"فلاح النقيب" وزير كشور عراق در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار بين الملل خبرگزاري مهر در ابتدا با تقدير از تلاشهاي جمهوري اسلامي ايران در برگزاري كنفرانس وزراي كشور همسايگان عراق آن را نشان دهنده توجه واهتمام تهران به تحولات عراق توصيف كرد.
النقيب در پاسخ به اين سوال كه شما واقعا چه مطالباتي از ايران وهمسايگان خود داريد، گفت : مهمترين مشكل ما در حال حاضر مشكل مرزها و عدم كنترل كامل آن از سوي همسايگان است كه باعث ورود خرابكاران وگروه هاي تروريستي به عراق مي شود و نتيجه آن ناامني و بي ثباتي دربرخي مناطق عراق است، كشورهاي همسايه بايد با كنترل مرزها و جلوگيري از ورود خرابكاران و تروريست ها به برقراري امنيت وثبات در عراق كمك كنند.
وي افزود: عراق مشكلات زيادي دارد كه مستلزم كمك كشورهاي همسايه از طريق كنترل بهتر و كامل تر مرزهايشان وجلوگيري از عناصر مخرب و تروريست است
النقيب با تاكيد بر اينكه ايران رنج و سختي زيادي را به علت سياست هاي رژيم صدام در گذشته متحمل شده است، گفت : رژيم صدام در گذشته عامل نگراني كشورهاي همسايه از جمله ايران بود و آنها از بابت رژيم وي احساس آرامش وامنيت نمي كردند لذا ما تلاش مي كنيم هرگونه اسباب نگراني همسايگان را برطرف كنيم واين نگراني را درك مي كنيم.

فلاح النقيب وزيركشورعراق در كنفرانس وزراي كشور همسايگان عراق 10تا 11 آذر تهران
النقيب درباره اين سوال كه برخي رسانه هاي عربي با اخبار هدفمند وجهت دار بويژه انتشار اظهارات منتسب به برخي مقامات عراقي بر ضد دولت جمهوري اسلامي ايران به دنبال چه چيزي هستند، گفت : برخي رسانه هاي عربي و عرب زبان در راستاي بحراني كردن و دامن زدن به ناآرامي ها و بزرگنمايي حوادث و اعمال تروريستي مي زنند و هرگز منافع عراق و ملت آن را در نظر نمي گيرند آنهاحتي قاتلان و تروريست ها را در روزنامه ورسانه هاي خود به عنوان مجاهد و مقاومان خطاب مي كنند آنها صحنه عراق را مخدوش نشان مي دهند وبه دروغ اخباري را منتشر مي كنند كه واقعيت ندارد در ثاني ما نگفته ايم دولت ايران در امور داخلي عراق دخالت مي كند مشكل ما از ناحيه مرزها است ، ما ميان عوامل خرابكار و دولت ايران تفاوت قائل مي شويم و اقدام برخي افراد را به مثابه دخالت دولت جمهوري اسلامي ايران تلقي نمي كنيم، به نظر من فقط سوء تفاهماتي ميان دو كشور وجود دارد كه با گفتگو و مذاكره به راحتي قابل حل است .
النقيب در پاسخ به اين سوال كه با توجه به اظهارات تند برخي مقامات دولت عراق درباره ايران آيا مي توان گفت سفر شما به تهران آغازي براي عادي سازي روابط مي باشد، گفت : روابط ميان دو كشور متنشج و تيره نبوده است كه با سفر من عادي شود روابط دو همسايه مسلمان خوب و حسنه است كما اينكه اخيرا آقاي برهم صالح معاون نخست وزير عراق هم از ايران ديدار كرد ونتايج مذاكراتش با مقامات ايران بسيار خوب بود.
وي تصريح كرد: ما براي گسترش و تكميل روابط دوجانبه با جمهوري اسلامي ايران ادامه مي دهيم .
النقيب در پاسخ به اين سوال كه با توجه به اينكه ايادعلاوي نخست وزير دولت موقت از اكثر كشورهاي منطقه ديدار كرد اما سفرش به ايران هنوز در هاله اي از ابهام است آيا اكنون فضا براي انجام اين سفر پس از تاخير طولاني مدت فراهم شده است گفت : نيت هاي واقعي علاوي براي سفر به تهران بر هيچ كس پوشيده نيست نخست وزير مايلند دراولين فرصت به تهران سفر كنند، اما شرايط امنيتي در حال حاضر مانع انجام چنين سفري شده است كه انشاء الله با بهبود اوضاع امنيتي اين سفر در نزديك ترين زمان انجام خواهد شد.
وزير كشور عراق در پاسخ به اين سوال كه اوضاع امنيتي در عراق د رچه سطحي است و نظر شما درباره موضع گيري برخي گروه ها وجريان ها براي به تعويق انداختن انتخابات چيست؟ گفت : دولت توانسته است به كمك نيروهاي خود امنيت را دربسياري از مناطق پرتنش مانند سامراء موصل و مناطق ناآرام بازگرداند و گروههاي مسلح وتروريست را درفلوجه سركوب كند گروه هاي تبهكار و جنايتكار و بازماندگان رژيم صدام تلاش مي كنند با اقدامات تروريستي خود جو عراق را ناامن نشان دهند و مانع از تحقق عمليات سياسي و برگزاري انتخابات در اين كشور شوند.
وي تاكيد كرد با تلاش دولت موقت اوضاع امنيتي عراق در حال بهبود است و دولت براكثر مناطق ناآرام سيطره يافته است .
النقيب در پاسخ به اين سوال كه آيا در اين سفر مطالباتي از ايران داشته ايد و اين موضوع در گفتگو با آقاي خاتمي وديگر مقاماتي كه آنها ديدار كرده ايد، مطرح شده است، گفت: اين موضوع مطرح نشده است، هدف من فقط شركت در كنفرانس وزراي كشور همسايگان عراق بود، مسائلي كه گفتيد سياسي است ودر حوزه اختيارات من نيست و به وزارت امور خارجه مربوط است .
وي درباره اينكه آيا اختلافاتي درباره مساله عقب نشيني نظاميان بيگانه از عراق در بيانيه پاياني وجود داشت، گفت : درباره حضور نظاميان چند مليتي و نحوه پايان يافتن حضورشان درعراق علاوه بر قطعنامه هاي شوراي امنيت به ويژه قطعنامه 1546 شوراي امنيت در نشست هاي قاهره و كنفرانس شرم الشيخ مطرح گرديده است .
وزير كشور عراق درباره اين سوال كه شما دقيقا از كشورهاي همسايه چه مطالباتي داريد؟ مرزها همچنان براي ما مشكل آفرين است كشورهاي همسايه دردرجه اول مرزهايشان را كاملا كنترل كنند ومانع از نفوذ تروريست و قطع حمايت مالي مسقتيم از اين باندها شوند.
موضوع بسيارمهم اينكه برخي جنايتكاران و آدمكشان كه جرائم جنائي دارند بايد به دولت عراق تسليم شوند ازالنقيب سوال شد كه اين افراد در كجا هستند، وي پاسخ داد اين آدمكشان در كشورهاي همسايه هستند وبايد تسليم دولت موقت شوند وي از ذكر نام اين كشورها خودداري كرد.
وي افزود : همچنين بازماندگان رژيم صدام با سرقت اموال ملت عراق اكنون در برخي كشورهاي همسايه اين پول هاي را استفاده مي كنند بايد اين مبالغ به مردم عراق بازگردانده شود.
النقيب گفت : عراق در معرض جنگ قرار گرفته است وتاسيسات زيربنايي ان متضرر شده است مشكل عمده مشكل مرزها و نفوذ ازآن است ما به دنبال حل اين مشكل با كمك همسايه ها هستيم و به زمان نياز داريم از كشورهاي همسايه مي خواهيم در اين مرحله و مراحل بعدي تلاش هاي خود را براي كنترل مرزها دوچندان كنند.
وزير كشور عراق درعين حال تصريح كرد:عراق جديد مي خواهد بهترين روابط را با همسايگان خود برقرار كند و تلاش مي كند سوء تفاهمات و بدبيني هايي ناشي از سياست هاي غلط رژيم گذشته را برطرف كند ما به طور جدي براي برقراري روابط حسنه و مستحكم با همسايگان تلاش مي كنيم و به اين تلاش ها ادامه خواهيم داد اما از همسايگان خود نيز انتظار دارد مرزهاي خود را به طور كامل تحت كنترل درآورند واز ورود تروريست ها به عراق جلوگيري كنند.
النقيب درباره اينكه ارزيابي شما از ميزباني تهران از همسايگان عراق چيست ؟ گفت : ايران كشورهمسايه ما و مرزهاي طولاني و روابط تاريخي با ما دارد برگزاري اين اجلاس در تهران نشان دهنده حسن نيت و اهتمام بالاي اين كشور براي كمك به حل مشكلات عراق و برقراري امنيت در اين كشور و گسترش سطح همكاري هاي دوجانبه است هرچند هنوز رخنه هايي از مرزهاي مشترك صورت مي گيرد كه اميدواريم اين مشكلات باتفاهم وگفتگو هرچه زودتر برطرف شود.
وي در پاسخ به اين سوال كه بزرگترين چالش پيش روي دولت موقت در حال حاضر چيست؟ گفت : بزرگترين چالش در مقابل ما وضع امنيتي است ما مصمم هستيم با برقراري امنيت و ثبات انتخابات را در موعد مقرر آن يعني در 30 ژانويه (11 بهمن ) برگزار كنيم و اميدواريم اين انتخابات به گونه اي برگزار شود كه دولتي كه نماينده اكثريت ملت باشد و نماينده همه طيف ها و گروه ها باشد تشكيل شود وحكومتي كه مردم عراق به آن چشم دوخته اند ودوست دارند روي كار آيد.
وي درباره ميزان آمادگي دولت موقت براي برگزاري انتخابات گفت : ما آمادگي هاي خوبي براي برگزاري انتخابات پيدا كرده ايم از مدت ها پيش براي برگزاري انتخابات گام برداشته ايم اوضاع به خوبي به پيش مي رود و ما تاكيد داريم تا انتخابات در موعد مقرر آن بدون هرگونه تاخيري و در وضعيت امنيتي خوب برگزار شود.
وزير كشور عراق در ادامه گفتگوي اختصاصي با خبرگزاري مهر در پاسخ به اين سوال كه هدف از اقدامات تروريستي و خرابكارانه در عراق چيست و آيا نبايد نگران بود كه اين اقدامات وحدت ملت عراق را هدف قرارداده است، اظهار داشت: بلكه كاملا واضح و روشن است كه هدف اقدامات تروريستي ضربه زدن به وحدت وهمزيستي مسالمت آميز طيف هاي مختلف ملت عراق است هدف اين حملات تروريستي برانگيختن اختلافات قومي طائفه اي نژادي يا سياسي است همچنانكه در گذشته توطئه اي بر ضد عراق از طريق تقسيم طائفه اي نژادي يا سياسي وقرار گرفتن زبان زور و سلاح به جاي زبان گفتگو وجود داشت و اين توطئه اي بر ضد عراق و تل آن براي تجزيه كشور و گسترش اين پديده در تمام كشورهاي منطقه بود.
النقيب درباره نقش مرجعيت شيعه در ايجاد وحدت وهمبستگي و خنثي كردن نقشه هاي تفرقه افكنان و توطئه چينان گفت: مرجعيت شيعه و در راس آن آيت الله سيستاني بر ضرورت حفظ وحدت وانسجام طيف ها و طوايف مختلف عراق تاكيد مي كنند و هرگونه تلاش واقدامي كه به اين وحدت ضربه بزند را مردود و باطل مي دانند و در مقابل آن تلاشها ايستاده اند مرجعيت شيعه هميشه مواضع مثبتي در قبال تحولات عراق داشته است و مواضعش نيز هميشه در راستاي منافع عراق و به نفع ملت عراق بوده ومي باشد.
وي با بيان اينكه جرائم سازمان يافته اخيرا كاهش يافته است و ميانگين جرايم از زمان رژيم صدام بسيار كمتر شده است و ارتش و پليس و نيروهاي امنيتي بر همه امور مسلط شده اند.
النقيب در پاسخ به اين سوال كه آيا همچنان شما نگران نفوذ و رخنه افراد از مرز ايران و اعمال نگران كننده اي كه بر امنيت عراق تاثير گذارد، هستيد، گفت : بله هنوز اين مسائل وجود دارد اما اين به معناي متهم بودن حكومت ايران نيست گاهي برخي گروه هاي معين از مرزهاي طولاني ايران با عراق سوء استفاده مي كنند به هر حال حمايت از مرزها زمان مي برد.


نظر شما