پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۷ آبان ۱۳۸۸، ۱۰:۰۰

گزارش تحلیلی - خبری مهر/

قضاوتهای آسیایی و کمبود داور در لیگ برتر/ سوتها برای خارجیها!

قضاوتهای آسیایی و کمبود داور در لیگ برتر/ سوتها برای خارجیها!

در شرایطی که لیگ برتر به روزهای حساس و پایانی نیم فصل اول نزدیک می شود و انتقادات از عملکرد برخی داوران به اوج خود رسیده است، اعزام داوران بین المللی به مسابقات آسیایی مشکلات جدیدی را برای کمیته داوران و سازمان لیگ ایجاد کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، جوانگرایی و حضور داوران کم تجربه در مسابقات لیگ برتر اتفاقی مبارک برای فوتبال کشور بود که البته تبعات منفی نیز به دنبال داشته است. عدم اعتماد و پذیرش خطای این داوران توسط بازیکنان، مربیان، مدیران و تماشاگران تیم‌ها از یکسو و نداشتن اعتمادبنفس کافی داوران جوان از سوی دیگر مشکلاتی را برای کمیته داوران به دنبال داشت.

در شرایط حساس لیگ برتر و رقابت فشرده تیم ها با یکدیگر لازم است که کمیته داوران با انتخاب بهترین های خود بهانه به دست بهانه جویان ندهد و کار قضاوت را به ویژه در دیدارهای حساس و تعیین کننده به دست داورانی بسپارد که هر سوتشان تبعات منفی به دنبال نداشته باشد.

مسعود عنایت در گفتگو با خبرنگار مهر با اذعان به این مورد، نهایت تلاش خود و همکارانش در کمیته داوران را برگزیدن بهترین داوران برای قضاوت دیدارهای تعیین کننده و حساس لیگ عنوان کرد و گفت: ما سعی می کنیم بهترین ها را برای قضاوت دیدارهای حساس انتخاب کنیم. مثلا ترکی را به اهواز می فرستیم تا دربی خوزستان را سوت بزند، مظفری زاده را انتخاب می کنیم تا دیدار سخت و دشوار ذوب آهن - استقلال را داوری کند اما گاهی اوقات با کمبود مواجه می شویم و داور باتجربه به اندازه کافی نداریم که برای قضاوت دیدارهای حساس انتخاب کنیم. نه اینکه داور نداشته باشیم، داور داریم اما تجربه لازم را ندارد.

هفته پانزدهم لیگ برتر که از روز شنبه هفته پیش رو (9 آبان) آغاز می شود و تا روز دوشنبه (11 آبان) نیز ادامه می یابد، از آن هفته‌هاست که عنایت و دستیارانش برای انتخاب داور با مشکل مواجه خواهند بود.

در این هفته بازی حساس کم نیست و از قضا 6 داور برگزیده کشور هم در این هفته درگیر قضاوت مسابقات مختلف قاره‌ای هستند. با این شرایط چه کسی باید دیدار استیل آذین - پرسپولیس را سوت بزند؟ داور دیدار تراکتورسازی - مس باید چه کسی باشد که محکوم به ترس و دلهره مقابل هواداران پرتعداد تبریزی نشود؟ سوت داوری مسابقه استقلال - شاهین بوشهر را باید به چه داوری بسپرند تا متهم به نگرفتن پنالتی برای استقلال و... نشود؟! 

در حال حاضر مسعود مرادی در ژاپن به سر می برد تا دیدار ناگویا گرامپوس این کشور مقابل الاتحاد عربستان را در مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان آسیا قضاوت کند، او فردا به تهران می آید تا خود را برای مسافرت هفته آینده به کویت آماده کند چرا که باید روز سه شنبه هفته آینده در این کشور دیدار الکویت کویت - الکرامه سوریه را در دیدار نهایی AFC CUP قضاوت کند.

هدایت ممبینی و علیرضا فغانی هم عازم چین هستند تا دیدارهای مرحله انتخابی زیر 16 سال آسیا را قضاوت کنند. سعید مظفری زاده و محسن ترکی نیز با ماموریتی مشابه از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا عازم تایلند و امارات هستند. در غیاب این داوران پس چه کسانی باید سوت قضاوت دیدارهای هفته پانزدهم را در دست گیرند؟!

مشکل به همین جا ختم نمی شود، تعداد زیادی از کمک داوران همچون حسن کامرانی فر، رضا سخندان، علیرضا یزدانی، محمود رفعتی، حیدر شکور و... نیز همراه داوران بین المللی فوتبال کشورمان برای قضاوت دیدارهای مختلف آسیایی در خارج از کشور به سر می برند. با این شرایط پرچم‌ها نیز در هفته پیش رو به داورانی نه چندان نام آشنا سپرده می شوند.

کمیته داوران البته در فهرست خود داورانی چون خداداد افشاریان، یدالله جهانبازی، سعید بخشی‌زاده، محمود رفیعی و ... را دارد که تجربه داوری دیدارهای حساس و پرتماشاگر را دارند. باید منتظر ماند و دید این داوران هفته پانزدهم را چطور پشت سر می گذارند. شاید این هفته کم سروصداترین دیدارها را داشته باشیم و شاید هم ...

کد خبر 973152

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha