به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سید محمد حسین آل ایوب گفت: طی برنامه ریزیهای صورت گرفته در نیمه دوم سال 90 به 15 کشور اعزام خواهیم داشت.
وی با بیان این که برای اساتید حوزه ضرورت این سفرها تشریح شده و استقبال بسیار خوبی صورت گرفته است، اظهار داشت: این اقدام نو قطعاً با مشکلاتی روبه رو است، اما همکاران معاونت بین الملل با تلاش شبانه روزی به دنبال رفع مشکلات هستند.
مدیرکل روابط خارجی معاونت بین الملل حوزه با اشاره به چگونگی انتخاب کشورها برای بازدید اظهار داشت: بعضی مواقع به واسطه سیاستها یا وضعیت آب و هوایی و یا شرایط تعطیلی مراکز علمی در مقطعی از سال این اعزام ها بیشتر و در مقطعی کمتر صورت می گیرد، لیکن کشورهایی که نیاز به اخذ ویزا ندارند، در اولویت هستند.
وی در ادامه اظهارداشت: هفت نفر از اساتید دروس عالی حوزه که جزو فرهیختگان و محققان حوزه محسوب می شوند، به منظور بازدید از مراکز علمی و فرهنگی و دیدار و گفت و گو با علمای سریلانکا، ایران را به مقصد آن کشور ترک کردند.
آل ایوب افزود: این افراد با علمای شیعه و سنی و همچنین شیعیان سریلانکا ملاقات دارند و همچنین با آداب و رسوم "هندو" ها آشنا شده و طی دیدار با علمای هندو در نشست های علمی نیز شرکت می کنند.
وی با اشاره به فعالیتهای علما و مراجع در طول فعالیت بیش از یک هزار ساله حوزه های علمیه گفت: مرحوم آیت الله العظمی بروجردی تلاش های زیادی در راستای اعزام مبلغ به خارج از کشور انجام داد و بعضا نیز اقداماتی صورت گرفت، اما این اقدامات به صورت گروهی نبود.
اقدامات بزرگان حوزه در اعزامهای خارج کشور
مدیر سفرهای خارجی معاونت بینالملل حوزه افزود: افرادی مثل امام موسی صدر و شهید بهشتی و افراد دیگری همچون پروفسور فلاطوری نمونه هایی از اعزام های گذشته به خارج از کشور به حساب می آیند و البته این افراد نیز خدمات شایان توجهی انجام داده اند.
وی ادامه داد: شهید ثالث تأثیر به سزایی در ترویج مکتب تشیع در هندوستان داشت و کارهای بسیار زیادی انجام داد و کتاب احقاق الحق را در آن جا نوشت و همین کتاب موجب شد که ناصبی ها او را شناسایی و به وضع فجیعی به شهادت برسانند.
حجت الاسلام آل ایوب گفت: پس از انقلاب اسلامی، سازمان تبلیغات و نهادهای دیگری در اعزام مبلغ به خارج از کشور تلاش کرده اند، اما هیچ کدام در زمینه آشنایی اساتید حوزه با کشورها اقدامی صورت نداده اند که با تأسیس معاونت بین الملل حوزه های علمیه، این امر در حال تحقق یافتن است.
وی اظهار داشت: به دنبال آشنایی حوزه های علمیه نسبت به خارج از کشور و انجام نیاز سنجی و برآورد نیازها، سفرهای اساتید عالی حوزه و درس خارج و مدیران سطح بالای حوزه به کشورهای مختلف آغاز شده است تا اساتید بدانند که امروز در چه جایگاهی قرار گرفته ایم و خارج از کشور از ما چه می خواهد.
مدیر سفرهای خارجی معاونت بینالملل حوزه افزود: تا کنون گروه هایی به سوریه و لبنان اعزام شده اند و به زودی گروهی نیز به ترکیه سفر خواهند کرد.
قم - خبرگزاری مهر: مدیرکل روابط خارجی معاونت بین الملل حوزه از اعزام محققان و فرهیختگان جامعه المصطفی العالمیه به 15 کشور خبرداد.
کد خبر 1405184
نظر شما