به گزارش خبرنگار مهر در ایلام، در مراسمی رسمی عملیات آبگیری سد بتنی دو قوسی 180 متری سیمره به عنوان بلندترین سد استان ایلام صبح پنجشنبه شروع شد.
سد سیمره به عنوان بزرگترین پروژه عمرانی استان ایلام که جز 10 سد بزرگ کشور محسوب می شود از طریق ویدئو کنفراس توسط رئیس جمهور آغاز شد.
ساختگاه سد 180 متری سیمره در فاصله تقریبی 700 کیلومتری جنوب غربی تهران، حد فاصل دو استان ایلام و لرستان و 40 کیلومتری شمال غربی شهرستان دره شهر بر روی رودخانه سیمره در حال احداث است.
مدت زمان آبگیری مخزن 2.8 میلیارد مترمکعبی سد سیمره در شرایط معمول حداقل دو سال به طول می انجامد.
حجم بتن ریزی بدنه سد سیمره 578 هزار متر مکعب است که تاکنون 545 هزار مترمکعب معادل 94 درصد آن اجرا شده است.
نیروگاه سیمره نیز با سه واحد 160 مگاواتی ظرفیت تولید سالانه 850 گیگاوات ساعت برق را دارد و تاکنون 92 درصد عملیات اجرایی ساختمان نیروگاه و 49 درصد تجهیزات آن نیز نصب و تکمیل شده است.
بر اساس برنامه مرحله نخست نیروگاه سیمره تا پایان سال 1391 و واحدهای دیگر نیز هر یک به فاصله دو ماه وارد مدار می شود.
تنظیم و کنترل سیلابها، تولید انرژی پاک برق آبی، تعادل بار شبکه سراسری برق، امکان تبادل برق با کشورهای همسایه همچنین بهبود شرایط عمران منطقه و اشتغالزایی از جمله مهمترین مزیت های اجرای طرح سد و نیروگاه سیمره است.
تاکنون 570 میلیارد تومان برای اجرای این طرح هزینه شده و برای اتمام آن نیز به 300 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
سد سیمره از نوع بتنی دوقوسی با ارتفاع 180 متر از پی، طول تاج 202 متر و عرض تاج شش متر است که پس از اتمام مرحله آبگیری آن، دریاچه ای به طول 38 کیلومتر و وسعت 7000 هکتار و حجم 3.21 میلیارد مترمکعب ایجاد میشود.
نیروگاه این سد نیز که شامل سه واحد 160 مگاواتی با ظرفیت کل 480 مگاوات است در 1.5 کیلومتری پایین دست سد در حال ساخت است که تا سال 92 برق این سه واحد وارد مدار خواهد شد.
بهبود شرایط عمران منطقه و اشتغالزایی از جمله مهمترین مزیتهای اجرای طرح سد و نیروگاه سیمره است.
از دیگر نکات مهم این سد دور زدن تحریمها توسط متخصصان ایرانی است چراکه این سد توسط دستان پر توان متخصصان ایران ساخته شده است.
طبق گفته کارشناسان برای بتن ریزی سد از دستگاه ها و فناوریهای کاملا ایرانی استفاده شده است و بتن ریزی این سد، سیمره را را جز برترینها از این حیث قرار داده است.
نظر شما