به گزارش خبرگزاری مهر، جعفر توفیقی با بیان اینکه پس از بررسیهایی که در سطح عالی مدیریت کلان نظام آموزشی کشور در مورد موانع و مشکلات تحقق نظام مطلوب آموزشی کشور به عمل آمد، این نتیجه کلی حاصل شد که تحول و نوسازی در این نظام الزامی است، ادامه داد: به این جمعبندی رسیدهایم که نظام آموزشی ما هدفگذاری صحیحی ندارد و تجدیدنظر در این اهداف ضروری است و امکاناتی که برای اجرای سیاستهای خود فراهم کردهایم ناکافی یا نامناسب است.
وی تاکید کرد که همیشه این معضل را در نظام آموزش عالی مشاهده کردهام که این نظام هزینهای هنگفت برای کشور دارد اما خروجی آن معلوم نیست؛ یعنی این نظام نقش خود را در روند توسعه همهجانبه کشور تاکنون بهطور کامل ایفا نکرده زیرا برنامهریزی مناسب را برای تکمیل این چرخه نداشتیم و به نظر میرسد سرمایهگذاریهای صورتگرفته در بخش آموزش و پژوهش ارزش افزوده مناسب و مورد انتظار ما را به دست نمیدهند.
به گفته وی رفع این تفکر که دولت و حکومت وظیفه دارند تا همه دانش آموختگان دانشگاهی را جذب کنند یکی از گامهایی است که باید برداشته شود، یعنی با جدی گرفتن موضوع شرکتهای دانشبنیان و تشکیل بازار مبادلات علمی و فناوری به راحتی میتوان مشکل اشتغال دانش آموختگان را رفع کرد.
نظر شما