۱۵ بهمن ۱۳۹۰، ۱۳:۱۹

نشست خبری شعر بیداری اسلامی-1/

شعرای مسلمان در 150 سال اخیر نقش اساسی در بیداری اسلامی داشته‌اند

شعرای مسلمان در 150 سال اخیر نقش اساسی در بیداری اسلامی داشته‌اند

دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی گفت: بدون تردید در تاریخ بیش از 150 ساله بیداری اسلامی، اشعار شعرا نقشی اساسی در به حرکت درآوردن افکار عمومی ایفا کرده و امروز هم شاهد ادامه این راه هستیم.

 به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری کنگره شعر بیداری اسلامی صبح امروز شنبه 15 بهمن با حضور علی‌اکبر ولایتی دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی، قاسم شریعتمداری عضو دبیرخانه مجمع و مسئول دعوت از شاعران خارجی این برنامه و محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری و میزبان این کنگره دوروزه در محل تالار موزه هنر انقلاب حوزه هنری برگزار شد.

علی‌اکبر ولایتی در ابتدای این نشست گفت: از صبح فردا (یکشنبه 16 بهمن) کنگره بین‌المللی شعر بیداری اسلامی با حضور ادبا و شاعرانی که در زمینه بیداری اسلامی شعر سروده‌اند، آغاز خواهد شد.

وی افزود: با توجه به اینکه تمرکز موج جدید بیداری اسلامی در کشورهای عربی بوده است، این مسئله در میان شاعران کشورهای مذکور بیشتر مورد توجه بوده است. البته نیاز است به موضوع بیداری اسلامی به عنوان یک امر مهم فرهنگی بیش از اینها پرداخته شود و بین صاحبان فکر و اندیشه و ذوق و هنر تبادل نظر صورت گیرد.

دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی رساترین و گویاترین زبان انتقال مفاهیم بیداری اسلامی را شعر و هنر توصیف کرد و گفت: اگر به اشعار شعرای بزرگ نگاه کنید، خواهید دید گاهی یک کتاب شعر یا حتی یک قصیده و یا یک صحیفه بلند، می‌تواند به صورتی بسیار هنری و با زبانی متراکم و غیرقابل نقض، مفهومی عالی را منتقل کند.

ولایتی اضافه کرد: بدون تردید در تاریخ بیش از 150 ساله بیداری اسلامی، اشعار شعرا نقشی اساسی در به حرکت درآوردن افکار عمومی در جهت انقلاب‌ها و حرکت‌های اسلامی ایفا کرده و امروز هم شاهد ادامه این راه هستیم.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل با ذکر مثالی گفت: شعرای عرب پس از اشغال فلسطین نقشی اساسی در حرکت فلسطینی‌ها برای آزادی در این سرزمین داشته‌اند؛ درست مانند نقشی که شعرای ما از صدر آنها یعنی فردوسی تا دیگران در پیشبرد حرکت‌های مردمی داشته‌اند.

وی ادامه داد: امروز هم نمی‌توان از این امر غفلت کرد و برای ایجاد همفکری و انسجام در جهت‌گیریهای فکری در جهان اسلام و به خصوص جهان عرب، نیاز به این نوع گردهمایی‌ها داریم و ضمن اینکه ما نمی‌شناسیم کشوری را مانند ایران که بتواند این همه ظرفیت و این همه جوان پرشور را در یک رویداد و در یک جا جمع کند و انرژی بالقوه آنها را به بالفعل درآورد.

دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی ابراز امیدواری کرد اشعاری که در مدت دو روز برپایی کنگره بین‌المللی شعر بیداری اسلامی سروده خواهد شد، به عنوان یک میراث گرانبها در صحیفه موج جدید بیداری اسلامی ماندگار شود و راه آغاز شده، تداوم یابد.

ولایتی همچنین از همکاری تمامی دستگاه‌ها و ارگان‌های جمهوری اسلامی ایران به ویژه حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی هم در برپایی اجلاس اول بیداری اسلامی و هم اجلاس جوانان بیداری اسلامی قدردانی کرد.

در ادامه این برنامه قاسم شریعتمداری عضو دبیرخانه مجمع و مسئول دعوت از شاعران خارجی کنگره، با اشاره به مراحل انتخاب شاعران جهت حضور در این برنامه، گفت: از مجموع بیش از 150 شاعری که در مرحله اول برای حضور در کنگره شناسایی شدند، 94 نفر در مرحله دوم انتخاب شدند و از آنها برای حضور در کنگره دعوت به عمل آمد.

وی افزود: تاکنون 84 نفر از این شاعران دعوت ما را اجابت کرده‌اند که البته 3 نفرشان از سفر بازماندند و در مجموع 81 شاعر از 12 کشور در دو روز برپایی کنگره حضور خواهند داشت و به شعرخوانی می‌پردازند.

به گفته شریعتمداری در کنگره مذکور 17 شاعر از یمن، 2 شاعر از سوریه، 11 شاعر از سودان، 9 شاعر از لبنان، 5 شاعر از بحرین، 8 شاعر از تونس، 8 شاعر از عراق، 9 شاعر از مصر، 1 شاعر از کویت، 1 شاعر از عربستان سعودی و 10 شاعر از ایران حضور خواهند داشت.

مسئول دعوت از شاعران خارجی کنگره شعر بیداری اسلامی یادآور شد: تاکنون اکثر مهمانان این کنگره وارد کشور شده‌اند و مهمانان کشورهای عراق و مصر هم بعد از ظهر امروز (شنبه) وارد کشورمان خواهند شد.

وی همچنین درباره غیبت برخی شاعران مطرح کشورهای مذکور در کنگره شعر بیداری اسلامی گفت: با توجه به اینکه برنامه مذکور در سالگرد پیروزی برخی انقلاب‌ها در منطقه از جمله مصر برگزار می‌شود، طبیعتاً بعضی شاعران مایل بودند در این ایام در کشورهای خود حضور داشته باشند و در جشن‌های ویژه آن شرکت کنند.

شریعتمداری همچنین درباره غیبت برخی شاعران ایرانی در این کنگره افزود: برخی شاعران کشورمان هم در همین ایام در 2 برنامه شعری در قاهره و مغرب حضور خواهند داشت و به همین دلیل از حضور این چند نفر محروم خواهیم بود. البته طبیعتاً بعضی ملاحظات سیاسی هم مانع از حضور برخی افراد از برخی کشورها مانند بحرین و برخی کشورهای دیگر بوده است.

به گفته این مقام مسئول در کنگره شعر بیداری اسلامی امکان حضور 2 شاعر لیبیایی هم به دلیل فراهم نشدن مقدمات سفر از کشور مبدا، فراهم نشده است.

وی برخی از شاعران حاضر در این کنگره را به شرح زیر برشمرد؛ عمر الفرار شاعر سوری  سراینده قصیده رجاله الله، شیخ عبدالقادر یوسف شاعر معروف اهل سنت و جوزف الهاشم شاعر مسیحی هر دو از لبنان، احمد فواد نجم شاعر مطرح مصری، محمد صالح از کویت، سیمحمدعلی حسینی، نادر نظام تهرانی و قیس آل قیس از ایران، جابر الجابری و هلال ابورقیب رئیس اتحادیه ادبا و نویسندگان عرقی از عراق.

در این نشست خبری همچنین محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و میزبان کنگره مذکور، دیدار شاعران ایرانی و شاعران کشورهای اسلامی و به ویژه عرب را به فال نیک گرفت و با اشاره به جایگاه شاعران عرب دعوت شده به این برنامه، دلیل ناشناخته بودن برخی از آنها را برای مخاطبان ایرانی، ترجمه نشدن آثارشان به فارسی عنوان کرد.

وی گفت: متاسفانه این مسئله به دلیل افتراقی است که بین ما و ادبیات عرب وجود دارد؛ شعر در جهان عرب جایگاه ویژه‌ای دارد و شاعران عرب حتی پیش از اینکه فلسطین اشغال شود، نسبت به وقوع این اتفاق ابراز نگرانی کرده بودند؛ شاعری مانند عبدالرحیم محمود 13 سال پیش از اشغال فلسطین خطاب به پادشاه عربستان که به فلسطین سفر کرده بود، نوشته بود: آمده‌ای زیارت یا می‌خواهی برای آخرین بار با فلسطین وداع کنی؟!

رئیس حوزه هنری برپایی کنگره شعر بیداری اسلامی را فرصتی برای ملت ایران توصیف کرد تا هر چه بیشتر با ادبای عرب آشنا شوند و از برپایی 3 نشست شعرخوانی در 2 روز برپایی این کنگره خبر داد و از رسانه‌ها خواست در ترغیب مردم برای بهره‌وری از این فرصت، کوشا باشند.

کد خبر 1524936

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha