۲۰ دی ۱۳۹۰، ۱۳:۴۷

نظریه سیاسی معاصر بر مباحث هستی‌شناختی متمرکز است

رئیس دانشکده علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه لندن معتقد است نظریه سیاسی معاصر توجه خود را معطوف به مباحث هستی شناختی کرده و موضوعاتی چون هویتهای فردی و جمعی، قدرت، معنا، حقیقت و کارگزار در کانون توجه این نظریه قرار گرفته‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر، به زودی کتاب "نظریه سیاسی بعد از دلوز" اثر ناتان وایدر رئیس دانشکده علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه لندن از سوی انتشارات کانتینیوم منتشر خواهد شد.

دکتر ناتان وایدر رئیس دانشگده علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه لندن در مورد موضوعات نظریه و فلسفه سیاسی معاصر با تأکید بر کتاب "نظریه سیاسی بعد از دلوز" به خبرنگار مهر گفت: در خصوص موضوعات فلسفه و نظریه سیاسی معاصر باید بگویم که نظریه و فلسفه سیاسی در حال حاضر از حیث موضوعات مورد بررسی دچار تغییر و تحول شده است.

وی تصریح کرد: فلسفه و نظریه سیاسی متمرکز هستی شناسی شده است، هستی شناسی همان علم و معرفت به هستی است.

استاد پیشین مدرسه اقتصادی لندن تأکید کرد: بر این اساس فلسفه و نظریه سیاسی معاصر متوجه موضوعاتی چون هویت، تفاوت، فضا و مکان و زمان شده است. بر این اساس شاهد هستیم که فلسفه سیاسی معاصر جان تازه‌ای به موضوعات قدرت، معنا، حقیقت و کارگزار داده است.

وایدر یادآور شد: همچنین این نظریه به طور ویژه‌ای به موضوع هویتهای فردی و جمعی متمرکز شده است، نسبت میان آرزو و سیاست نیز در نظریه سیاسی معاصر مورد توجه جدی است.

وی در خصوص تأثیر آرای دلوز بر نظریه سیاسی معاصر نیز یادآور شد: دلوز از فیلسوفان سیاسی معاصر هم توجه خود را معطوف مسائل هستی شناختی کرده است. اما رویکرد او با رویکرد فیلسوفان سیاسی معاصر متفاوت است، او مباحث هستی شناختی را به سمت و جهت نوینی سوق می‌دهد.

مؤلف "تأملاتی بر زمان و سیاست" در پایان تصریح کرد:  برای نمونه او در بحث از هویت به موضوعاتی چون قدرت، مکان و زمان توجه دارد و از این رهگذر چگونگی برساخته شدن هویتهای فردی و جمعی را مورد بررسی قرار می‌دهد.

کد خبر 1504655

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha