سعید خراطها در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه زنان و مردان در برقرای روابط به دلیل اینکه نمی دانند نوع روابطشان ارزش هست یا نیست دچار تعارض در هنجارها شده اند تاکید کرد: در حادثه سعادت آباد زنی به مدت یکسال صیغه مردی بوده و بعد از مدتی زمان صیغه منقضی می شود و سال بعد صیغه شخص دیگری می شود که در جریان برقراری این رابطه چنین اتفاقی رخ می دهد.
این استاد دانشگاه شهید بهشتی افزود: متاسفانه این حادثه نمونه ای از عواقب همین گفتگوهای طرح شده در زمینه صیغه و چند همسری و گزینش همسر موقت است که زوایای عاطفی آن در نظر گرفته نمی شود.
این جرم شناس تاکید کرد: در کشور ما افراد بیش از سایر کشورها نسبت به هم احساس تملک می کنند بنابراین از یک بعد می توان اینگونه برداشت کرد که ما دچار تعارض در هنجارها شده ایم.
وی با اعلام اینکه نکته ای که در ارتباط با موضوعات نزاع و درگیری وجود دارد این است که این نوع درگیری ها لزوما اقدام به قتل محسوب نمی شوند اظهار داشت: این حوادث بیشتر یک درگیری هستند که به دلیل فقدان ادبیات لازم برای بیان مسائل مورد درگیری که در این حادثه مسئله جنسی است تبدیل به یک نزاع و در نهایت قتل می شود.
خراطها تاکید کرد: ما توان پرداختن به مسائل روانی را نداریم به خصوص در مسائل جنسی؛ در واقع این دو نفر که در این حادثه قاتل و مقتول هستند هیچ نوع زبان و جمله و کلمه ای ندارند که با یکدیگر رد و بدل کنند و یا اینکه آن زن از خود دفاع کرده یا توضیحی بدهد. به همین دلیل این بحث به عمل و کنش کشیده می شود.
وی با تاکید بر اینکه پس از بروز درگیری شدت و حدت درگیری بستگی به ابزار آلات نزاع دارد، تصریح کرد: گونه ای از نزاعها در شهر تهران وجود دارند که حاصل روابط انحرافی اند و قانون درباره آنها نه نافذ است و نه نمی تواند در آن مداخله کند که من به این روابط انحرافی علل سیاه می گویم.
وی در ادامه افزود: در روابط انحرافی علتهایی برای یک نزاع و درگیری وجود دارد که هیچگاه در پیشگاه قاضی، قانون یا پلیس بیان نمی شوند.
این جرم شناس با اعلام اینکه معمولا قانونگذران سعی می کنند قوانینی برای ورود به چنین مسائل پیدا کنند اضافه کرد: این سه ضلع مثلث در جنایت سعادت آباد واقعا در کجا می توانند مسئله خود را به قضاوت بگذارند. بنابراین چون قانونی برای این روابط وجود ندارد این نوع روابط بی دفاع باقی می مانند و معمولا هر اختلافی از این دست به نزاع و انتقام گیری تبدیل می شود.
خراطها اظهار داشت: امروز موضوع مسئله جنسی برای مردم یک ابهام است که از جوانب مختلف نیز از آن در حال ضربه خوردن هستیم که یکی از آنها همین موضوع است که روابط انحرافی به داوری کشیده نمی شود به طوری که بی نظارتی، بی قضاوتی و بی قانونی در این امور باعث بروز این مسائل می شود.
وی تاکید کرد: هم رسانه و هم تحولات فرهنگی جوامع و هم نیازهای انسانی در این زمینه دخیل هستند اما باید به یاد داشت که کسی که در این جنایت اقدام به قتل کرد که پیش از آن در زندان بود و تحت تاثیر رسانه خاصی نبوده است بلکه این رفتار وی نشات گرفته از فرهنگ ماست که بروز کرده است.
نظر شما