پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۱۴ اسفند ۱۳۸۸، ۱۰:۱۲

هاشمی به مهر اعلام کرد:

مکانیزم کاهش مطالبات معوق بانکها / بازار تعیین کننده نرخ سود

مکانیزم کاهش مطالبات معوق بانکها / بازار تعیین کننده نرخ سود

یک کارشناس ارشد در مسایل بانکی با تشریح مکانیزم کاهش مطالبات معوق بانکها، تعیین نرخ سود را تابع بازار و به صورت شناور عنوان کرد و گفت: تسهیلات دهی بانکها هیچگاه متوقف نمی شود.

سیدبهاءالدین حسینی هاشمی در گفتگو با مهر در مورد مکانیزم کاهش مطالبات معوق بانکها گفت: بانکها برای کاهش میزان مطالبات معوق ابتدا آنها را شناسایی و سپس شفاف سازی کردند. با توجه به اینکه میزان مطالبات نیز افزایش یافته بود، بانکها نسبت به وصول آنها اقدام و از طریق مسامحه، تمدید مهلت، امهال و استمهال نسبت به دریافت بخشی از مطالبات اقدام کردند.

وی افزود: همچنین بانکها به واحدهای دارای حیات اقتصادی تسهیلات جدید داده و با تسویه مطالبات قبلی به ادامه کار آنها کمک کردند.

حیات بانکها در گرو تسهیلات دهی است

حسینی هاشمی با بیان اینکه تسهیلات دهی بانکها هیچگاه متوقف نمی شود، افزود: بانکها حتی اگر یک ریال نیز پول داشته باشند، آن را به عنوان تسهیلات پرداخت می کنند، زیرا حیات بانکها در گرو تسهیلات دهی است. اگر تسهیلات دهی بانکها کاهش می یابد، به این معنا است که منابع قابل تصرف کمی دارند و یا منابع جدید ندارند.

وی که مدیرعامل بانک تات است، ادامه داد: حتی در برخی مواقع نیز اگر تسهیلات قبلی را با تسهیلات جدید بخواهند پوشش دهند، باید سود آن را در نظر بگیرند، بنابراین ممکن است با کمبود منابع مواجه شوند، اما هیچگاه تسهیلات دهی بانکها متوقف نمی شود.

وی تسهیلات دهی بانکها را به آب رودخانه که هیچگاه متوقف نمی شود، فقط در برخی مواقع کاهش و یا افزایش می یابد، تشبیه کرد و گفت: تسهیلات دهی بانکها به ورودی منابع، بودجه، درآمدها، وضعیت واحدهای اقتصادی، فروش نفت، پرداختهای دولت، پاداش، عیدی و حقوق کارمندان، بودجه های سازمانها و غیره بستگی دارد.

حسینی هاشمی اضافه کرد: در اینگونه موارد، ورودی پولها به بانکها افزایش و به تبع آن قدرت وام دهی آنها نیز افزایش می یابد، در پایان سال نیز با کاهش ورودی منابع به بانکها، میزان وام دهی نیز کاهش می یابد.

تعیین نرخ سود بر اساس نرخ تورم

وی در مورد تعیین نرخ سود بانکی سال آینده نیز اظهارداشت: نرخ سود بانکی باید تابع بازار و به صورت شناور تعیین شود. شاه کلید و طبیعی بودن عملیات بانکی تحت فشار قرار ندادن نرخ سود است، یعنی نرخ سود تسهیلات و سپرده ها باید با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و شاخص مهم و کلیدی مثل نرخ تورم باشد.

حسینی هاشمی بیان کرد: اگر نرخ سود بانکی بخواهد بر اساس قیمت تمام شده پول تعیین شود، برای بانکها سودی ندارد. نرخ اسپرد که قیمت تمام شده پول به اضافه مارجین سود برای بانکها است که باید هزینه های غیرعملیاتی بانکها و غیره را بپوشاند و سودی نیز برای سهامداران تامین کند که این سود مشوق سرمایه گذاری در سیستم بانکی خواهد بود.

افزایش سرمایه بانک تات

وی با اشاره به فعالیت 9 شعبه از بانک تات، جذب سپرده هزارو 300 میلیارد ریالی و پرداخت تسهیلات توسط بانک تات، گفت: این بانک کار عملیات بانکی خود را همانند سایر بانکها آغاز کرده و بخش ارزی آن نیز به زودی فعال خواهد شد.

مدیرعامل بانک تات سرمایه اولیه این بانک را 200 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: با توافقات صورت گرفته با صاحبان سهام قرار است سرمایه بانک 50 درصد افزایش یابد.

کد خبر 1045263

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha