۸ شهریور ۱۳۸۸، ۱۴:۰۳

موفقیت در مناطق نفتخیز/

تولید نفت از 330 متر پایین ‌تر از اعماق لایه‌های کنونی میدان گچساران

تولید نفت از 330 متر پایین ‌تر از اعماق لایه‌های کنونی میدان گچساران

اهواز - خبرگزاری مهر: با برنامه‌ریزی و محاسبه نحوه تعمیر چاه شماره 169 گچساران توسط کارشناسان اداره مهندسی عملیات مخازن، تولید نفت از لایه‌های عمیق میدان گچساران که تاکنون به تولید نیامده بودند، محقق شد.

به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، چاه شماره 169 گچساران به دلیل مشکلات متعدد در تولید از سال 1376 در فواصل و لایه‌های بالایی، به صورت تناوبی تولید داشته و یا در بیشتر مواقع بسته بوده است که در برنامه تعمیر قرار گرفت.

 با توجه به وضعیت خاص میدان و ابهامات زیاد سنگ مخزن و عدم شناخت لایه‌های عمیق پایینی میدان و همچنین مشکل تولید آب و نمک از چاه های مجاور، همواره تعمیق چاه با ریسک بسیار بالایی برخوردار بوده است.

با این وجود، با محاسبات صورت گرفته و تجزیه و تحلیل و آنالیز رفتار و عملکرد مخزن پس از جمع‌بندی اطلاعات، طراحی و برنامه‌ریزی تعمیر چاه به صورت انحرافی توسط کارشناسان اداره مهندسی عملیات مخازن صورت گرفت.

 در این تعمیر، چاه تا حدود 400 متر در زیر لایه‌های نفتی کنونی به صورت انحرافی حفاری و پس از اخذ اطلاعات حیاتی از قبیل نمودارهای پتروفیزیکی و اطلاعات فشار و سیال مخزن، چاه تکمیل و با دبی یک هزار بشکه در روز به مدار تولید آمد.

 اهمیت این موفقیت در تولید نفت از حدود 330 متر زیر سطح دریا پایین‌تر از چاه های نفتی کنونی این بخش از میدان است.

چاه های کنونی این بخش تا حدود یک هزار متر و 900 متر زیر سطح دریا حفاری شده اند ولی چاه 169 گچساران تا 330 متر پایین‌تر و تا عمق 2 هزار و 230 متر زیر سطح دریا تعمیق و به تولید آمده است.

 در این موفقیت علاوه بر آگاهی از لایه‌های ناشناخته و عمیق مخزن گچساران، سبب رفع مشکل چاه و استمرار در تولید گردیده است.

در تعمیر این چاه سرپرستان پروژه اداره مهندسی عملیات مخازن به عنوان طراح، برنامه‌ریز و کنترل کننده مسیر کار، معاونت حفاری به عنوان مجری و اداره مهندسی بهره‌برداری گچساران به عنوان راه‌اندازی چاه همکاری و مشارکت داشته‌اند.

کد خبر 938416

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha