پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۱ مهر ۱۳۹۰، ۱۳:۱۹

ممشتی در گفتگو با مهر:

رهاسازی یک قلاده فک خزری از تور صیادان در جزیره آشوراده

رهاسازی یک قلاده فک خزری از تور صیادان در جزیره آشوراده

بندرترکمن - خبرگزاری مهر: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گلستان از رهاسازی یک قلاده فک خزری از تور صیادان در نزدیکی جزیره آشوراده خبر داد.

محمد ممشتی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ماموران گارد اجرایی اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بندر ترکمن در گشت و کنترل و پایش منطقه ساحلی دریای خزر متوجه به دام افتادن یک قلاده فک خزری در تور صیادان ماهی در نزدیکی جزیره آشوراده شدند.

وی اظهار داشت: با تلاش و همت پرسنل گارد اداره حفاظت محیط زیست بندر ترکمن و یگان حفاظت اداره کل شیلات این فک از تور صیادان رها سازی و پس از انجام معاینات بالینی توسط دامپزشک و تهیه نمونه خون از این یگانه پستاندار خزر برای بانک زن سازمان محیط زیست دوباره در آغوش دریا رهاسازی شد.
 
وی عنوان کرد: فک پستانداری است که در آب زندگی می‌کند و تنها برای زادآوری، و گاهی برای استراحت به ساحل می‌آید، در خشکی بسیار کم‌تحرک ولی در آب بسیار فعال است و با کمک پاهای خود به سرعت شنا می‌کند.
 
ممشتی گفت: فک‌ها از دست‌هایشان برای حفظ تعادل استفاده می‌کنند، بدن این پستاندار برای زندگی در آب تغییراتی کرده‌است، میان انگشتان دست و پای آن پرده‌ای وجود دارد که باعث می‌شود دست‌ها و پاها شبیه باله‌ای برای شنا شود.
 
وی افزود: پاها در انتهای بدن و در امتداد دم قرار گرفته‌اند، به‌همین‌دلیل فک‌ها نمی‌توانند به‌راحتی روی زمین راه‌بروند.فک‌ها جانوران زیبایی هستند و در زمان‌های گذشته، تعداد زیادی از فک‌ها برای استفاده از پوست و گوشتشان شکار می‌شدند.
 
مدیرکل محیط زیست گلستان گفت: در حال حاضر هم هر سال تعداد زیادی از آنها در تورهای ماهی‌گیران گرفتار می‌شوند و برخی ماهی‌گیران می‌پندارند که فکها از ماهیان تجاری، که منبع ارزش‌مندی برای آنان هستند تغذیه می‌کنند به همین سبب به محض مشاهده فکها آن‌ها را می‌کشند.
 
به گزارش مهر، گرم‌شدن زمین، باعث ذوب یخ‌های بخش شمالی دریای خزر، و در نتیجه کاهش زیستگاه‌های فک‌ خزری  شده‌است.
 
از عوامل دیگر کاهش شدید جمعیت این گونه، آلودگی‌های دریایی و نوعی بیماری ویروسی است که از سگ‌سانان به این گونه منتقل و در سال‌های گذشته موجب تلفات زیادی شده‌است.
 
فک خزر، کوچکترین گونه فکهای واقعی یعنی بدون گوش است و تنها در این دریاچه یافت می‌شود. این یگانه پستاندار خزر در اغلب نقاط دریا زندگی می‌کند، محل زیست آن بر حسب در دسترس بودن موادغذایی و به‌صورت فصلی متغیر است.
 
در فصل تابستان وپاییز اکثر فکهای خزر در آبهای حوزه ایران بسر می‌برند، قبل از تجزیه شوروی سابق ، کشتار فک خزری حتی به ‪ ۱۶۰هزار فک بالغ در سال می‌رسید.
 
مشاهده جسد این جانور زیبا که گاه همراه با موجهای خزر به ساحل می‌آید منظره بسیار دلخراشی را برای علاقمندان به محیط زیست فراهم می‌آورد.
کد خبر 1431937

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha