پیام‌نما

يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْوَاجِكَ وَ بَنَاتِكَ وَ نِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَّ ذَلِكَ أَدْنَى أَنْ يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ وَ كَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا * * * ای پیامبر! به همسرانت و دخترانت و همسران کسانی که مؤمن هستند بگو: چادرهایشان را بر خود فرو پوشند [تا بدن و آرایش و زیورهایشان در برابر دید نامحرمان قرار نگیرد.] این [پوشش] به اینکه [به عفت و پاکدامنی] شناخته شوند نزدیک تر است، و در نتیجه [از سوی اهل فسق و فجور] مورد آزار قرار نخواهند گرفت؛ و خدا همواره بسیار آمرزنده و مهربان است. * * * دارد متاع عفت از چارسو خریدار / بازار خودفروشی این چارسو ندارد

۸ بهمن ۱۴۰۳، ۹:۱۹

پرواز برنج در بازار؛ چه کسی پاسخگو است؟

پرواز برنج در بازار؛ چه کسی پاسخگو است؟

در حالی وزارت جهاد از تولید ۲.۷ میلیون تن برنج خبر داده و برخی نمایندگان شمال نیز خواستار توقف واردات هستند که در بازار شاهد کمبود و افزایش قیمت برنج ایرانی هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر کمتر از ۴۰ روز مانده به آغاز ماه مبارک رمضان و ایام نوروز، با این حال نوسانات بازار برنج نگرانی‌های زیادی را به وجود آورده است. اخیراً رئیس اتحادیه برنج‌فروشان شهر بابل در گفتگویی اعلام کرده که قیمت انواع برنج ایرانی از یک ماه پیش تاکنون ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش یافته است و این سیر افزایشی هنوز ادامه دارد به طوری که هر کیلو برنج طارم که در ابتدای فصل ۷۰ هزار تومان درب کارخانه قیمت داشت امروز به حدود ۱۱۰ هزار تومان رسیده است؛ برنج فجر ۹۰ هزار تومان، شیرودی ۸۰ هزار تا ۸۵ هزار تومان و ندا به حدود ۸۰ هزار تومان در هر کیلو درب کارخانه افزایش پیدا کرده‌اند.

این در حالی است که وزارت جهاد کشاورزی وضعیت تولید برنج را در سال جاری بسیار مطلوب عنوان کرده و از تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال جاری خبر داده بود. با این حال کارشناسان آمار اعلامی از سوی وزارت جهاد کشاورزی را با دیده تردید می‌نگرند و حتی بسیاری از آنها با قطعیت این آمار را رد می‌کنند.

صحت آمار تولید برنج مخدوش است

در این راستا شایگان ادیبی، مجری سابق برنج وزارت جهاد کشاورزی گفته است: با توجه به اینکه اتفاق خاصی در خصوص تهیه به موقع انواع نهاده کشاورزی توصیه شده برای این زراعت رخ نداده، میزان تولید بذر گواهی شده برنج توزیع شده بین کشاورزان نیز از قبل هم کمتر شده و به حدود یک درصد رسیده و تکنولوژی‌های هم به شالیکاران که باعث افزایش عملکرد در واحد سطح و در نتیجه تولید شود؛ نشده است، رشد تولیدی نیز رخ نداده است‌.

وی تاکید کرده: همچنین با عنایت به بررسی‌های میدانی، میزان تولید برنج حداکثر به اندازه سال گذشته و لازم به ذکر است که برآورد تولید ۲,۷۰۰,۰۰۰ تن برنج سفید برای سال ۱۴۰۳ (یعنی افزایش تولیدی معادل ۳۵ درصد نسبت به سال گذشته که توسط برخی از مسؤلین وزارت جهاد کشاورزی اعلام شده) با واقعیت‌های تولید برنج سال جاری همخوانی نداشته است.

در سال ۱۴۰۰ چه اتفاقی برای برنج افتاد؟

البته این اولین بار نیست که پیش بینی‌ها و محاسبات نادرست وزارت جهاد کشاورزی در ارائه آمار تولید، منجر به نابسامانی‌های گسترده در تنظیم بازار برنج می‌شود.در سال ۱۴۰۰ نیز در حالی که وزارت جهاد کشاورزی و برخی تشکل‌های بخش خصوصی میزان کاهش تولید برنج را ۱۸ درصد اعلام می‌کردند، بعدها مشخص شد رقم کاهش تولید بیشتر از میزان بوده و برخی تشکل‌ها از جمله اتحادیه شالیکوبی داران مازندران این رقم را حتی تا ۴۰ درصد نیز عنوان کردند.

اتفاقاتی که به دنبال این اظهارات و کاهش واردات برنج به بهانه حمایت از تولید در آن سال رخ داد، تنش‌های بسیار زیادی را به بازار وارد کرد به طوری که قیمت برنج ایرانی با رشد تصاعدی مواجه شد.

وزارت جهاد هوای کشاورزان را دارد، مصرف کنندگان رها شده‌اند!

در همین زمینه، محمود رضایی، کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه برای حل یک مساله ابتدا باید صورت مساله را درست بخوانیم و درک کنیم، گفت: تا زمانی که واقعاً به این باور نرسیم که در حوزه برخی کالاهای اساسی از جمله برنج وابستگی داریم و باید به موقع اقدام به رفع این وابستگی کنیم، شرایط بازار نیز درست نمی‌شود.

وی با انتقاد از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: وزارت جهاد کشاورزی هوای کشاورزان را دارد، همان طور که نمایندگان برخی استان‌های شمالی هر از گاهی از سر شور و هیجان سخنرانی‌های تندی علیه واردات می‌کنند و مدعی می‌شوند که قادر به تأمین نیازمان در داخل کشور هستیم. در این میان کسی به فکر میلیون‌ها مصرف کننده که روز به روز سفره‌هایشان کوچک‌تر می‌شود، نیست.

رضایی تاکید کرد: در شرایطی که پیش آمده مصرف کننده باید تمام حقوق دریافتی‌اش را صرف خرید چند کالای اساسی مهم و مورد نیازش کند و برای باقی امور زندگی‌اش هزینه‌ای باقی نمی‌ماند است و سو مدیریت برخی دستگاه‌ها وضعیت را به اینجا کشانده است که این دستگاه‌ها باید پاسخگوی عملکرد خود باشند.

وی با اشاره به کاهش ۲۰ درصدی واردات در ۹ ماهه امسال، اضافه کرد: باید نهادهای نظارتی وزارت جهاد کشاورزی و نمایندگانی را که مدعی بودند با بیش بود برنج مواجه هستیم و نیازی به تأمین کسری از محل واردات نیست، وادار به پاسخگویی کنند. به نظر می‌رسد مقوله تنظیم بازار در حال حاضر بسیار مغفول مانده و مصرف کنندگان در میان ادعاها و دعواهای آقایان در حال نابودی اند که با این مساله باید مقابله شود.

رضایی از مسئولان خواست هر چه سریع‌تر نسبت به سر و سامان دادن به اوضاع بازار برنج اقدام کنند تا مردم در آستانه ماه مبارک رمضان و عید نوروز نگران تأمین برنج مورد نیاز خود نباشند و بتوانند با آرامش این دوران را سپری کنند.

کد خبر 6359667

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • NP IR ۱۱:۰۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۸
      5 1
      جلوی واردات گرفته میشه در حمایت از کشاورز خود محصول برنج ایرانی خوب حتی گران تر از خارجی عرضه میشه واردات هم که میشه شده انحصار در اختیار عده ای واردات کننده حتی به صورت فله بسته بندی به قیمت بالا می فروشه پس نتیجه اینکه چه جلوی واردات گرفته بشه چه نشه وضع همینه همه چیز در داخل گران و به دلار حساب میشه . راهکاری هم نداره چون به هر حال گرانی تورم یک کشور برای ملت همینه که یک عده ای هم خواهان چنین تورمی گرانی فشارها هستند
    • NP IR ۱۱:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۸
      2 1
      حتمابرای واردات برنج هم ارز دولتی داده میشه درسته ؟ شک نکنید برنجی هم که به صورت فله ای توسط برخی افراد وارد کشور میشه از جنس با کیفیت نیست و در کشورهای دیگر به قیمت بسیار مفت پایین خریداری میشه و بسته بندی در داخل کشور و نام گذاری برند تجاری برنج وارداتی انجام میشه و در نهایت به نرخ آزاد هم به فروش می رسد که همین به نفع واردکننده میشه عامل فساد .
    • IR ۱۳:۰۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۸
      4 0
      شما ها که مشکل ندارید وای به حال قشر پایین که حتی نیم دانه نه بلکه دنبال ربع دانه شايد 1ماهی 1بار
    • IR ۱۳:۴۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۸
      1 1
      کسی پاسخ گو نیست تازه توسایت خبر ی هم رفت قیمتش دو برابر هم میشه یه عده تو این مملکت منتظر هستن تا ماه مبارک رمضان بشه کیسشونو پر کنن بنکداران و برنج کاران از همین گروه هستن همش میگن بزار ماه رمضون بشه قیمت 10برابر میشه . راه حلش ساده هست وارد کردن برنج مرغوب کشاورز هم ضرری نمیکنه
      • علی اصغری IR ۱۹:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۸
        0 0
        مرد حسابی برنجکار کل در محصولش را کیلویی هفتاد تا هشتاد تومان فروخته حالا یک عده دلال و وارده کننده برنج را گران میکنند کلا برید برنج را وارد کنید دست از سر کشاورز بردارید مگه شما جنسهای خود را به ما کشاورز ارزان تر می‌فروشید که از ما توقع دارید در مگه کشاورز برده می شماست
    • مهر IR ۲۱:۳۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۸
      2 0
      برنج جی تی سی که سیصدو پنجاه تومان در فروشگاه گاهی میشد خرید شده پانصد تومان دولت مردم را نان خالی خور کرد بروید غزه با اوارگان انجا بر روی خرابه های خانه هایشان جشن پیروزی فرار از مرگ بگیرید
      • IR ۰۹:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۹
        0 1
        به غزه چه ربطی داره سوء مدیریت و سوداگری هست تو مملکت. لابد برنجارو بار کردن بدن غزه بابا یکم انسانیت داشته باشید و حریت.
    • IR ۰۰:۵۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۹
      3 0
      آفرین به دولتمردان که ما را شرمنده خانواده‌ آمون کرده گند زدن با این مملکت داری شون هر روز گران شد گران شد بشکند انگشتم که داخل آن استامر خورد خدا شاهد است از بس امروز فردا کردم برای خرید مایحتاج اولی که روی رفتن به خانه را ندارم دوشیف کار بس اجاره منزل بر نمی آیم چه برسد به چیزهای دیگر
    • رحیم IR ۱۰:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۹
      0 0
      برنج به اندازه تا مرداد ماه سال بعد در انبار هائ پولدارها و کارخانه‌های شمال کشور است الکی دارند شلوغش میکند نخود و عدس کیلو از صد به بالاست بعد برنج با آن همه هزینه از کشاورز 75 و 80 خرید تا ماه قبل 85 و 90 در رشت بود
    • ناشناس IR ۱۲:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۹
      1 0
      جوابگو آقای دولتی وزیر هست