پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۲۹ تیر ۱۳۸۹، ۱۸:۴۶

ایجاد بانک اطلاعاتی یکپارچه از چهارمحال و بختیاری ضروری است

شهرکرد - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان مسکن و شهرسازی چهارمحال و بختیاری گفت: تهیه‌ طرح‌های GIS برای تمام شهرهای این استان با ایجاد یک بانک اطلاعاتی یکپارچه از شهر ضروری است.

به گزارش خبرنگارمهر در شهرکرد، علی ابراهیمی عصر سه شنبه در نشست ستاد شهرسازی استان با تأکید بر اهمیت استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی در مدیریت شهری، اظهار داشت: اگر بپذیریم که موفقیت فعالیت سازمان مسکن و شهرسازی، شهرداری‌ها و تمام سازمان‌های دخیل در مسائل شهری در گرو برنامه‌ریزی و مدیریت شهری صحیح است، اهمیت استفاده GIS برای توسعه فعالیت آنها آشکار می‌شود.

وی عدم وجود یک بانک اطلاعات مکانی یکپارچه از شهر از مهم‌ترین مشکلاتی است که اغلب سازمان‌های دخیل در مدیریت شهری با آن مواجه هستند، افزود: در سیستم اطلاعات جغرافیایی تمامی لایه‌های اطلاعاتی از قبیل املاک، معابر، مراکز بهداشتی و درمانی، هتل‌ها و رستوران‌ها، مدراس، کتابخانه‌ها، پمپ بنزین‌ها، پارکینگ‌ها، خطوط لوله آب، فاضلاب، گاز و مخابرات به همراه اطلاعات توصیفی مربوط به هر یک موجود است و سیستم GIS این خلأ را به بهترین نحو پر می‌کند.

ابراهیمی تصریح کرد: طراحی و پیاده‌سازی سیستم‌های GIS، فرآیندی پیچیده و زمان‌بر بوده که لازم است در مراحل مختلف آن سازمان‌ها و واحدهای مختلف به همراه کارشناسان مربوطه حضور داشته باشند.

رئیس سازمان مسکن و شهرسازی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: برهمین اساس در نظر گرفتن یک متدولوژی مشخص و مدون در برنامه‌ریزی، مدیریت، راهبری طراحی و پیاده‌سازی سیستم GIS، ضروری به نظر می‌رسد.

ابراهیمی تصریح کرد: در حال حاضر سه طرح GIS برای شهرهای شهرکرد، فارسان و بروجن در حال انجام است که با اجرای این طرح‌ها و فازهای بعدی GISشهری، بسیاری از عملیات اجرایی و مدیریتی در این سازمان و در شهرداری‌ها این شهرها به صورت الکترونیک و در فضای مجازی کامپیوتر و در فضای کامپیوتر و در محیط نرم‌افزارهای GIS صورت خواهد گرفت.

رئیس سازمان مسکن و شهرسازی چهارمحال و بختیاری حرکت از وضعیت موجود اطلاعاتی و عملیاتی به وضعیت مطلوب، در رابطه با اطلاعات مکان مرجع شهری را از اهداف این طرح‌ها در استان دانست.

ابراهیمی افزود: تکنولوژی GIS در حل مشکلات شهری، طرق جدیدی برای بکارگیری اطلاعات وسیع درباره شهر ارائه می‌دهد.

وی تأکید کرد: البته باید به این نکته توجه داشت که تجهیزات کامپیوتری و نرم‌افزارهای مختلف، به تنهایی کارساز نبوده و عناصری همچون جمع‌آوری اطلاعات بهنگام، مدیریت اطلاعات، طراحی یک سیستم GIS کارآ و آموزش نیروی انسانی متخصص موردنیاز است تا یک سیستم اطلاعات جغرافیایی شهری پیاده‌سازی شود.

رئیس سازمان مسکن و شهرسازی چهارمحال و بختیاری به مهم‌ترین کاربردهای GIS در مدیریت و برنامه‌ریزی شهری اشاره کرد و گفت: مدیریت توسعه شهر، مدیریت بازسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده، مدیریت زیباسازی شهر و توسعه فضای سبز، مدیریت بحران از مهم‌ترین این کاربردها محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: مدیریت کاربری‌های شهری، مدیریت تأسیسات شهری، مکانیابی خدمات مختلف شهری، ممیزی املاک، مدیریت شبکه حمل و نقل، تحلیل اطلاعات جمعیتی برپایه اطلاعات مکانی، مدیریت امور مالی شهرداری‌ها از دیگر این کاربردها به شمار می‌رود.

ابراهیمی اضافه کرد: هم اکنون GIS در بسیاری از سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی و خصوصی در سطح جهان پیاده‌سازی شده و مزایا و منافع گوناگونی را برای آنها به همراه داشته است.

وی کاهش هزینه و زمان فعالیت‌ها و عملیات اجرایی را از بارزترین مزایای استفاده از GIS عنوان کرد و گفت: اجتناب از هزینه‌های اضافی، تولید محصولات جدید و مزایای نامحسوس که قابل اندازه‌گیری نیستند از دیگر این مزایا است.

کد خبر 1120337

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha