پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۰ شهریور ۱۳۸۸، ۱۸:۰۱

ادامه بحران سیاسی در لبنان/

حریری بار دیگر مامور تشکیل دولت جدید می شود / ورود قطر به خط میانجیگریها

حریری بار دیگر مامور تشکیل دولت جدید می شود / ورود قطر به خط میانجیگریها

با وجودی که سعد حریری انصراف خود را از پیگیری تلاشها برای تشکیل دولت جدید لبنان اعلام کرده است، اما منابع لبنانی از معرفی مجدد وی به عنوان نخست وزیر خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه تلویزیونی المنار، انتظار می رود میشل سلیمان رئیس جمهوری لبنان، خواستار رایزینی های جدید در پارلمان در سایه پیش بینی هایی مبنی بر مامور شدن مجدد سعد حریری برای تشکیل دولت جدید شود.

حریری روز پنجشنبه 19 شهریور به "میشل سلیمان" رئیس جمهوری لبنان اعلام کرد که در پی مخالفت گره اقلیت پارلمان با ترکیب پیشنهادی وی برای تشکیل کابینه از تشکیل دولت جدید انصراف کرده است.

فرزند نخست وزیر فقید اسبق لبنان، دوشنبه شانزدهم شهریرور، پس از 70 روز، ترکیب دولت جدید را بر اساس فرمول"15-10-5" به رئیس جمهوری تقدیم کرده است.

وی روز دوشنبه 16 شهریور گفته بود ترکیب کابینه پیشنهادی جدید را بر اساس فرمول"15-10-5" به رئیس جمهوری تقدیم کرده است.

محافل نزدیک به حریری گفته اند وی رایزنی هایی را با فراکسیون پارلمانی متبوع خود آغاز کرده و پس از آن با همپیمانانش با هدف آمادگی برای مرحله آتی، رایزنی خواهد کرد.

این محافل خاطر نشان کردند در صورتی که حریری بار دیگر مامور تشکیل دولت شود، شروط جدیدی برای پذیرش این مسئولیت اعلام خواهد کرد.

به گفته این محافل، مهمترین شرط حریری این است که گروههای مخالف(به رهبری حزب الله) در برابر تلاشهای وی مانع تراشی نکنند.

فضاها و گامهای سیاسی

انصراف سعد حریری از ادامه تلاشها برای تشکیل دولت جدید با واکنش مختلف سیاستمداران و گروههای سیاسی در لبنان روبرو شده است.

این در حالی است که گروههای مخالف بر عدم بازگشت به نقطه صفر درباره آنچه درباره فرمول دولتی و سهم خود در آن به دست آمده است، پافشاری می کنند.

با این حال، نبیه بری رئیس پارلمان(که به عنوان رئیس جنبش امل از گروههای مخالف به شمار می رود) و ولید جنبلاط تلاشهای گسترده ای برای حل این مشکل انجام می دهند.

حریری به کسانی که با وی دیدار کرده اند، گفته است وی با رئیس جمهور سلیمان و جنبلاط توافق کرده است که هر دولت جدید، باید دولت وحدت ملی باشد و امکان بازگشت رایزننی ها و بررسی ها به نقطه صفر وجود ندارد.

جنبلاط نیز گفته است با هیچ فرمول دیگری برای توزیع سهمیه ها غیر از فرمول مورد توافق یعنی "15-10-5" موافقت نخواهد کرد که بر این اساس، 15 وزیر سهم جریان اکثریت به رهبری حریری، 10 وزیر سهم گروههای مخالف به رهبری حزب الله خواهد بود و 5 وزیر نیز توسط رئیس جمهوری تعیین خواهند شد.

جنبلاط از تصمیم خود برای برداشتن گامهایی با هدف مهار پیامدهای داخلی ناشی از انصراف حریری خبر داده و ابراز امیدواری کرده است تا حریری فورا دیدارهایی با نبیه بری رئیس پارلمان و سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله انجام دهد.

این در حالی است که منابع مطبوعاتی خبر داده اند تماسهایی روز گذشته میان میشل سلیمان رئیس جمهوری و نبیه بری رئیس پارلمان درباره تعیین زمان آغاز رایزنی های ریاست جمهوری انجام شد .

محافل دیگری ابراز امیدواری می کنند نزدیکی در دیدگاههای سوریه و عربستان، تاثیر مثبتی بر پرونده تشکیل دولت داشته باشد، هر چند قطر نیز به خط میانجیگری ها در روند سیاسی لبنان وارد شده است.
 
در پی معرفی اعضای کابینه توسط حریری گروههای مخالف دولت موسوم به 8 مارس از جمله سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله اعلام کردند که با ترکیب پیشنهادی حریری مخالفند و این نحوه تشکیل دولت از سوی وی نه تنها بحران سیاسی کنونی را حل و فصل نمی کند بلکه اوضاع را پیچیده تر خواهد کرد.

کد خبر 945436

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha