پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۳۰ اردیبهشت ۱۳۸۳، ۱۳:۱۵

اولين عمليات هاي غير كلاسيك در دفاع مقدس

سي و يكم ارديبهشت ماه سال 1360 ايران در تجربه اي جديد اولين عميات هاي محدود و غير كلاسيك را عليه رژيم متجاوز بعث انجام داد . و سي و يكم ارديبهشت سال 1365 يادآور حماسه دليرمردان اين مرز و بوم در جلوگيري از سقوط شهر حاج عمران است.

به گزارش گروه دفاع مقدس خبرگزاري مهر به نقل از كارنامه توصيفي عمليات ها ، سه عمليات محدود و غير كلاسيك با نام هاي : عمليات حضرت مهدي (عج) ، عمليات امام علي (ع) و عمليات در محور شوش همزمان در تاريخ سي ويكم ارديبهشت سال 1360 انجام گرفت . 

عمليات حضرت مهدي (عج)
اين عمليات در تاريخ 31/2/60 در ارتفاعات الله‌اكبر واقع در شمال سوسنگرد انجام گرفت كه نيروهاي اسلام ضمن هشت كيلومتر پيشروي در عمق دشمن , ارتفاعات مذكور را از چنگ دشمن آزاد كرد .

عمليات امام علي (ع)
اين عمليات  در تاريخ 31/2/60 در منطقه غرب سوسنگرد اجرا شد كه رزمندگان اسلام با دوازده كيلومتر پيشروي در عمق دشمن , خسارات قابل توجهي را به آنها وارد آوردند .

عمليات در محور شوش
همزمان با انجام دو عمليات حضرت مهدي (عج) و امام علي (ع) در تاريخ 31/2/60 سومين عمليات محدود و غيركلاسيك در جبهه شوش توسط نيروهاي اسلام انجام شد . كه علاوه بر 5/2 كيلومتر پيشروي , مجموعاً در سه عمليات ياد شده نتايج زير حاصل ‌شد :

700 كشته و زخمي
844 نفر اسير
بيش از 70 دستگاه تانك و نفربر منهدم و 20 دستگاه نيز به غنيمت گرفته‌شد .

در اين سه عمليات يگانهايي از ارتش و سپاه و نيز نيروهاي دكتر مصطفي چمران شركت كردند . گرچه عملياتي از اين نوع , در جبهه‌هاي مختلف بنا به مقتضيات و امكانات نيروهاي اسلام انجام مي‌شد و رعب و وحشت بر قلب دشمن انداخته و آرامش را از آنها سلب مي‌نمود , اما فرماندهان بعثي اين نوع حركات را جدي نگرفته و ادعا مي‌كردند كه ايران هرگز قادر نخواهد بود عملياتي قاطع و سرنوشت ساز در مقابل ارتش عراق انجام دهد . 

جلوگيري از سقوط حاج عمران

در تاريخ 31/2/65 ارتش متجاوز عراق از سه محور هدف پاتك ايران قرار گرفت و با بر جاي گذاشتن 1200 كشته و زخمي و انهدام بخش عظيمي از امكانات خود , از تصرف حاج‌عمران منصرف شد . ارتش عراق در محور بحليه و فكه شكست سختي از رزمندگان خورد و هشت كيلومتر از جبهه فكه عقب رانده شد .

صدام در يك مانور تبليغاتي اعلام داشت اگر ايران از فاو خارج شود , عراق هم مهران را ترك مي‌كند كه اين پيشنهاد به شدت از طرف مسوولان جمهوري اسلامي ايران رد شد و گفته شده كه بندر مهم فاو قابل مقايسه با مهران نيست . به دستور صدام 21 توپ در بغداد به نشانه پيروزي شليك شد و از مردم اين شهر خواسته شد كه به تظاهرات و شادي و پايكوبي بپردازند و با پخش شيريني و چراغاني جشن بگيرند . نيروهاي ايراني كه در جبهه‌هاي مهران اسير شدند , در شهرهاي عراق به تماشا درآمده و پيام تبريك از طرف حاميان صدام روانه بغداد شد . كشورهاي مرتجع عرب به اين هم بسنده نكردند و با چراغاني و تعطيلي ادارات , كاسه داغتر از آش شدند .

استكبار جهاني تلاش كرد پيروزي عراق را در مهران بسيار با ارزش جلوه دهد و ايران را وادار به خروج از فاو كند و بدين منظور مدعي شد كه ايران هرگز نخواهد توانست سربازان عراق را از مهران خارج كند . مسأله فاو و مهران براي عراق سوژه تبليغاتي شد . صدام و حاميانش دائم با به رخ كشيدن آن تلاش كردند پيروزي ايران را در فاو تحت تأثير قرار داده و كمرنگ جلوه دهند . سرانجام پس از گذشت شش هفته از دفاع متحرك عراق , در حالي كه ارتش صدام موقعيت خود را تثبيت شده و غيرقابل نفوذ مي‌پنداشت , جشن و پايكوبي آنها با آغاز كربلاي 1 تبديل به كابوسي وحشتناك شد .

اين رژيم با سكوت مرگبار تلاش كرد با تكيه به ادوات زرهي و نيروي هوايي خود , شكستهايش را جبران و از آزادسازي اين شهر توسط قواي ايران جلوگيري به عمل آورد . اما پس از مشاهده شكست و فرار سربازانش تا پشت مرزهاي بين‌المللي , از بازپس گيري مهران صرفنظر كرد و به فكر جلوگيري از سقوط شهر بدره عراق افتاد . بدين ترتيب استرتژي دفاع متحرك عراق كه با سقوط مهران آغاز و مي‌بايست ادامه مي‌يافت , با آزادسازي اين شهر به دست سلحشوران اسلام , به بن‌بست و شكست مطلق انجاميد .

کد خبر 79554

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha