به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، همایون امیرزاده بعدازظهر پنجشنبه در کنفرانس خبری هشتمین کنگره سراسری شعر و داستان جوان کشور ضمن بر شمردن نقش و کارکرد شاعران و اهل قلم در پیروزی انقلاب اسلامی و تداوم آن گفت: بی گمان آثار فاخر و با ارزش ادبا، شاعران و اهل قلم در گسترش انقلاب موثر بوده و با تعهد و شهامت توانستند ادبیات انقلاب را شکل دهند.
وی در ادامه از بنیان گذاران کنگره شعر و داستان جوان به نیکی یاد کرد و خاطرنشان کرد: بنیانگذاران این رویداد مهم با درک و دید فرهنگی مناسب توانستند پایه گذار حرکتی باشند که بیش از یک دهه ادبا و فرهنگ دوستان از نفحات و برکات آن بهره مند گردند و باعث گسترش و توسعه فرهنگ و کشف استعداد های بسیاری در کشور شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان از تغییرات جدید در روند برگزاری کنگره شعر و داستان جوان خبر داد و تصریح کرد: طی بررسی روند برگزاری کنگره و مشورت با اساتید به این نتیجه رسیدیم که این حرکت بزرگ برای استمرار خود نیاز به توجه بیشتر دارد و برای نیل به این هدف شورای سیاستگذاری کنگره را با حضور فعال اهالی فرهنگ و هنر استان تشکیل دادیم.
امیرزاده ضمن معرفی اعضای سیاست گذاری کنگره گفت: محمد علی بهمنی، علی رضایی، جواد ضمیری، مژده عباسی، انوشیروان پیشدار و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی (رئیس شورا) اعضای این شورا هستند و تاکنون نیز چهار جلسه مشورتی برگزار شده است.
وی در خصوص کارکرد شورای سیاست گذاری افزود: این شورا می تواند با جذب افراد موثر و کاربلد نسبت به بررسی روند برگزاری کنگره، آثار ارسالی و جهت گیری و گستره آن تحقیق و بررسی نماید و با رویکردی جدید بقا و استمرار کنگره را تضمین کند.
رئیس شورای سیاست گذاری هشتمین کنگره شعر و داستان جوان خاطرنشان کرد: موضوعیت آزاد باعث استقبال بسیار خوب نویسندگان و شاعران با سلایق گوناگون از کنگره طی هشت دوره گذشته شده بود و امسال پنج 570 اثر در حوزه شعر از هزار و 21 شاعر و هزار و 150 داستان از 457 نویسنده جوان به دبیرخانه ارسال شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یاد آور شد: در دوره های گذشته در مجموع 45 شاعر و نویسنده برجسته به کنگره دعوت و در پایان در هر رشته سه نفر به عنوان برگزیده اعلام می شد اما امسال در کل 30 برگزیده 10 نفر در بخش شعر کلاسیک، 10 نفر در بخش شعر نو و 10 نفر در بخش داستان دعوت و از هر 30 نفر تقدیر و تجلیل بعمل خواهد آمد.
امیرزاده در خصوص میزان مشارکت استانها در کنگره گفت: استان هرمزگان و اصفهان هر کدام با پنج برگزیده، خراسان رضوی و فارس با چهار برگزیده، تهران سه برگزیده، زنجان، مرکزی و بوشهر با دو برگزیده و خوزستان، مازندران و کرمانشاه با یک برگزیده در هشتمین کنگره سراسری شعرو داستان جوان حضور دارند.
وی در ادامه به معرفی داوران پرداخت و افزود: داوران بخش داستان علی رضایی، احمد بیگلری، جمشید خانیان و داوران بخش شعر نو و کلاسیک سید محمود سجادی، بهزاد خواجات و بهروز یاسمی هستند و محمد علی بهمنی نیز به عنوان دبیر کنگره است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان در معرفی برنامه های بخش جنبی کنگره تصریح کرد: برگزاری نمایشگاه هنرهای تجسمی با عنوان دهه فجر، برگزاری کارگاه های آموزشی و جلسات نقد و بررسی با حضور داوران و برگزاری جشنواره شعر خلیج فارس از مهمترین برنامه های بخش جنبی است.
نظر شما