۷ اسفند ۱۳۸۹، ۱۰:۲۰

پرونده کنگره شعر دفاع مقدس بسته شد

پرونده کنگره شعر دفاع مقدس بسته شد

برگزیدگان نوزدهمین کنگره سراسری شعر دفاع مقدس 5 اسفندماه در سالن اجتماعات شهدای امدادگر جمعیت هلال احمر یزد معرفی شدند.

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به یزد، 21 برگزیده این کنگره از 7 استان ایران بودند و بیشتر جوایز را هم شاعران تهرانی کسب کردند. شرح کامل بخش‌های مختلف کنگره و برگزیدگان آن از این قرار است:

بخش شعر دفاع مقدس: محمدرضا شرفی خبوشان از شهرستان ورامین رتبه اول را کسب کرد و علیرضا رجبعلی‌زاده و مهدی نظارتی‌زاده از استان اصفهان هم مشترکاً دوم و مهدی فرجی از استان اصفهان و امید مهدی‌نژاد از استان تهران نیز مشترکاً سوم شدند. دراین بخش میلاد عرفان‌پور از استان تهران وسیدحسن مبارز ازاستان خراسان رضوی نیزمورد تقدیر قرار گرفتند.
 
بخش شعر دفاع مقدس با مضامین عاشورایی: علی‌اصغر شیری از استان قم رتبه اول را کسب کرد و مقام دوم این بخش به صورت مشترک به مهدی شهابی از استان آذربایجان شرقی و سیدعلی شکراللهی از استان اصفهان رسید. همچنین احمدحسین پورعلوی از استان قم و سمیه ابراهیمی از استان مازندران نیز به صورت مشترک رتبه سوم را از آن خود کردند.
 
بخش شعر مقاومت ملل: علی داوودی از استان تهران رتبه اول را کسب کرد. همچنین لیلا کردبچه و صدیقه مراد‌زاده از استان تهران مشترکاً دوم شدند و طیبه سلمانی‌نژاد از استان یزد هم رتبه سوم را کسب کرد.
 
بخش شعر کودک و نوجوان: محمدصادق خدایی‌ از استان یزد رتبه اول را کسب کرد و فائزه رسکتی ازاستان مازندران و مریم اسلامی ازاستان خراسان رضوی هم مشترکاً دوم شدند. حامد محقق ازاستان تهران و معصومه سادات وزیری از استان خراسان رضوی نیز مشترکاً سوم شدند.
 
در ادامه این مراسم معاون ادبیات و نشر بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس اعلام کرد: پیشکسوتان دفاع مقدس با حضور در کنگره نوزدهم عرصه شعر را برای جولان جوانان مهیا کردند.

سرهنگ حسن رسولی منفرد در آئین اختتامیه این کنگره گفت: هم اکنون پیشکسوتان با حضور در کنار جوانان آنها را به این باور رساندند که این حوزه جای کار و پیشرفت دارد و می توانند از برخی خیال پردازی ها واقعیت جنگ را به تصویر بکشند و بتوانند برای نسل های آینده مطالبی را به یادگار بگذارند که آنان وضعیت جبهه های حق علیه باطل را به خوبی دریافت کنند.
 
وی اظهار داشت: کنگره شعر دفاع مقدس امسال به صورت متمرکز برگزار نشد بلکه در هر استان یک کنگره استانی برپا و شعرهای منتخب به دبیرخانه سراسری ارسال شد.
 
رسولی منفرد بیان کرد: حضور جوانان در این عرصه بسیار چشمگیر بود و برای ما همین کافی بود که این جوانان جسارت و جرات را به خودشان دادند که دست به قلم بگیرند و همین برای ما بسیار ارزشمند است.
 
وی با اشاره به اینکه هم اکنون  34 گروه کارشناسی شعر دفاع مقدس با 34 گروه داوری و 34 دبیر علمی در سراسر کشور داریم ، تاکید کرد: در این کنگره که در 4 شاخه شعر دفاع مقدس عاشورایی، مقاومت ملل و کودک و نوجوان برگزار شد 12 هزار اثر به جشنواره رسید.
 
معاون ادبیات ونشر بنیاد حفظ آثار ادامه داد: 51 درصد این آثار مختص دفاع مقدس، 19درصد عاشورایی، 20 درصد مقاومت ملل و 10 درصد متعلق به کودک و نوجوان بود. وی تصریح کرد: در سال جاری حضور چشمگیر بانوان در این عرصه سبب حیرت مسئولان شد به طوری که 3 هزار و 300 اثر متعلق به آنها بود.
 
رسولی منفرد بیان کرد: در این کنگره 4 شعر با زبانهای محلی و گویش های ترکمن، ترکی ، کردی و عربی خوانده شد و زیر نویس فارسی آنها برای حضار پخش شد که بسیار مورد استقبال قرار گرفت.
 
وی ابراز امیدواری کرد که این روند برای سالهای آینده ادامه یابد و بتوان درکنار آنها جلسات مختلف نقد و بررسی برگزار کرد تا نخبگان کشور بتوانند در این عرصه خودی نشان دهند.
 
همچنین پرویز بیگی حبیب آبادی گفت: در حال حاضر زمان آن رسیده که ارتباط کنگره شعر دفاع مقدس با شاعران بین المللی برقرار شود و بتوانیم از آنها در رابطه با جنگ ایران و عراق استفاده کنیم.

پرویزبیگی حبیب آبادی دراین مراسم گفت: شعر دفاع مقدس یک حرکت خودجوش بود که ازهمان سال 60 با حضوررزمندگان در جبهه های جنگ آغاز شد.
 
حبیب آبادی افزود: در آن دوره ، رزمندگان در جبهه های حق علیه باطل و خط مقدم شعرهایی می سرودند که با نام "عصر سوره" از آن دوران به یادگار مانده است. وی با اشاره به اینکه پس از آن شعرخوانی دفاع مقدس درسنندج ادامه پیدا کرد اظهار داشت:  شهید زارعی و پس از آن شهید اثباتی این روند را ادامه دادند بطوری که تاکنون شاهد اجرای آن هستیم.
 
این شاعر تصریح کرد: در آن زمان برخی از افراد به این کنگره نگاهی دلسوزانه و دوستانه نداشتند و همیشه بیان می کردند که این کنگره تعطیل می شود اما امسال شاهد برپایی نوزدهمین دوره کنگره  شعر دفاع مقدس در استان یزد بودیم.
 
وی ادامه داد: خوشحالم که شاهد برگزاری این کنگره با حضور جوانان خوش ذوق هستم و امیدوارم همواره این روند در طول سالهای آینده با حضور شاعران بین المللی استمرار پیدا کند.
 
بیگی حبیب آبادی اضافه کرد: شعر دفاع مقدس از مولفه های اصلی شعر در ایران است و این کنگره برای به رخ کشیدن قدرت شعر ادبیات پایداری لازم و ضروری است.
 
وی با اشاره به اینکه 300 شاعر بالنده از درون این حوزه به ادبیات دفاع مقدس راه یافتند، گفت: این افراد از شاعران جوانی بودند که برای این کنگره سراسری شعر ارسال می کردند و هم اکنون در زمره بهترین شاعران ایرانی قرار گرفته اند.
 
وی با اشاره به اینکه این کنگره قدیمی ترین و گسترده ترین کنگره ادبیات دفاع مقدس است گفت:  باید به آن ارج نهیم.
 
بر پایه این گزارش در این مراسم که با حضور حجت الاسلام  محمد علی صدوقی امام جمعه یزد و مسئولان بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس در استان یزد برگزار شد از حجت الاسلام زکریا اخلاقی شاعر این استان تقدیر و تجلیل شد. 
کد خبر 1261423

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha