پروفسور اسماعیل پارسایی، رئیس بخش فیزیک رادیوتراپی دانشگاه تولدو اوهایو آمریکا در گفتگو با خبرنگار مهر از رادیوتراپی در حین جراحی با استفاده از شتاب دهنده های موبایل (IORT)، به عنوان روش موثر در ریشه کن سازی سلولهای سرطانی نام برد و افزود: در این روش از طریق دستگاه شتاب دهنده پرتابل (LIAC)، محل برداشتن تومور سرطانی رادیوتراپی می شود تا باقی مانده سلولهای سرطانی از بین برود.
وی با اعلام اینکه روش درمانی IORT سالهای سال است که در اروپا و آمریکا مورد استفاده قرار می گیرد، اظهارداشت: در مدت 22 سال گذشته که این روش درمانی در آمریکا استفاده می شود، نتایج خوبی از آن حاصل شده است.
پارسایی از ورود تعدادی از دستگاههای شتاب دهنده های خطی پرتابل (LIAC) به ایران خبر داد و افزود: نکته مهم در بکارگیری روش درمانی IORT، تکنیکی است که باید مورد توجه متخصصین امر قرار گیرد.
وی با اعلام اینکه برای استفاده از روش IORT می بایست تیم درمان به طور کامل با هم هماهنگ باشند، ادامه داد: متخصصین در اتاق عمل باید دقیقا بدانند چه جوری با هم کار کنند تا نتیجه مطلوب حاصل شود.
رئیس بخش فیزیک پزشکی دانشگاه اوهایو آمریکا با استفاده به کاربرد این روش درمانی در مبتلایان به سرطان پستان، افزود: نکته مهم دیگر مربوط به انتخاب بیمار است. زیرا همه بیماران را نمی توان با استفاده از این روش درمان کرد. بلکه آن دسته از بیمارانی که عارضه آنها زود تشخیص داده می شود و سن کمتری دارند، بهتر به این روش درمانی جواب می دهند.
پارسایی با عنوان این مطلب که روش IORT به افزایش امید به زندگی در بیماران سرطانی کمک می کند، گفت: بر اساس تجربه ای که در آمریکا داشته ایم، بیماران مبتلا به سرطان پستان که با استفاده از این روش درمان شده اند، هیچکدام برگشت دوباره تومور یا عود بیماری نداشته اند.
وی، یکی دیگر از مزیتهای روش IORT را جلوگیری از تکرار جلسات متعدد شیمی درمانی پس از جراحی عنوان کرد و افزود: با استفاده از دستگاه شتاب دهنده خطی پرتابل، محل توده سرطانی به طورکامل پاکسازی می شود.
نظر شما