولید در هر هکتار است.
فرشبافیان بیان کرد: یکی از مهمترین مزایای کشت کلزا تولید روغن خوراکی با کیفیت بالا است که میتواند نیاز کشور به واردات روغن را کاهش دهد و همچنین توسعه کشت کلزا به صورت مستقیم و غیرمستقیم منجر به ایجاد اشتغال در مناطق روستایی میشود.
وی خاطرنشان کرد: با وجود مزایای فراوان کشت کلزا، این محصول نیز با چالشهایی مانند نوسانات قیمت، کمبود آب و نبود صنایع روغنکشی مدرن مواجه است و برای رفع این چالشها، نیاز به حمایت بیشتر دولت از کشاورزان، توسعه زیرساختهای آبیاری و ایجاد صنایع روغنکشی در مناطق کلزا خیز است.
فرشبافیان افزود: کشت کلزا در شهرستان اسکو نشان از حرکت رو به جلوی کشاورزی این منطقه در جهت تولید محصولات با ارزش افزوده بالا و کاهش وابستگی به واردات است و با توجه به پتانسیلهای موجود، انتظار میرود که این روند در سالهای آینده نیز ادامه داشته باشد و شهرستان اسکو به یکی از قطبهای تولید کلزا در کشور تبدیل شود.
نظر شما