قاسم کرامت در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد با بیان اینکه هم اکنون از این تعداد 700 هزار خانوار روستایی در کشور تحت پوشش این بیمه هستند، افزود: بنا به شواهد مستند و محکم از این تعداد بیش از 100 هزار خانوار نیز به خاطر عدم اجرای تعهدات صندوق و در مواردی عدم رعایت قانون از واریز حق بیمه در سالهای بعد خودداری کردند.
عضو هیئت مدیره اتحادیه تعاونی های تولید روستایی کشور با بیان اینکه صندوق بیمه روستاییان وعشایر فعالیت خود را از سال 84 آغاز کرده اظهار داشت: سال اتمام پوشش روستائیان طبق جداول ارائه شده توسط این صندوق که در دفتر وزارت جهاد کشاورزی نیز ثبت شده سال 86 است.
کرامت عدم تحقق وعده ها، کوتاهی صندوق بیمه روستائیان و عشایر عدم اطلاع رسانی مناسب و بنیه ضعیف مالی کشاورزان به ویژه در اثر عوامل جوی و خشکسالی و را را از دلایل پوشش کم این بیمه برشمرد.
وی افزود: یکی از اهداف قانونی این صندوق، فراهم کردن بستر لازم برای هدایت سرمایه های موجود در بخش بیمه روستائیان و عشایر به سوی سرمایه گذاری در بخش کشاورزی است که با وجود اهمیت آن در رفع مشکلات این بخش هنوز تحقق نیافته است.
عضو هیئت مدیره اتحادیه تعاونی های تولید روستایی کشور کسر حقوق قانونی و تعریف شده متوفیان مستمری بگیر، به صورت غیر قانونی وغیر موجه را از مشکلات روستائیان بیمه شده توسط این صندوق عنوان و تصریح کرد: تا کنون مواردی مبنی بر کسر حداقل 40 درصد حقوق خانواده های مستمری بگیر مشاهده شده است.
کرامت گفت: با وجود آنکه کشاورزان زیادی به علت بیماری و یا در حین فعالیت کشاورزی و ... از کار افتاده شده اند اما متاسفانه پس از چهار سال حق بیمه واریزی توسط آنان، هنوز این کمیسیون تشکیل نشده است.
عضو هیئت مدیره اتحادیه تعاونی های تولید روستایی کشور افزود: در این رابطه درخواست های زیادی نیز از جانب روستائیان مطرح و عدم تحقق این کمیسیون موجب نارضایتی آنان شده است.
کرامت روند بررسی پرونده فوتی ها را نیز کند عنوان و خاطرنشان کرد: این روند حداقل 18 ماه به طول انجامیده و پس از برقراری حقوق اولیه و پرداخت یک مرحله از آن، دوباره به مدت شش ماه پرداخت حقوق قطع می شود.
وی خانواده متوفیان بیمه شده را در این زمینه با مشکل مواجه دانست و افزود: با توجه به فوت نان آور خانواده و از دست رفتن ممر درآمد باید بررسی پرونده و مراحل اداری پرداخت مستمری به آنان با سرعت بیشتری انجام شود.
عضو هیئت مدیره اتحادیه تعاونی های تولید روستایی کشور تصریح کرد: بر اساس قرارداد مندرج با بیمه شدگان، پس از فوت هر روستایی، خانواده وی باید حداقل از 2.3 درآمد انتخابی وی برخوردار شود که در مواردی از این رقم کاسته شده است.
کرامت ابلاغ بخش نامه ای در تاریخ اول مردادماه 85 مبنی بر الزام به داشتن یکسال سابقه برای پرداخت مستمری متوفیان را هم مورد اشاره قرار داد و گفت: این در حالیست که بر اساس اعلام اولیه صندوق، افراد تحت تکفل هر روستایی بیمه شده ،پس از فوت وی از مستمری برخوردار می شدند.
نظر شما