۱۵ بهمن ۱۳۹۰، ۸:۰۸

لفرایی در گفتگو با مهر:

دستهای پنهان خارجی درصدد شکل دهی به حکومتهای جدید منطقه است

دستهای پنهان خارجی درصدد شکل دهی به حکومتهای جدید منطقه است

وزیر خارجه پیشین افغانستان در دولت اسلامی برهان الدین ربانی با اشاره به اینکه اشکال قبلی حکومت در کشورهای شمال آفریقا با شکست مواجه شده است گفت: اسلام نقش مهمی در حکومتهای آینده این کشورها خواهد داشت.

دکتر نجیب الله لفرایی وزیر خارجه پیشین افغانستان در دولت اسلامی برهان الدین ربانی در مورد شکل حکومتهای آینده کشورهای انقلابی شمال آفریقا از جمله مصر، تونس و لیبی به خبرنگار مهر گفت: در کشورهای عربی که حکومتهای آنها توسط مردم تغییر کرده، نیروهای گوناگون و مختلفی وجود دارند که درصدد شکل دهی به حکومت این کشورها هستند.

وی افزود: جریانهای گوناگونی در میان انقلابیون وجود دارند که درصدد شکل دهی به حکومت این کشورها هستند. همچنین عناصری از حکومتهای قبلی درصدد شکل دهی به حکومت آینده در این کشورها هستند.

وی تصریح کرد: همچنین دستهای پنهان خارجی وجود دارد که منافع غرب را دنبال می‌کنند و درصدد شکل دهی به حکومتهای آتی این کشورها هستند.

وزیر امور خارجه پیشین افغانستان یادآور شد: دموکراسی موضوعی است که مورد توجه مردم این کشورها خواهد بود. این که شکل آینده این کشورها دموکراتیک باشد و اینکه تا چه اندازه توان برآورده ساختن نیازهای مردم وجود دارد به سطوح رهبری و سازمانی این کشورها بستگی دارد. یعنی اینکه تا چه حد این سطوح برآمده از احزاب خواهند بود و تا چه اندازه مردمی هستند.

لفرایی تأکید کرد: من در مورد عناصر رژیمهای گذشته در این کشورها دغدغه و نگرانی ندارم. البته در مورد کشور مصر و نظامیان این کشور که برای دست یابی به قدرت تلاش دارند این نگرانی وجود دارد.

استاد علوم سیاسی دانشگاه اتاگو در ادامه افزود: آنچه من در مورد آن نگرانی دارم دستهای پشت پرده و پنهان خارجی است که درصدد شکل دهی به حکومتهای این کشورها هستند.

وی در مورد نقش اسلام و احزاب اسلامی در انقلاب این کشورها نیز گفت: همانگونه که در تونس و مصر شاهد آن بودیم احزاب اسلامی از نیروهای مسلط و حاکم در مراحل اولیه انقلاب و در آینده خواهند بود.

وی یادآور شد: نه تنها اکثریت مردم این کشورها متعهد با اسلام هستند بلکه احزاب اسلامی در این کشورها دارای سابقه زیادی هستند. همچنین این موضوع مهم است که در این کشورها همه اشکال حکومتی مورد آزمون قرار گرفته و به شکست منجر شده است.

لفرایی تأکید کرد: اینکه اسلام بتواند نقش مهم و قابل توجهی در 5 سال یا 10 سال آینده این کشورها داشته باشد بستگی به این دارد که این احزاب در فاز و مرحله نخست چگونه عمل کنند.

وزیر امور خارجه پیشین افغانستان یادآور شد: به نظر می‌رسد که منافع غرب در این نیست که اسلامگراها در این کشورها بتوانند به انتظارات مردم آنطور که بایسته و شایسته است پاسخ دهند.

لفرایی تأکید کرد: در واقع شکست اسلامگراها در پیگیری نیازهای اجتماعی و اقتصادی مردم به منافع آنها نزدیکتر است. در واقع هدف آنها این است که مردم از اسلامگراها سرخورده شوند و از قدرت اسلامگراها در این کشورها کاسته شود.

وزیر امور خارجه پیشین افغانستان در پایان تصریح کرد: اگر احزاب اسلامی در این کشورها بتوانند تجربه حزب عدالت و توسعه ترکیه را داشته باشند در این صورت چشم انداز اینکه احزاب اسلامی بتوانند نقش مهمی در آینده ایفا کنند و در آینده به موفقیت برسند روشن خواهد بود.

کد خبر 1523120

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha