به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه ایندیپندنت در این باره نوشت: در حالی که " باراک اوباما" رئیس جمهور جدید آمریکا آماده می شود تا وارد کاخ سفید شود، یک بازنگری از دوره هشت ساله ریاست جمهوری " جرج بوش" نشان می دهد که وی ناموفق ترین رئیس جمهور آمریکا تاکنون بوده است.
" روپرت کورنل ول" نویسنده این مطلب خاطر نشان کرده است: در دوره بوش تقریبا همه چیز در آمریکا بدتر شد. اما این چهل و سومین رئیس جمهور آمریکا هنوز نه روز فرصت دارد و این زمان کافی برای یک فاجعه جدید برای این کشور است.
در ادامه این مطلب با توجه به میزان محبوبیت پایین بوش و مقایسه وی با دیگر روسای جمهوری آمریکا آمده است: در یکی از نظرسنجی های انجام شده از بیش از یکصد مورخ از سوی دانشگاه جرج میسون نشان داده شد که 61 درصد بوش را بدتر از دیگر روسای جمهور دانستند و این نظرسنجی سال گذشته میلادی و پیش از بحران اقتصادی انجام شد.
به عقیده نویسنده، تاکنون بزرگترین دستاورد بوش این بوده که حمله تروریستی دیگری به خاک آمریکا انجام نشده است. اما همانطور که گفته شد هنوز نه روز از دوره ریاست جمهوری وی باقیمانده است. تقریبا هر کاری که بوش انجام داد، به شکلی نامطلوب صورت گرفت از وجهه جهانی آمریکا گرفته تا اقتصاد، از ارتش گرفته ( که در نتیجه شرکت در دو جنگ به نقطه گسست رسیده) تا حزب جمهوریخواه خود وی . تقریبا در هر موضوعی این کشور ( آمریکا) در مقایسه با 20 ژانویه سال 2001 که وی وارد کاخ سفید شد، در وضعیت بدتری قرار دارد.
ایندیپندنت افزوده است: ما می خواهیم با توجه به عملکرد وی در سطح جهانی درباره وی قضاوت کنیم؛ مدیریت نامطلوب جنگ عراق و بدرفتاریهای بی شماری که بسیاری از گروههای آزادی خواه خواستار آن هستند که بوش به خاطر آنها به عنوان یک جنایتکار جنگی مورد بازپرسی قرار گیرد. بدرفتاریها در زندان گوانتانامو، پیروی نکردن از کنوانسیونهای ژنو، زندانهای مخفی سیا ( سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا ) ، غرق مصنوعی و دیگر موارد.
به عقیده کورن ول، جنگ وحشیانه در غزه هم میراث دیگر بوش در حوزه سیاست خاور میانه وی است؛ حمله ای که با اطلاع دقیق از اینکه با هیچ مخالفت و اعتراضی از سوی کاخ سفید روبرو نخواهد شد، انجام گرفت.
نویسنده افزوده است: در داخل آمریکا هم از زمانی که بوش در سال 2001 قدرت را به دست گرفت، هرشاخصه اجتماعی آمریکا بدتر شد.تعداد خانواده هایی که در فقر زندگی می کنند تا 20 درصد افزایش یافته است.
در پایان این مطلب آمده است: ما فقط می توانیم دعا کنیم که در چهار یا هشت سال آینده چنین چیزهایی را درباره اوباما نگوییم.
نظر شما