پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۵ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۴:۵۰

افروغ در گفتگو با مهر:

حضور رضایی شجاعانه بود / خیالمان از نتیجه انتخابات راحت است

حضور رضایی شجاعانه بود / خیالمان از نتیجه انتخابات راحت است

عضو ارشد اصولگرایان مستقل حضور محسن رضایی در انتخابات را اقدامی شجاعانه و تکمیل کننده حلقه مفقوده زنجیره اصولگرایان در جهت مشارکت حداکثری خواند و گفت: چون کاندیداها همه روی گفتمان امام تمرکز کرده اند خیالمان از نتیجه انتخابات راحت است.

عماد افروغ در گفتگو با خبرنگار مهر، در تشریح دیدگاه انتخاباتی خود در پی حضور محسن رضایی در عرصه انتخابات گفت : اعلام کاندیداتوری محسن رضایی را به فال نیک می گیرم و آنرا یک عمل شجاعانه و حقیقت گرایانه می دانم چرا که این کار فقط از امثال محسن رضایی بر می آید.

افروغ با بیان اینکه فضای روحی و روانی سنگینی را ایجاد کرده بودند که کسی جرات نکند در اردوگاه اصولگرایان اعلام کاندیداتوری کند، گفت : عده ای می کوشیدند تا بدون توجه به سازوکارها و فرآیندهای دستیابی به یک اجماع طبیعی با نادیده انگاشتن تفاوتها و اختلافاتی که طی این سالهادر درون اردوگاه اصولگرایان  شاهد بودیم، یک کاندیدای خاص را به بقیه جریانات و طیفهای اصولگرا تحمیل کنند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: نفس اینکه محسن رضایی آمده و این فضا راشکسته مبارک است چراکه وی به گونه ای به این تفاوتها و اختلافات اصالت بخشید و می توان این اقدام را یک پیروزی به حساب آورد.

وی با بیان اینکه نباید درفعالیتهای سیاسی همه هم و غم ما رسیدن به پیروزی باشد و از دو مقوله نگاه فرآیندی و عقلانیت سیاسی غافل شویم ، گفت: به هر حال به نظر می رسد که حضور ایشان قطع نظر از هر نتیجه ای که برای انتخابات رقم بخورد بویژه برای اردوگاه اصولگرایان ، این پیام را به جامعه وآیندگان منتقل می کند که اردوگاه اصولگرایان منحصر به یک کاندیدای خاص نیست.

افروغ در عین حال افزود: کسی منکر اجماع نیست اما شرط اجماع این است که از طریق سازوکار و فرآیند طبیعی بدست بیاید، و راه رسیدن به اجماع طبیعی هم این است که اکثر قریب به اتفاق گروههای اصولگرایان دور هم جمع شوند و از بین کاندیداهای خود فقط یک کاندیدا را مشخص کنند اما تاکنون این فرایند را شاهد نبوده ایم.

این فعال سیاسی اصولگرا  ادامه داد :  برخی از آرا اصولگرایان که می توانست سفید باشد و یا  به اردوگاه رقیب منتقل شود، با کاندیداتوری محسن رضایی تکلیف روشنی پیدا می کند و این یک گام اساسی برای عقلانیت و توسعه سیاسی محسوب می شود.

خوشبختانه وضعیت انتخابات  به گونه ای است که شاهد غلبه گفتمان انقلاب اسلامی  بر شعارها و برنامه های کاندیداهای مختلف هستیم و  خیالمان راحت است که هر کدام از کاندیداها رای بیاورند این رای منصوب به انقلاب اسلامی خواهد بود

 مدیر گروه علم و دین پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی افزود: خوشبختانه وضعیت انتخابات ریاست جمهوری دهم به گونه ای است که شاهد غلبه گفتمان انقلاب اسلامی  برشعارها و برنامه های کاندیداهای مختلف هستیم و این مسئله مقداری خیال مان را آسوده می کند چرا که هر کدام از کاندیداها رای بیاورند این رای منصوب به انقلاب اسلامی خواهد بود.

افروغ با بیان اینکه ما همواره نگران سه مسئله در انتخابات ریاست جمهوری دهم بودیم، این سه مسئله را " سلامت اخلاقی انتخابات "، " مصاف برنامه های درون گفتمانی با محوریت انقلاب اسلامی" و "حضور حداکثری مردم"  خواند و تاکید کرد که حضور حد اکثری مردم با توجه به واقعیت طیف گونه جامعه سیاسی و جریانات سیاسی ایران با تکثر کاندیداها معنا پیدا کند که در واقع حضور محسن رضایی این تکثر را معنا بخشید.

وی افزود: حلقه مفقوده ای در زنجیره اردوگاه اصولگرایان وجود داشت که با حضور رضایی این  زنجیره کامل شد.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه دو مسئله دیگر هم به تدریج در حال تحقق است، گفت:  رضایی می تواند یک طرف تعیین کننده مصاف برنامه ای مطلوب با سایر کاندیداها باشد . مسئله مصاف برنامه های درون گفتمانی را تحقق بخشد .

افروغ ادامه داد: به هرحال سابقه رضایی حکایت از نگاه برنامه ای و عملیاتی اش دارد بدین معنا که هم برنامه  و هم راهکارهای اجرایی و عملیاتی را برای تحقق آن برنامه ها دارد.

وی با تاکید بر اینکه در این میان بایستی اذهان و افکار عمومی را تحریک کرد که کاندیداها موظف به ارائه برنامه های  سیاسی، اقتصادی ، فرهنگی و اجتماعی مکتوب خود شوند،  تصریح کرد: در این صورت مردم می توانند به دور از برخوردهای هیجانی و احساسی و بدون توجه به شعارهای کلی از بین برنامه های جامع و قابل اجرا دست به انتخاب بزنند که حضور رضایی  می تواند این مسئله را محقق یا حداقل نزدیک به تحقق کند.

مدیر گروه علم و دین پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با اشاره به اینکه خوشبختانه هم اکنون کاندیداهای مختلف بحث اخلاق و پیوند آن با سیاست را دائما مطرح می کنند، گفت: البته ممکن است برخی بد اخلاقی ها و هتک حرمت هایی هم توسط وفاداران و حامیان عده ای از کاندیداها صورت بگیرد که فکر می کنم شرایط برای مقابله با هتاکان مناسب است.

وی با تاکید بر اینکه باید همواره از مسائل یاد شده مراقبت کرد، اظهار داشت: بخشی از مراقبت به حضور ناقدان ، روشنفکران و ناظران و مراقبت مداوم آنها از سلامت و وقوع این سه مسئله مهم  و بخش دیگر آن نیز به نقش قاطعانه قوه قضائیه در برخورد با بداخلاقی ها برمی گردد.

افروغ تصریح کرد: ما توقع  داریم که قوه قضائیه حسب جایگاه قانونی خود برخورد مقتدارانه و بی طرفانه ای را با ناقضان قانون و کسانی داشته باشد که حریم اخلاق را رعایت نمی کنند و به انحاء مختلف مستقیم و غیر مستقیم منافع خودشان را از طریق اهانت به دیگران دنبال و شبنامه پخش می کنند .

وی افزود: البته در کنار نقش قوه قضائیه باید به نقش رسانه ها و نقش روشنفکران نیز توجه داشت که در این میان رسانه ملی نقش مهمی را در بخش نبرد برنامه ای بین کاندیداها بازی می کند، به گونه ای که تریبون رسانه ملی می تواند در اختیار تمام نامزدهای انتخاباتی که مراحل قانونی را پشت سر گذاشته اند قرار بگیرد تا آنها هم بتوانند برنامه های خود را به صورت مدون اعلام کنند.

عضو ارشد اصولگرایان مستقل با بیان اینکه صدا و سیما می تواند تا زمانی که صلاحیت های کاندیداها تایید نشده به نقد برنامه های سیاسی ، فرهنگی ،اقتصادی واجتماعی دولت فعلی مبادرت ورزد، گفت: اما این نقد باید منصفانه باشد و موافقان و مخالفان نیز در این برنامه ها حضور داشته باشند زیرا بخشی از انتخاباتی که در هر دوره برگزار می شود ناظر به ارزیابی سیاستهای دولت وقت است.

مدیر گروه علم و دین پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی افزود: وقتی موافقان و مخالفان در رسانه ملی صحبت کنند مردم هم به آنها توجه خواهند کرد که اگر قانع شدند به دولت نهم رای خواهند داد، اگر هم قانع نشدند چشم امید به برنامه های دولت آتی می دوزند.

وی با اشاره به ضعف صدا و سیما در این زمینه ، اظهار داشت:  تاکنون شاهد میزگردهای انتقادی تخصصی در عرصه های سیاسی ،اقتصادی ، فرهنگی و اجتماعی دولت فعلی نبوده ایم که بایستی هر چه زودتر این مسئله سامان یابد ضمن اینکه کاندیداها بعد از ثبت نام بیایند و از این فرصت برای معرفی برنامه های خود استفاده کنند.

توقع این است که رسانه ملی به عنوان یک رسانه تاثیرگذار با ایفای نقش درانتخابات، شور مردم را به شعور نزدیکتر کند

افروغ با عنوان اینکه توقع این است که رسانه ملی به عنوان یک رسانه تاثیرگذار ایفای نقش کند وشور مردم را به شعورنزدیکتر کند، گفت: امیدوارم صدا و سیما یک تغییر رویه و تجدید نظری نسبت به سیاست های انتخاباتی خود داشته باشد.

این نظریه پرداز با تاکید بر اینکه محسن رضایی سابقه فرماندهی نظامی دارد، گفت: مردم از دوران دفاع مقدس خاطرات خوشی دارند، ضمن اینکه رضایی سابقه سیاستگذاری کلان در مجمع تشخیص مصلحت نظام  و همچنین سابقه کار استراتژیک را به عنوان یک تحلیلگر سیاسی  دارد.

مدیر گروه علم و دین پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ادامه داد: من محسن رضایی را یک چهره عملیاتی صرف نمی شناسم بلکه به عقیده من او  یک فرمانده نظامی فکوری است که بعد از پایان جنگ وارد عرصه های سیاستگذاری و برنامه ریزی  شده به گونه ای که وی با نگاه استراتژیک اش می تواند بخشی از خلاء برنامه ای را پرکند.

افروغ تصریح کرد: البته صحبت های من اصلاً به این معنا نیست که برای مردم  تکلیف معین کنیم تا به کدام کاندیدا رای دهند.

وی با اشاره به اینکه وضعیت به گونه ای پیش می رود که هر کدام از کاندیداها که رای بیاورد التزامش به انقلاب اسلامی محرز است، اظهار داشت: یعنی هم اصولگرای ما اصلاح طلب است و هم اصلاح طلب ما اصولگرا چون  گفتمان انقلاب اسلامی غلبه دارد.

عضو ارشد اصولگرایان مستقل با بیان اینکه فعلا هیچ جلسه خاصی در مورد موضع گیری انتخاباتی نسبت به کاندیداها نداشتیم، گفت: بنابراین افراد به صورت شخصی و مستقل هر کدام موضع گیری های خود را داشته اند که ممکن است در این میان اختلافاتی هم بین مواضعشان ملاحظه شود.

وی افزود:  تاکنون موضع انتخاباتی مصداقی نداشته ایم بلکه مواضع ما مفهومی و جریانی بوده است، البته ممکن است بعد از ثبت نام و اعلام مواضع روشن از سوی کاندیداها، جلساتی برگزار و موضع انتخاباتی خود را رسماً اعلام کنیم.

افروغ درعین حال تصریح کرد: هیچ چیز قابل پیش بینی نیست واگر قرار باشد از کاندیدایی"حمایت مصداقی" کنیم باید از جامعیت و اجرایی بودن برنامه های اقتصادی ، سیاسی ، فرهنگی و اجتماعی این کاندیداها اطمینان حاصل کنیم.

عضو ارشد اصولگرایان مستقل با اشاره به اینکه از کاندیداها در ارائه برنامه های مکتوب و راهکارهای تحقق  برنامه ها یشان دعوت کرده ایم، گفت: بعد از مطالعه برنامه ها و راهکارها بصورت سازمان یافته یا فردی اعلام موضع می نماییم.

افروغ با اشاره به اینکه پیش از این میر حسین موسوی را به حضور در عرصه انتخابات فراخوانده بود در پاسخ به سئوالی درباره کاندیداتوری احمدی نژاد در انتخابات آتی گفت: لطفا مرا وارد مصادیق نکیند زیرا اگر وارد مصادیق شوم آن وقت خودم حرف هایم را نقض خواهم کرد و چون من قصد تخریب و تبلیغ ندارم تا جایی که امکانپذیر باشد از موضع گیری مصداقی پرهیز می کنم.

کد خبر 872503

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha