پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۱۰ فروردین ۱۳۸۳، ۱۸:۳۶

در آستانه نشست اوپك در وين

اوپك با چالش كاهش توليد نفت و انتخاب دبير كل جديد رو بروست

اوپك با  چالش كاهش توليد نفت و انتخاب دبير كل جديد رو بروست

سازمان كشورهاي توليد كننده نفت" اوپك" چهارشنبه پس فردا در وين تشكيل جلسه مي دهد.

به گزارش خبرگزاري مهر، اين نشست در سايه فشارها و اظهارات مقامات آمريكايي كه بيانگر خشم و نارضايتي آنها از افزايش بهاي نفت است، برگزار مي شود.
يك منبع در سازمان اوپك درگفتگو با الحيات اظهار داشته است: افزايش بهاي نفت و نيز بهاي بنزين در آمريكا هيچ ارتباطي با كاهش كمك هاي نفتي از سوي كشورهاي عضو اوپك ندارد.
شايان ذكر است كه بهاي هر بشكه نفت از بيش از سه ماه قبل، سطح بالاي 30 دلار خود را حفظ كرده است و اين معنايش اين است كه حداقل سطح تعيين شده از سوي اوپك يعني 28 دلار را نيز پشت سرگذاشته است.
منابع اوپك معتقدند كه علت افزايش بهاي نفت به عوامل چندي بستگي دارد كه بحران در فراهم كردن نفت سبك و بنزين در آمريكا از اين جمله است، دليل بحران نقص پالايشگاه هاي جديد در آمريكا اعلام شده است كه از 25 سال پيش هيچ پالايشگاهي به اين منظور ساخته نشده است.
اين امر باعث شد تا قوانين جديدي براي انواع بنزين اجرا شود كه منجر به مشكلي در مورد در دسترس بودن اين دو ماده شده است.
ديگر عامل افزايش بهاي نفت را مي توان به شرايط سياسي جهان و خاورميانه نسبت داد، كما اينكه اظهارات هوگو چاوز رئيس جمهور ونزوئلا و اوضاع در نيجريه هم به اين روند كمك كرده است.
نگراني در بازارهاي جهاني از توان توليدي در اكثر كشورهاي عضو اوپك به استثناي عربستان و امارات كه از توان بالايي در توليد برخوردارند از ديگر عوامل افزايش بهاي نفت قلمداد مي شود.
اين عوامل رواني و سياسي و بورس بازي باعث روند افزايش بهاي نفت شده است در حالي كه اوپك تشكيل جلسه مي دهد تا تصميمي كه 7 فوريه (18 بهمن 82) مبني بر كاهش يك ميليون بشكه در روز از اول آوريل (12 فروردين 83) در الجزاير اتخاذ كرده را مورد تاكيد يا به تعويق اندازد.
تصميم اوپك در نشست الجزاير به خاطر اين بود كه ماه هاي آينده يعني سه ماهه دوم سال شاهد كاهش درخواست براي نفت خواهد بود.
سوال دشواري كه مانده است، اين است: آيا اوپك در سايه شرايط بين المللي و فشارهاي آمريكا به اين تصميم خود يعني كاهش يك ميليوني نفت پايبند خواهد بود.
در اين رابطه يك منبع در اوپك مي گويد: بازار در حال حاضر شاهد بازسازي ذخاير جهاني است و شاهد كاهش درخواست در مورد برخي انواع نفت از جمله نفت سبك و متوسط عربستان خواهد بود و زمان آينده به طور سنتي شاهد كاهش درخواست نفت به دليل فصل گرما خواهيم بود.
مساله ديگر كه همچنان مشكلي لاينحل مانده مربوط به انتخاب دبير كل جديد براي اوپك پس از خالي ماندن اين پست از ژانويه گذشته( دي ماه 82) است .
سه نامزد براي احراز پست دبيركلي از كشورهاي  ايران، ونزوئلا و كويت مطرح هستند كه هيچ توافق كلي در مورد يكي از آنها وجود ندارد.

کد خبر 67434

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha