پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۳۱ خرداد ۱۳۹۰، ۹:۱۸

ظهور لکه‌های جدید بر روی خورشید/ نحوه رصد لکه‌های خورشیدی

ظهور لکه‌های جدید بر روی خورشید/ نحوه رصد لکه‌های خورشیدی

دبیر انجمن نجوم اهواز از ایجاد لکه های جدید بر روی خورشید خبر داد و گفت: برای رصد این پدیده رعایت نکات رصد خورشید ضروری است.

خسرو جعفری زاده در گفتگو با خبرنگار مهر لکه های خورشیدی را اختلال در حوزه مغناطیسی خورشید دانست و افزود: لکه های خورشیدی جایی به وجود می آید که حوزه مغناطیسی خورشید مانند حباب از سطح خورشید بالا آمده باشد و به آرامی سرد شود.

دبیر انجمن نجوم اهواز با تاکید بر اینکه ناحیه سرد شده کمتر درخشان است، ادامه داد: این آشفتگی در حوزه مغناطیسی خورشید باعث می شود لکه خورشیدی سردتر از مناطق اطراف شود.
 
وی با اشاره به ایجاد خالهای سیاه رنگ بر روی خورشید، اظهار داشت: رصد این پدیده با رعایت ایمنی رصد خورشید می تواند پروژه ای مناسب برای هر رصدگر علاقه مند باشد.
 
جعفری زاده با تاکید بر اینکه لکه ‌های خورشید هر لحظه در حال تغییر هستند، یاداور شد: دلیل این امر در سیال بودن این خورشید است. خورشید با گرمای درونی 15 میلیون درجه سانتیگراد و دمای سطحی 5000 درجه سانتیگراد بسیار داغ است اما در مناطقی که ما آن را سیاه رنگ می بینیم، هزار و 500 درجه سردتر از مناطق اطراف است.
 
وی خاطر نشان کرد: در این مناطق قطبهای N و S در کنار یکدیگر قرار دارند و میدان بسیار قوی مغناطیسی حاکم است.
کد خبر 1340325

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha