به گزارش خبرگزاری مهر، این ابزار جدید برای درمان افرادی که به نوعی بیماری به نام macular degeneration مبتلا هستند بسیار مناسب خواهد بود. این بیماری باعث ایجاد نابینایی نقطه ای در هر دو چشم فرد خواهد شد.
ابزار جدید که توسط متخصصان شرکت فناوری ویژن کر (VisionCare) ابداع شده است در قسمتی از چشم که لنزهای طبیعی در آن قرار دارند پیوند زده می شوند. پس از آن این تلسکوپها می توانند تصاویر را درون شبکیه چشم بزرگتر کرده و گسترش دهند، به این شکل تصاویر بر روی سلولهای سالم چشم تابیده شده و امکان مشاهده برای فرد به وجود می آید.
در ماه مارچ یکی از مشاوران سازمان FDA به صورت ناشناس تایید این ابزار را اعلام کرد اما تا کنون تایید رسمی این سازمان اعلام نشده است. با این حال استفاده از این شیوه درمانی در اروپا به تایید مقامات رسیده است.
تلسکوپهای پیوندی برای درمان افرادی که در اثر کهولت سن توانایی چشمهای خود را از دست داده اند نیز بسیار موثر خواهد بود. این روش بیماری را درمان نمی کند بلکه تنها قدرت بینایی را افزایش می دهد. برای مثال افرادی که در هنگام نگاه کردن به صورت دیگران، چهره ها را کدر می بینند، با استفاده از این ابزار تنها برخی از قسمتها مانند لبها و یا بینی را کدر خواهند دید.
به گفته پزشکان استفاده از این روش برای بازگرداندن توانایی شناسایی چهره های مختلف است و پس از اتمام عمل پیوند باید دوره های درمانی شدیدی برای آموزش تواناییهای مختلف این ابزار انجام گیرد. با این حال به دلیل وجود شکلهای مختلف چشم، امکان استفاده از این ابزار برای کمک به افراد نابینا وجود نخواهد داشت و افرادی که از آن استفاده می کنند نیز از نظر برقراری تعادل دچار مشکلاتی خواهند شد زیرا یکی از چشمها تصویر را بزرگ و دیگری تصویر را معمولی نمایش خواهد داد.
بر اساس گزارش ویرد، طی دوره های آزمایشی این ابزار که در حدود 200 نفر تحت جراحی پیوند تلسکوپها قرار گرفتند، گذشت زمان باعث شد افراد به خوبی با این تفاوت ابعاد تصویر انطباق پیدا کرده و افرادی که مطلقا نابینا بودند با استفاده از تلسکوپها توانایی خواندن و نگاه کردن برنامه های تلویزیونی را به دست آوردند.


نظر شما