۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۴:۲۴

همایش تحول در علوم انسانی/

برپایی مناظره در تحول علوم انسانی مؤثر است

برپایی مناظره در تحول علوم انسانی مؤثر است

آیت الله حائری شیرازی برپایی مناظرات علمی را مهمترین راه تحول در علوم انسانی خواند و گفت: ریشه پیدایش شخصیتهای بزرگ فرهنگی و علمی تاریخ فرهنگ مناظره است و امکان ندارد به تحول برسیم مگر اینکه مناظرات علمی داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محی الدین حائری شیرازی عضو مجلس خبرگان در همایش" تحول در علوم انسانی" که از صبح امروز چهارشنبه 21 اردیبهشت در تالار علامه امینی تهران در حال برگزاری است طی سخنانی با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم حجت الاسلام سیدمنیرالدین حسینی هاشمی بنیانگذار فرهنگستان علوم اسلامی قم، بر جایگاه علمی و معرفتی وی تأکید کرد و گفت: مرحوم منیرالدین حسینی از نعمتها و از فرزندان خوب حوزه بودند که پدران حوزه او را نشناختند.

وی با اشاره به مناظرات علمی و دینی مرحوم حجت الاسلام حسینی با نمایندگان مکاتب مختلف به ویژه کمونیستها تأکید کرد: ریشه تحول در ایشان ورود به عالم مناظره است چیزی که امروز جای آن در کشور ما خالی است. امکان ندارد به تحول برسیم مگر اینکه مناظرات علمی داشته باشیم. ریشه پیدایش شخصیتهای بزرگ فرهنگی و علمی تاریخ فرهنگ مناظره است.
 
وی از مرحوم منیرالدین حسینی به عنوان الگوی عملی ایجاد تحول یادکرد و ایمان و احساس مسئولیت را دو مرلفه مهم در تحولات خواند و افزود: باید دانشمندان کافر عالم را به کشور دعوت کنیم و آنها حرفهای خود را بزنند و ما به آنها پاسخ دهیم چون تنها از این راه به تحول در علوم انسانی دست خواهیم یافت همانطور که سیدمنیرالدین هرجه داشت از مناظره کسب کرد و ایشان الگوی عملی ما می تواند باشد.
 
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه به ماهیت علوم اشاره کرد و گفت: علوم تنها در حوزه دگرباداری کارایی دارند و در حوزه خودبازداری دستش خالی است اما علم دینی هم در خودبازداری و هم دگربازداری کارآمد است.
 
وی بر تفاوت علم تجربی و انسانی اشاره کرد و افزود: علم تجربی ریشه علمی دارد اما علوم انسانی بابی دیگر است از انسان چه می دانید که می خواهید در مورد جامعه انسانی جهت گیری کنید؟ بشر درباره انسان هیچ نمی داند. بشر در مقابل قلب عبد مؤمن چه دارد؟ خانه اصلی قلب عبد مؤمن است و کعبه ماکت این خانه است و حرم اصلی انسانی دل انسان است.
 
آیت الله حائری شیرازی در پایان حوادث اخیر در جهان اسلام را متأثر از تحولات فکری انسانها و شرافت مثبت آزاداندیشی دانست و افزود: اگر ریشه تحولات انسان است این تحولات محدود به عالم تشیع و کل اسلام نیست و همه جهان را در بر خواهد گرفت. جهان سلطه تصور می کند که با ابزارهای کهنه -تهدید و تطمیع- می تواند تحول جدید را مدیریت کند که اگر می توانستند شاه این کار را کرده بود.
کد خبر 1309497

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha