۳۱ مرداد ۱۳۸۷، ۱۰:۲۱

یک روزنامه روسی:

آمریکا بخاطر ترس اروپایی از روسیه سوء استفاده می کند

آمریکا بخاطر ترس اروپایی از روسیه سوء استفاده می کند

یک روزنامه روسیه با اشاره به توافق اخیرموشکی آمریکا و لهستان اعلام کرد ک ایالات متحده از ترس بی مورد برخی کشورهای اروپایی از مسکو سوء استفاده می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه روسی RBC-daily، در گزارشی در ارتباط با این موضوع می نویسد: جنگ در اوستیای جنوبی  باعث تسریع انعقاد توافقنامه موشکی بین ورشو و واشنگتن شد و کارشناسان معتقد ند که  ایالات متحده از حمایت آشکار نظامی از گرجستان در جنگ با روسیه خودداری کرد با شتاب در جبهه دیگر تلافی‌ کرد.

آمریکا در ژانویه سال 2007 به دو کشور لهستان و جمهوری چک که پیشتر از اقمار شوروی بودند و در حال حاضر از اعضای اتحادیه اروپا و ناتو هستند، پیشنهاد داد تا یک سامانه دفاع ضد موشکی شامل 10 موشک رهگیر در لهستان و یک سیستم راداری را در خاک چک مستقر کند.

واشنگتن توجیه خود را از این اقدام به زعم خود مقابله با تهدیدهایی موشکی کشورهایی مانند ایران اعلام کرده، اما روسیه به عنوان مخالف اصلی استقرار چنین سامانه ای بر این باور است که تهران فاقد چنان توان موشکی است که بتوانند منافع واشنگتن را مورد هدف قراردهد، بنابراین به باورکرملین هدف استقرارچنین سامانه ای ازسوی آمریکا در اروپای شرقی کنترل سیستمهای موشکی روسیه است.

سرانجام پس از 15 ماه چانه زنی امروز و ساعاتی قبل کاندولیزا رایس و رادوسلاو سیکورسکی وزیران امور خارجه آمریکا و لهستان توافقنامه تاسیس سامانه موشکی را در ورشو امضا کردند.

گرچه رایس اعلام کرد که این سیستم علیه هیچ کشوری نیست اما رجب صفروف مدیر مرکز مطالعه ایران معاصر به این روزنامه می گوید: "اندیشه اصلی استقرار عناصر پدافند ضد موشکی در لهستان و یک رادار در جمهوری چک به معنی ایجاد حلقه ‌ای دور روسیه و تشدید فشار نظامی و سیاسی بر روسیه است. دلایل ایالات متحده مبنی بر اینکه آمریکایی‌ها به درخواست شرکای خود از اروپا در برابر موشکهای ایران و کره شمالی دفاع می کنند، حرف پوچی است".

روزنامه آر بی سی در بخش دیگری از این مطلب آورده است: این امر که ایالات متحده و لهستان در زمان جنگ روسیه با گرجستان رسیدن به توافق را اعلام کردند بسیار گویا است. ایالات متحده آشکارا از ترس‌های بعضی دولت‌های اروپایی ار روسیه سوءاستفاده می‌کند.

"واقف حسین‌اف" مدیر مؤسسه ارزیابی‌ها و تحلیلی-راهبری نیز در این ارتباط می گوید: "امضای موافقتنامه درباره پدافند ضد موشکی بین لهستان و ایالات متحده قطعاً تسریع شده است که این یکی از عناصر سیستم هماهنگ اقداماتی است که آمریکا و متحدان غربی آن در چارچوب تشکیل جبهه واحد برای مجازات کردن روسیه در ازای وادار کردن گرجستان به صلح برقرار می‌کنند".

در ادامه این گزارش آمده است: واشنگتن و ورشو به خاطر این شتاب ‌زدگی مجبور شدند به گذشت‌های متقابل تن دهند. مقامات لهستان مجبور شدند از نظر منفی بخش قابل توجه مردم خود درباره حضور سیستم ضد موشکی آمریکایی چشم بپوشند در حالی که کاخ سفید ناگزیر متعهد به مدرن سازی نیروهای مسلح لهستان و قبل از همه تجهیزات ضد هوایی شد. در مجموع ورشو بیشتر برنده شده است.

"آلکسی ماکارکین" معاون رئیس مرکز فناوری‌های سیاسی به این روزنامه  گفت: "لهستان می‌خواست که علاوه بر استقرار سیستم ضد موشکی، با مساعدت آمریکا پدافند هوایی خود را تقویت کند و به این هدف رسیده است".

گفتنی است که بر اساس توافقات حاصل شده بین آمریکا و لهستان،  پایگاه ضد موشکهای آمریکایی در روستای "ردزیکوو" از توابع شهرستان "سلوپسک" (منطقه پوموریه) مستقر خواهد شد.

قرار است ساخت این پایگاه در سال جاری شروع شود و در سالهای2016-2014 به پایان برسد.  ورشو همراه با این پایگاه ضدموشکی، 96  موشک "پاتریوت" را دریافت خواهد کرد (ظاهراً سیستم به روز شده "پاتریوت-2" مد نظر است). ورود موشکهای آمریکایی به لهستان از اواخر سال جاری شروع می‌شود که پنتاگون همزمان متخصصین نظامی خود را نیز به این کشور اعزام خواهد کرد. با وجود اینکه این موافقتنامه هنوز باید رسماً توسط پارلمان لهستان تأیید و سپس توسط دولت امضا شود، کسی نسبت به تصویب نهایی آن شکی ندارد.

کد مطلب 735855

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha