۲۴ شهریور ۱۳۸۸، ۱۲:۱۷

محمد علی قاسمی:

اصلاح الگوی مصرف موجب ارتقا شاخصهای زندگی می شود

قزوین - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان امور اقتصادی و دارایی استان قزوین گفت: اصلاح الگوی مصرف ارتقای شاخص‌های زندگی و کاهش هزینه‌‌ها را به دنبال دارد.

محمد علی قاسمی در گفتگو با خبرنگار مهر در قزوین گفت: اصلاح الگوی مصرف به معنی نهادینه کردن روش صحیح استفاده از منابع کشور است و سبب ارتقای شاخص‌های زندگی و کاهش هزینه‌‌ها شده و زمینه ‌ای برای گسترش عدالت است.

وی افزود: آمارهای مصرف کشور حاکی از نوعی نابسامانی و افراط و تفریط ‌هایی در مصرف کالا و خدمات در جامعه است، زیرا مصرف بسیاری از اقلام کالا و خدمات در کشور بسیار بیشتر از استانداردهای جهانی و در مصرف بعضی دیگر دچار کمبودهایی هستیم که این امر نشانگر عدم تخصیص بهینه و کارایی منابع است که خود باعث هدر رفت منابع مالی و انسانی می‌شود.

رئیس سازمان اقتصادی و دارایی استان قزوین یادآورشد: سالانه نزدیک به 12هزار و 200 میلیارد تومان یارانه آشکار و 78 هزار میلیارد تومان یارانه پنهان در کشور پرداخت می ‌شود که در مجموع مبلغ کل یارانه آشکار و پنهان دولت چیزی در حدود 90 هزار میلیارد تومان است که این هزینه ها پرداختن به مسئله بهینه ‌سازی مصرف و هدایت به سمت و سوی اعتدال را بسیار مبرهن و ضروری می کند.
 
قاسمی تصریح کرد: اصلاح الگوی مصرف در کشور جز با اعمال مدیریت صحیح مصرف در همه زمینه‌ها (چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی) و نهادینه کردن رفتارهای اصلاحی در کشور امکان پذیر نیست و نیازمند شناخت واقعی روش‌های استفاده صحیح و عاقلانه منابع کشور است که التزام علمی و عملی به بهینه‌سازی را در دو سطح تولید و مصرف برای هر کالا و خدمت اجتناب‌ناپذیر می‌ کند.
 
به گفته قاسمی در این راستا دولت نقش اساسی ایفا می ‌کند، زیرا از یک طرف دولت خود مصرف کننده عمده بوده که با به کاربستن راهکارهای مانند تقویت دولت الکترونیک، واگذاری فعالیت‌های غیر حاکمیتی و کوتاه کردن زمان لازم برای انجام فعالیت‌های اداری که موجب صرفه‌جویی در وقت و هزینه می‌شود، می‌تواند نقطه آغاز اصلاح الگوی مصرف باشد.
 
رئیس سازمان اقتصادی و دارایی استان قزوین عنوان داشت: از طرف دیگر دولت به عنوان مسئول تنظیم سیاست‌های اقتصادی کشور و همچنین با در دست داشتن اهرم‌های سیاستی از جمله پرداخت یارانه‌ها، سیاست‌های تعرفه‌ ای و حقوق و عوارض گمرکی انواع کالاهای لوکس و تجملاتی در مبادی ورودی، کنترل بر فعالیت‌های شرکتهای چند ملیتی و در دست داشتن ابزار رسانه به عنوان مهم ‌ترین وسیله آموزشی در سطح جامعه، می‌تواند تولید و عرضه کالا و خدمات را در جامعه هدایت کند.
 
وی تصریح کرد: از نظر بیشتر اقتصاددانان نقش قیمت در اصلاح الگوی مصرف اساسی است و باید در این راستا اصلاح قیمت‌ها را محور اصلاح الگوهای مصرفی جامعه قرار دهیم، زیرا قیمت، مولفه اصلی تاثیرگذار بر الگوی مصرف است و از مهم‌ترین پارامترهایی است که باید در سیاستگذاری‌های صورت گرفته محور اصلاحات قرار بگیرد.
 
قاسمی تأکید کرد: از آنجا که مصرف کنندگان بر اساس قیمت و سلایق خود کالا و خدمات مورد نیاز را انتخاب می ‌کنند، بنابراین در تدوین سیاست‌های اصلاحی باید راهکارهایی اتخاذ شود که نظام قیمت‌گذاری کالاها را به سمت قیمت‌گذاری کارا و سلایق جامعه را به سمت مصرف بهینه سوق دهد که این امربه زمان  و همکاری و مشارکت همه مردم نیاز دارد.

کد خبر 947656

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha