۲۸ دی ۱۴۰۴، ۱۹:۰۶

توسعه متوازن صنعت پتروشیمی باید یک اولویت باشد

توسعه متوازن صنعت پتروشیمی باید یک اولویت باشد

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: توسعه متوازن در صنعت باید به‌عنوان یک اولویت مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، حسن عباس‌زاده با بیان اینکه برنامه هفتم توسعه، افزایش ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی را بیش از ۱۳۰ میلیون تن هدف‌گذاری کرده است، اظهار کرد: سیاست‌های کلی برنامه بر اساس تکمیل زنجیره ارزش است و توسعه زنجیره‌ها با مقدار مشخص افزایش ذکر شده است. این نخستین بار است که در برنامه‌های پنج‌ساله توسعه از زنجیره‌ها نام برده شده و برای آن هدف کمّی در نظر گرفته شده است.

وی با تأکید بر اینکه سیاستگذاری‌ها و برنامه‌های توسعه‌ای باید با در نظر گرفتن تولید محصولات نهایی و حرکت به سوی توسعه زنجیره ارزش باشد، تصریح کرد: ضروررت دارد توسعه متوازن در صنعت به‌عنوان یک اولویت مورد توجه قرار گیرد و در این مسیر تکمیل چهار زنجیره اصلی متانول، پروپیلن، اتیلن و آروماتیک در برنامه هفتم توسعه هدف‌گذاری و هم‌اکنون نیز برنامه‌های سالانه صنعت پتروشیمی همسو با دستیابی به اهداف این برنامه برنامه‌ریزی شده است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، رشد صنعت پتروشیمی همسو با جلوگیری از خام‌فروشی را مهم‌ترین دستاورد زنجیره صنعت نفت اعلام کرد و گفت: صنعت پتروشیمی تبلور زنجیره ارزش صنعت نفت است.

تأمین پایدار خوراک؛ از ارکان اصلی برنامه هفتم توسعه

عباس‌زاده تأمین پایدار خوراک را از ارکان اصلی برنامه هفتم توسعه دانست و افزود: تلاش می‌شود به‌طور همزمان با توسعه ظرفیت، خوراک مورد نیاز نیز فراهم شود؛ به این منظور، تأمین خوراک از مسیرهای مختلف در دستور کار قرار دارد و یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها برای جبران کسری خوراک در کوتاه‌مدت، جمع‌آوری گازهای مشعل است که افزون بر افزایش تولید خوراک در حفظ محیط زیست نیز تأثیر مهمی دارد.

وی با بیان اینکه مناطق اصلی هدف برای جمع‌آوری گازهای مشعل غرب کارون، شرق کارون، دهلران و ایلام هستند که بیشتر مشعل‌های کشور در این مناطق واقع شده‌اند، بیان کرد: افزون بر این مناطق در منطقه عسلویه نیز طرح‌های متعددی با هدف استفاده از گازهای همراه مشعل و بهینه‌سازی مصرف انرژی تعریف شده و در حال اجراست.

معاون وزیر نفت با تأکید بر اهمیت بهینه‌سازی مصرف انرژی گفت: گاز طبیعی یکی از خوراک‌های اصلی صنعت پتروشیمی است و با افزایش مصرف در بخش‌های خانگی و صنایع عمومی، گاهی محدودیت‌هایی برای صنایع ایجاد می‌شود که امیدواریم با فرهنگ‌سازی و مشارکت مردم، شاهد بهینه‌سازی مصرف گاز باشیم تا تولید صنایع کاهش نیابد.

عباس‌زاده با تأکید بر لزوم ایجاد توازن میان توسعه صنعت پتروشیمی و توسعه بالادستی یادآور شد: یکی از مسائلی که در تصمیم‌گیری‌های کلان صنعت پتروشیمی باید مورد توجه قرار گیرد موضوع خوراک است و باید از تمام ظرفیت‌های موجود برای افزایش خوراک مورد نیاز صنعت استفاده شود.

کد خبر 6724224

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha