۲۲ تیر ۱۳۸۷، ۱۷:۴۲

در مجمع تشخیص مصلحت؛

سیاست‌های کلی علمی، کشاورزی و فرهنگی برنامه پنجم تصویب شد

سیاست‌های کلی علمی، کشاورزی و فرهنگی برنامه پنجم تصویب شد

در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام، بررسی و تدوین سیاست های کلی برنامه پنجم توسعه کشور که به صورت هفتگی و فوق العاده در دستور کار مجمع قرار گرفته است ، پیگیری شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در این جلسه که علاوه بر اکثریت اعضاء ، وزرای مرتبط از دولت و روسای کمیسیونهای مربوطه ازمجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند، در بخش اهداف کمی و شاخصهای مطلوب برنامه پنجم ، مواردی به تصویب رسید.

 تلاش برای نیل به جایگاه اول علمی و فناوری در منطقه در سند چشم انداز، تثبیت جایگاه دوم ایران در تولید علم و فناوری تا پایان برنامه پنجم براساس مجموعه شاخص ها بویژه شاخص های محوری، افزایش سهم تولید ثروت از علم و فناوری در تولید ناخالص داخلی، میزان ثبت اختراعات (پست) و مقالات علمی در نمایه های معتبر بین المللی، هزینه کرد در تحقیق و توسعه و درآمدهای حاصل از فروش حق امتیاز لیسانس و دانش فنی و کاهش فاصله به نصف فاصله موجود با جایگاه اول تا پایان برنامه پنجم" از جمله مصوبات امروز مجمع بود .

مجمع تشخیص مصلحت همچنین "بهبود مستمر رتبه شاخص سهولت کسب و کار کشور با دستیابی به حداقل جایگاه دوم منطقه تا پایان برنامه پنجم"، "بهبود شاخص ضریب امنیت غذایی جامعه در کالاهای اساسی از 87 درصد به 92 درصد"،"افزایش ضریب تبدیل آب به محصولات کشاورزی (زراعی و باغی) از 9 درصد به 4/1 کیلوگرم به ازای هریک متر مکعب آب مصرفی"، "کاهش شاخص شدت انرژی از 69/1 به 26/1 تا پایان برنامه پنجم" و "افزایش شاخص سرانه خدمات الکترونیکی به حداقل 35 درصد تا پایان برنامه پنجم" را نیز تصویب کرد .

براساس این گزارش  امروز در بخش اهداف کمی و شاخصهای مطلوب در بخش امور فرهنگی نیز مواردی به تصویب رسید.

"تکمیل و اجرای مهندسی فرهنگی کشور با هدف ارتقاء کارآمدی در نظام مدیریت فرهنگی و تهیه پیوست فرهنگی برای همه طرحهای عمده و مهم و مراعات سیاستهای فرهنگی در سایر طرح ها"، "زنده و نمایان نگه داشتن اندیشه دینی و سیاسی حضرت امام خمینی (ره) و برجسته کردن نقش آن به عنوان یک معیار اساسی در تمام سیاستگذاریها، برنامه ریزی و اجرا " از جمله این مصوبه های مجمع بود .

مجمع همچنین "ترویج معرفت و بصیرت دینی و فضایل اخلاقی براساس اسلام ناب محمدی، قرآن کریم و مکتب اهل بیت (ع) با اهتمام به امر به معروف و نهی از منکر"و "تقویت هویت ملی مبتنی بر اسلام، انقلاب اسلامی، نظام جمهوری اسلامی، استقلال، تمامیت ارضی و منافع ملی همراه با افزایش آگاهی های ملت ایران درباره فرهنگ، تمدن و هنر ایرانی اسلامی و اهتمام جدی به تاریخ، خط و زبان فارسی"، را تصویب کرد .

"استفاده بهینه از فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی برای شناساندن و ترویج فرهنگ اسلامی ایرانی و تبیین پیام های اسلام و معرفی صحیح، منطقی و به روز اسلام ناب محمدی (ص) و دستاوردهای انقلاب اسلامی به افکار عمومی جهانیان" با تاکید بر "رصد تحرکات فرهنگ های معارض و مهاجم در داخل و خارج و حضور پیشگامانه در جریان سازی های فکری و فرهنگی" و "مصونیت بخشی به جامعه بویژه نسل جوان در برابر بروز تضادها، جابجایی در نظام ارزشی و گسست های فرهنگی میان نسلی" از دیگر مصوبه های امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام بود .

مجمع همچنین مصوبه ای مبنی بر "ایجاد آگاهی، درک مشترک، فرهنگ سازی برای تبدیل چشم انداز بیست ساله و اهداف آن به باور عزم و اراده ملی" داشت . ادامه این بحث در سایر بخشها در جلسه آینده مجمع پیگیری خواهد شد. 

کد خبر 715160

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha