جهانگیرعرب درگفتگو با مهر گفت: در حال حاضر با انجام اقدامات ردیابی و پیشگیری از آفات و بیماریها دراکثر مناطق مختلف کشورتا حدود زیادی آفات و بیماریها در خصوص زیتون کنترل شده است.
وی با اشاره به اقدامات گیاهپزشکی ازسوی سازمان حفظ نباتات کشوربه منظور پیشگیری از آفات زیتون درباغات بیان کرد: با توجه به اقدامات انجام شده درشرایط کنونی اگرآفت و یا بیماری در باغات زیتون مشاهده شود به لحاظ فنی قابل قبول است و خسارت اقتصادی را در بر ندارد.
مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: در حال حاضر باغات زیتون به لحاظ وجود آفات و بیماریها در شرایط مناسب است و زیرآستانه خسارت اقتصادی قراردارند.
تشکیل بانک ملی ژن زیتون در آینده ای نزدیک
وی با بیان اینکه بانک ژن منطقه ای زیتون در کشور تشکیل شده است، افزود: هم اکنون در6 استان کشور شامل گیلان، زنجان، گلستان، فارس، خوزستان و کرمانشاه ایستگاههای تحقیقاتی زیتون استقرار یافته است و در این ایستگاهها علاوه بر اینکه ژرم پلاست این محصول از مناطق مختلف جمع آوری شده، رفتارارقام مختلف زیتون نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
عرب با بیان اینکه ایستگاههای تحقیقاتی زیتون توسعه نمی یابد تصریح کرد: ارتقای کیفیت و ارایه خدمات مناسب به بخش تحقیقات مورد هدف است. ضمن اینکه هم اکنون به دنبال ایجاد بانک ملی ژن زیتون در کشور هستیم.
وی اظهارداشت: به منظور ایجاد بانک ژن منطقه ای باید با بررسی هایی که به عمل می آید مناسب ترین منطقه از نظرآب و هوایی، خاک همچنین مدیریت از نظر فنی و اجرایی مشخص شود و کلیه ژنوتیپها وارقام زیتون دراین بانک جمع آوری و نگهداری شود.
مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: در صورت تصویب پیشنهاد تشکیل بانک ژن ملی زیتون در وزارت جهاد کشاورزی این اقدام در سالجاری عملیاتی خواهد شد.
وی در پایان یکی از اقدامات انجام شده توسط موسسه تحقیقات کشوررا تعیین و معرفی ارقام مناسب زیتون در پروسه مطالعاتی و تحقیقاتی 10 ساله در نقاط مختلف کشوراعلام کرد.
نظر شما