به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، در حالی مدیرعامل اتوبوسرانی مشهد از افزایش قیمت اتوبوس های سازمانی وخصوصی در این شهر خبر داده است، که سال گذشته با وجود مخالفت شدید مردم، مسیرهای اتوبوس در بیشتر خطوط به نحو قابل توجهی، کوتاه شد.
این در حالی است که با خصوصی سازی بسیاری از خطوط نرخ خدمات این ناوگان، طی چند ماه گذشته با 50 درصد افزایش به یک هزار ریال، رسید.
افزایش مجدد بهای خدمات، چرا؟
در این باره یک شهروند، با گلایه از احتمال افزایش قیمت بهای خدمات اتوبوسرانی به خبرنگار مهردر مشهد، گفت: با توجه به کوتاه شدن مسیرهای بیشتر اتوبوس ها، نباید با افزایش قیمت، اقشار کم درآمد تحت فشار قرار گیرند.
علی رضایی با بیان اینکه خصوصی سازی منجر به بهبود خدمات اتوبوسرانی این شهر نشده است، افزود: با خصوصی سازی این خطوط، قیمت بلیت اتوبوس عملا50 درصد، افزایش یافته است.
وی کمبود اتوبوس را مشکل اساسی ناوگان اتوبوسرانی مشهد، دانست و تصریح کرد: شلوغی، اتلاف وقت مردم در ایستگاهها و افزایش هزینه های مسافران، از جمله مشکلات مردم است.
خلیل رسولی، یکی دیگر از شهروندان در این باره گفت: با خصوصی سازی و کوتاه شدن مسیرها، خطوط اتوبوسرانی نرخ خدمات این شرکت طی چند ماه گذشته تا50 درصد گران شده است.
وی افزود: ازنیمه دوم سال گذشته شهروندان، شاهد کوتاه شدن مسیر بسیاری از اتوبوس ها بودند بطوریکه در حال حاضر برای طی همان مسیرها، باید دو تا سه اتوبوس سوار شوند.
وی اضافه کرد: آنچه که مردم مشهد با آن مواجه بوده اند، افزایش قیمت بلیت و تغییر رنگ اتوبوس ها بوده در حالیکه بسیاری از مشکلات قدیمی اتوبوسرانی، همچنان پا برجا است.
چاره ای نداریم
در این باره مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی مشهد، نیز گفت: چاره ای جز افزایش بهای کرایه اتوبوسهای سازمانی و خصوصی نداریم، چرا که تنها در زمینه خرید سوخت 57 میلیارد ریال افزایش هزینه داشته ایم.
محسن شوشتری افزود: تهیه سوخت، قطعات یدکی و پرداخت حقوق کارکنان را نمیتوان با وعده اعتباراتی که در آیندهای نامعلوم به مشهد داده میشود، رفع کرد.
وی ادامه داد: در صورت عدم تحقق اعتبارات، هزینه اتوبوسهای بخش خصوصی در مشهد، با افزایش 100درصدی 200 تومان میشود.
وی گفت: هزینه اتوبوسهای بخش خصوصی 200 تومان و هزینه اتوبوسهای سازمان اتوبوسرانی نیز از 50 تومان فعلی به 100 تومان، افزایش می یابد.
مشهد اتوبوس کم دارد
این اتفاق در حالی روی می دهد که کلان شهر مشهد هزار اتوبوس درون شهری کم دارد.
در این باره شهردار مشهد، به خبرنگار مهر گفت: کلان شهر مشهد هزار اتوبوس برای خدمات رسانی مطلوب به شهروندان و توسعه ناوگان کم دارد.
محمد پژمان اظهارداشت: در حال حاضر شهر مشهد، دو هزار و 300 دستگاه اتوبوس دارد که بخشی از آن نیز به دلیل فرسودگی در تعمیرگاه است.
وی افزود: در حال حاضر، روزانه 1.5میلیون سفر با استفاده از اتوبوس در این شهر، انجام می شود.
وی ادامه داد: با آغاز اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، شاهد استفاده بیشتر مردم از ناوگان اتوبوسرانی بوده ایم.
یارانه به شرط خصوصی سازی
از سوی دیگر، بنا به گفته قائم مقام سازمان اتوبوسرانی شهرداری مشهد، 60 درصد ناوگان اتوبوسرانی، به بخش خصوصی واگذار می شود.
مهدی خجسته با اشاره به اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها و افزایش قیمت حاملهای انرژی و سوخت افزود: پرداخت یارانه به ناوگان حمل و نقل عمومی شهرها، منوط به خصوصی شدن ناوگان حمل و نقل عمومی است.
وی ادامه داد: از سال گذشته تاکنون، برای خصوصیسازی ناوگان اتوبوسرانی شهرداری مشهد، در حدود 500 دستگاه اتوبوس به بخش خصوصی، واگذار شده است.
وی گفت: بر این اساس 33 دستگاه اتوبوس خطوط تندرو در مسیرهای مختلف به بخش خصوصی، واگذار شده است.
وی ادامه داد: بیشتر مسیر این اتوبوس ها طولانی بوده و تا 17 کیلومتر طی مسیر می کنند.
روزانه 5.5 میلیون سفر، توسط شهروندان انجام می شود که بخش عمده ای از آن توسط شبکه اتوبوسرانی و تاکسیرانی، انجام می شود.
.............................
گزارش: امیر پرورش
نظر شما