پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۱:۳۳

در مشهد؛

مرکز پژوهشی کشاورزی ارگانیک ایران در دانشگاه فردوسی ایجاد شد

مرکز پژوهشی کشاورزی ارگانیک ایران در دانشگاه فردوسی ایجاد شد

مشهد - خبرگزاری مهر: مسئول مرکز پژوهشی کشاورزی ارگانیک از تشکیل اولین مرکز پژوهشی کشاورزی ارگانیک ایران در دانشگاه فردوسی مشهد خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، رضا قربانی پیش از ظهر شنبه در جمع خبرنگاران درباره اهمیت توجه به کشاورزی ارگانیک افزود: گرچه دستاوردهای کشاورزی صنعتی در تولید مواد غذاییی غیرقابل انکار است اما پیامدهای منفی ناشی از ان نیز از ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی قابل توجه است.

مسئول مرکز پژوهشی کشاورزی ارگانیک و دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، آلودگی منابع آب و خاک، آلودگی مواد غذایی به بقایای مواد شیمیایی، فرسایش خاک و منابع ژنتیکی و افزایش گازهای گلخانه‌ای و گرمایش زمین را بخشی از مشکلات ناشی از فعالیتهای بی‌رویه کشاورزی رایج توسط انسان خواند و افزود: اگر چه امروزه در مقیاس جهانی غذای زیادی تولید می‌شود و بوم نظامهای زراعی سطح گسترده‌ای از کره زمین را به خود اختصاص داده‌اند اما هنوز بیش از یک میلیارد نفر در معرض گرسنگی قرار دارند.

وی ادامه داد: از طرفی دیگر غذای تولیدی نه تنها از جنبه‌های کمی همه نیازهای تغذیه‌ای انسان را تامین نمی‌کند و به اصطلاح نوعی گرسنگی پنهان را ایجاد کرده است بلکه مستقیم و غیرمستقیم از طریق بهره‌برداری بی‌رویه از منابع طبیعی و تخلیه آن و نیز کاهش کارکرد بوم نظامها چالشهای فراوانی را به وجود آورده است.

دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: آنچه مسلم است چنین روندی پایدار نیست و حقوق نسلهای آینده را نیز تضییع می‌کند و در نتیجه تولید مواد غذایی به شکل فعلی آن نمی‌تواند ادامه داشته باشد و گزینه‌های دیگری را می‌طلبد.

قربانی خاطرنشان کرد: بدون تردید اینکه فناوری های نوین بتوانند این خلا را پر کنند دور از انتظار نیست اما این قبیل فناوریها که در ادامه و یا به موازات فناوریهای انقلاب سبز خواهند بود آشتی با طبیعت به همراه نخواهد داشت و تنها حربه انسان برای بهره‌برداری حریصانه‌تر از منابع طبیعی خود را برنده‌تر خواهد ساخت.

وی با تاکید بر اینکه آینده انسان در گرو همنوایی بیشتر با طبیعت است، اظهار داشت: گرچه در فرآیند تولید مواد غذایی افزایش عملکرد و به عبارتی دیگر تولید بیشتر در واحد سطح مرکز ثقل کلیه فعالیتهای مدیریتی انسان بوده است ولی به نظر می‌رسد لازم است در چنین نگرشی تجدیدنظری کلی صورت گیرد و عملکرد یک بوم نظام کشاورزی صرفاً برون داد ظاهری آن تلقی نشود بلکه مجموعه‌ای از عملکردها و کارکردها در بیلان ارزیابیها گنجانده شود.

قربانی کشاورزی ارگانیک را به عنوان یکی از مناسبت‌ترین نظام‌های تولیدی خواند که برای جایگزینی سیستمهای کشاورزی رایج مورد توجه دولتمردان و سیاستگذاران در سطح جهان قرار گرفته و تحقیقات وسیعی در زمینه ابعاد مختلف این نوع نظام‌های تولیدی پایدار به طور فزاینده‌ای رو به گسترش است.

مسئول مرکز پژوهشی کشاورزی ارگانیک دانشگاه فردوسی مشهد تاکید کرد: این مرکز به طور کلی در جهات مختلف علمی، پژوهشی، آموزش، ترویج و توسعه نظام‌های کشاورزی ارگانیک، اکولوژیک و پایدار و بوم سازگار در سطوح محلی، منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی فعالیت خواهد کرد.

تاسیس مرکز پژوهشی کشاورزی ارگانیک دانشگاه فردوسی مشهد در بهمن‌ ماه 1388 به تصویب هیئت رئیسه دانشگاه فردوسی و در فروردین ماه 1389 رسما فعالیتهای علمی و پژوهشی خود را در محل دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد آغاز کرد.

این مرکز با تلاش اعضای هیئت علمی کشاورزی اکولوژیک دانشکده کشاورزی و با همکاری مسئولان دانشگاه فردوسی و دانشکده کشاورزی تاسیس شده است.

کد خبر 1078605

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha