۶ مرداد ۱۳۸۷، ۱۱:۲۲

توصیه لاریجانی به 1+5 :

حرکت به سمت مدل سوم نتیجه بخش مذاکرات است / آمریکا شیون‌سرایی نکند

حرکت به سمت مدل سوم نتیجه بخش مذاکرات است / آمریکا شیون‌سرایی نکند

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مذاکرات هسته ای ایران در ژنو و جنجال آفرینیهای بعد از آن خطاب به آمریکا تاکید کرد: اگر تصور می کنید با شیون سرایی و فرافکنی می توانید یک بخش موضوع را به کلی رها و بخش دیگر را مقید کنید دچار اشتباه محاسباتی شده اید.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در آغاز جلسه علنی امروز طی سخنانی با اشاره به مذاکرات هسته ای ایران در ژنو اظهار داشت : بین آنچه که در ژنو رخ داد و متن مذاکرات و هیاهوی بعد آن پیوستگی منطقی دیده نمی شود.

وی افزود:1+5 بسته ای را ارائه کردند و طریقی غیر رسمی را برای مذاکرات پی گرفتند.

لاریجانی خطاب به 1+5 تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به بسته پیشنهادی شما پاسخ داد و مدلی هم برای مذاکرات ارائه نمود. بین این دو مدل قرابت های زیادی دیده می شود در مجال مذاکرات ژنو نیز اجمالا این دو رویکرد بحث شد و طبعا فهم و هضم هر یک از آنها به بحث و گفتگوی بیشتر نیاز دارد.

رئیس مجلس اظهار داشت: جنجال آفرینی بعد آن نشان می دهد هنوز هم آمریکایی ها به تئوری اغتشاش راهگشا معتقدند. وی افزود: در این مسیر چه نفعی برای شما تا امروز حاصل شده است که زمانه را مستعد ادامه آن تئوری یافته اید. به نظر می رسد با این روشها قصد زیاده خواهی گستاخانه دارید. مطمئن باشید این هوشیاری در جمهوری اسلامی وجود دارد که پاسخ های نسنجیده شما را متناسب پاسخ گوید.

لاریجانی در پیشنهادی به 1+5 توصیه کرد در بررسی این دو مدل مذاکراتی می توانید به مدل سومی دست یابید که نفع دو طرف را همراه داشته باشد و رفتار آینده دو طرف در آن مشخص شود.

وی تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی از چنین سلوکی حمایت می کند اما اگر تصور می کنید با شیون سرایی و فرافکنی می توانید یک سر موضوع را به طور کلی رها کنید و بخش دیگر آن را مقید کنید، بدانید دچار اشتباره محاسباتی شده اید و این شما هستید که میز مذاکرات را ترک گفته اید.

رئیس مجلس در ادامه خطاب به طرف مقابل گفت : بسته پیشنهادی ایران نکات مهمی در بر داشت که باید در همه جانبه بودن آن توجه بیشتری می کردید. حل مسائل پیچیده منطقه و همراهی جمهوری اسلامی در علاج دردهای ناشی از استراتژی های غلط اجرا شده در منطقه نکته مهمتری است.

لاریجانی با اشاره به اظهارات یکی از صاحب نظران آمریکایی که گفته بود مسئله هسته ای ازنظر آمریکا فقط یک نکته است و گره اصلی جای دیگر و به رسمیت شناخته شدن تهران به عنوان قدرت منطقه ای برتر است، خاطر نشان کرد: شما با سیاست انکار این قدرت راه به جایی نبرده اید و نمی برید  اما با راه هایی که بسته پیشنهادی ایران نشان داد،  وضعیت منطقی تری پیدا می کنید.

وی تاکید کرد: نقش جمهوری اسلامی در لبنان را ملاحظه کرده اید که ایجاد آرامش در آنجا بود در عراق نیز چنین وضعیتی را مشاهده کردید لذا می توانید از این فرصت بهره بجویید.

لاریجانی در ادامه سخنان خود اظهارات  اخیر یکی از مسئولان داخلی در مورد مردم اسرائیل و آمریکا که وسیله تبلیغاتی رسانه های بیگانه شد را  تاسف آور خواند و گفت: مدیران کشور با درک شرایط کشورباید سنجیده بگویند و مراقب باشند که سخن باید سنجیده  باشد و حریف هیچگاه اصلاحات بعدی شما را مورد توجه قرار نمی دهد.

رئیس مجلس درمورد تعطیلات مجلس نیز اظهارداشت: تعطیلات مجلس براساس برنامه از قبل تعیین شده انجام پذیرفت و ساختار مجلس به نحوی است که اینگونه امور در خلوت صورت نمی گیرد و همه از آن مطلع هستند.

لاریجانی در مورد پایان مهلت سه ماهه سرپرستی وزارت اقتصادی و دارایی در 28 تیر ماه نیز گفت: خوشبختانه با نامه رئیس جمهور و اجازه رهبری در این باب مشکل قانونی مرتفع گردید هر چند که مجلس در دوران تعطیلی آمادگی داشت بر اساس وظیفه چنانچه وزرای پیشنهادی معرفی می شدند جلسه فوق العاده ترتیب دهد هم اکنون نیز منتظریم وزرا هر چه زودتر معرفی گردند اگر چه از مقام معظم رهبری برای مدت کوتاهی اجازه گرفته شده است.

رئیس مجلس همچنین در آستانه مبعث پیامبر این روز را به ملت ایران و همه مسلمانان جهان تبریک و تهنیت گفت.

کد خبر 722648

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha