به گزارش خبرنگار مهر، حمید یزدانی روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران در محل اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان با عنوان اینکه آیین سنتی شیردوشی 16 هزار گوسفند در دیباج دامغان برگزار شد، افزود: این گله های گوسفند، طی 15 روز در کنار درخت کهنسال ارس دیباج و در جوار امامزاده محمد این شهر شیردوشی می شوند.
وی با بیان اینکه این آیین سنتی به نام "امام در" نیز نامگذاری شده است، اظهار داشت: این آیین سنتی هر ساله از ابتدای فصل بهار آغاز شده و تا پایان این فصل ادامه دارد با انجام شیردوشی و قربانی کردن گوسفندان و تقسیم آن بین مستمندان و امامزاده دیباج برگزار می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان درباره نامگذاری اهالی بومی منطقه نسبت به این آیین به نام "امام در" افزود: منظور از "امام" همان امامزاده است و شاید مطلوبشان از "در" درگاهی برای شروع فصلی جدید است.
یزدانی با بیان اینکه هدف اصلی از اجرای این آیین، شکرگزاری از خداوند متعال است، افزود: دامداران با آغاز فصل بهار و پس از علف خور شدن بره و بزغاله ها و به هنگام بردن دام ها به کوهستان به سمت بارگاه امامزاده محمد دیباج آمده و اولین شیر دوشی سال را با صلوات مکرر بر محمد و آل محمد(ص) آغاز می کنند.
وی ادامه داد: هر دامدار پس از اتمام شیر دوشی نیمی از شیر گله خود را بین مردم محل خیرات می کند تا مستمندان نیز از برکت دام بی بهره نمانند و نیمی دیگر را به متولی امامزاده می سپارد تا متولی با فروش آن، برای هزینه های جاری امامزاده به مصرف برساند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان اظهار داشت: در حین این مراسم یکی از بهترین گوسفندان انتخاب و قربانی می شود و این قربانی نیز بر همان منوال به دو نیم تقسیم شده و خیرات می شود.
به گزارش مهر، آیین سنتی "امام در" که هر ساله با استقبال با شکوه مردم دیباج برگزار می شود با توجه به اعتقاد مردم دیباج به اجرای این آیین، چنانچه دامداری موفق به اجرایش نشود، گوسفندان در طول سال برای وی درآمد نخواهند داشت و در نتیجه در اواسط سال اقدام به اجرای این آیین سنتی می کند.


نظر شما