"ابوياسرعادل عون" رئيس دفتر جنبش امل لبنان در تهران در گفتگو با خبرنگار بين الملل خبرگزاري مهر با اشاره به اينكه لبنان در حال گذراندن دوران سخت و دشواري است، به جنجال سازي و غوسالاري هاي آمريكا و اروپا و صهيونيسم بر ضد لبنان اشاره كرد و گفت : آنها به صراحت وارد خط دخالت در امور داخلي لبنان و سوريه شده اند و خواستار خلع سلاح حزب الله شده اند يعني اينكه مقاومت نبايد سلاح داشته باشد و هيچ كشوري در منطقه با عمليات توسعه طلبانه و اشغالگري آمريكا مخالفت واعتراض نكند . به عبارت ديگر هيچ كسي حق حيات ندارد مگر با مجوز كاخ سفيد!
| متاسفانه خون حريري به عنوان پيراهن عثمان براي انتقام از دولت و سوري ها و دوستداران واقعي و به عبارت ديگر از جريان عربي اسلامي بكاررفته است. |
وي گفت: دمكراسي كه آمريكا به دنبال آن است ، مورد تمسخر ملت هاي منطقه است، اين دمكراسي هيچ ارزش و اهميتي در عراق و فلسطين و لبنان و ايران و سوريه و حتي سودان ندارد.
عادل عون با اشاره به افزايش دخالت هاي آمريكا و غرب در امور داخلي لبنان گفت : ما مي بينيم اكنون بوش در اظهاراتي مداخله جويانه براي نحوه روابط و ماهيت آن ميان لبنان و سوريه شرط تعيين مي كند، پارلمان اروپايي زمان انتخابات را در لبنان تعيين مي كند و فرانسه ويژگي هاي دولت آينده را اعلام مي كند و انگليس تعيين مي كند كه چه كسي مامور تشكيل دولت شود.
عادل عون با انتقاد از عملكرد مخالفان و مقصر دانستن آنها در طولاني شدن بحران سياسي فعلي در لبنان گفت: متاسفانه خون حريري به عنوان پيراهن عثمان براي انتقام از دولت و سوري ها و دوستداران واقعي و به عبارت ديگر از جريان عربي اسلامي بكارگرفته شده است.
رئيس دفتر جنبش امل لبنان در تهران افزود: ما مخالف قطعنامه 1559 شوراي امنيت هستيم ، ما بر برگزاري انتخابات پارلماني در موعد مقرر آن اصرار مي كنيم و مخالف خلع سلاح مقاومت هستيم .
وي افزود : لبنان بر مرجعيت طائف تاكيد مي كند و مداخله جويي خارجي از هرطرفي كه باشد، را نمي پذيرد، ما از سوريه اسد كه از وحدت و امنيت و حاكميت لبنان حمايت كرده است و به لبنان در آزادي جنوب از اشغال صهيونيست ها كمك كرد ، حمايت مي كنيم .
وي با رد دلسوزي هاي فريبكارانه غرب و آمريكا براي دمكراسي و آزادي مردم لبنان گفت : ما لبناني ها حريص تر از ديگران به حفظ حاكميت و استقلال و حاكميت و حفظ سلاح مقاومت هستيم . ما به همزيستي مسالمت آميز همه طوايف و طيف ها بله مي گوييم . ما مخالف تقسيم و تجزيه كشور و اسكان آوارگان فلسطيني و فتنه هاي داخلي و مخالف بازگشت كشور به زمان جنگ كثيف داخلي هستيم .
عادل عون با رد اصلاحات تحميلي از سوي آمريكا بر لبنان و كشورهاي منطقه به جريان هايي در منطقه اشاره كرد كه جاده صاف كن طرح هاي آمريكا شده اند .
وي گفت : ما ديگر به سن رشد رسيده ايم و به آمريكايي ها مي گوييم آمريكايي ها شايسته اعتماد و اطمينان نيستند آنها دروغگو هستند .
ابوياسرعادل عون ، آزادسازي جنوب لبنان از اشغال صهيونيست هاي متجاوز كه با وحدت و انسجام مردم و مقاومت صورت گرفت را يك تحول كيفي خواند كه توانست اسطوره شكست ناپذيري اسرائيل را در هم بشكند .
عادل عون افزود: مقاومت ، آمريكا و اسرائيل را عصباني و كينه توز كرده است لذا آمريكا تلاش مي كند با سوء استفاده از گروه هاي مردمي آنها را به سمت تظاهرات و ناآرامي و شورش همانند اوكراين بكشاند تا ضمن متلاشي كردن نظام هاي موجود در خاورميانه رژيم هايي كه بله قربان گوي آمريكا باشند، روي كار آورد اما ما به آمريكا مي گوييم نه و مي گوييم اينجا لبنان و اوكراين نيست .
وي هدف از تهديدهاي آمريكا عليه سوريه را نه خروج نيروهاي اين كشور از لبنان و يا تغيير سياست هايش بلكه تغيير رژيم در دمشق دانست.
|
هدف از تهديدهاي آمريكا عليه سوريه نه خروج نيروهاي اين كشور از لبنان و يا تغيير سياست هايش بلكه تغيير رژيم در دمشق دانست. |
عادل عون با انتقاد از موضع مخالفان در لبنان كه باعث گستاخي غرب براي دخالت در امورداخلي لبنان شده است به يكپارچگي و اتحاد و همسويي كامل ميان جنبش هاي امل و حزب الله به عنوان دو جنبش قدرتمند شيعي اشاره كرد وگفت : درخط شيعيان كه شامل حزب الله و امل است ، همبستگي و وحدت برقرار است و اين مساله نگراني ووحشت اسرائيل و طرفدارانش را مانند عبدالله دوم و آمريكا از هرگونه همسويي ميان ايران وعراق و سوريه و لبنان و انتفاضه به دنبال داشته تا جائي كه بحث هلال شيعي را به اينكه خطري عليه منطقه و اسرائيل است، مطرح كردند.
وي افزود : اين جوهر فعاليت آمريكا درموضوع خاورميانه است آمريكا مي خواهد بر مقدرات طبيعي كشورهاي منطقه تحت شعارهاي فرينده و رنگارنگ مانند مبارزه با تروريسم و ايجاد دمكراسي و آزادي و بهبود وضع اقتصادي مسلط شود اما منظور واقعي آمريكا مبارزه با بيداري اسلامي و تجزيه كشورهاي اسلامي به دولت هاي كوچك و تغيير رژيم هاي آن بر اساس فرمول خود است .
عادل عون در ادامه گفتگو با مهر درباره وليد جنبلاط گفت : ما معتقديم كه او اگر چه در خط مخالفان قرار دارد اما وي نيز مخالف سرسخت قطعنامه 1559 كه ما نيز مخالف آن هستيم مي باشد . او موافق خلع سلاح مقاومت نيست . او تنها موافق عقب نشيني سوريه از لبنان است او خواهان آن است كه لبنان و سوريه بايد با هم ، هم پيمان باشند نه دشمن او درخط آمريكايي اسرائيلي نيست و در خط عربي اسلامي است.
وي درباره پرونده ترور حريري گفت : جنايت ترور حريري زلزله اي در لبنان ايجاد كرد اما مخالفان از آن به عنوان پيراهن عثمان براي متهم كردن سوريه استفاده كردند تا نظر جامعه بين الملل را بدست آورند .
وي با اشاره به اينكه دولت لبنان با تشكيل كميته بين المللي براي تحقيق درباره اين جنايت موافقت و از آن حمايت كرد، تاكيد كرد: از اين جنايت فقط اسرائيل و آمريكا استفاده كردند تا احساسات مردم را بر ضد جريان عربي اسلامي تحريك كنند.
|
عادل عون با رد اتهامات عليه سوريه به دست داشتن در ترور حريري گفت : كسي كه از اين توطئه استفاده مي كند در آن دست داشته است اگر سوريه باشد، اين يعني خودكشي در حالي كه غير ممكن است سوريه بخواهد خودكشي كند.
رئيس دفتر جنبش امل لبنان در تهران تصريح كرد: توطئه ترور حريري در لبنان براي پيچاندن طومار مقاومت صورت گرفت ميان جنبش امل و حزب الله و روساي آن نبيه بري و سيد حسن نصرالله در همه مسائل ريز ودرشت رايزني هاي مداوم و همبستگي و اتحاد وجود دارد تا با ايجاد يك نيروي قدرتمند در مقابل توطئه هاي آمريكا و اسرائيل ايستادگي كنند و آنها را در هم بشكنند، روابط اين دو جنبش مستحكم و باثبات است .
وي موضع نصرالله صفير اسقف ماروني هاي لبنان را در تحولات اين كشور بويژه پس از سفراخيرش به آمريكا و ديدار با بوش خطرناك و مشكوك خواند و آن را خطر بزرگي عليه همزيستي مسالمت آميز در جامعه لبنان دانست و ابراز اميدواري كرد صفيربايد موضع خود را بر اساس وحدت و انسجام لبنان تعديل كند.
رئيس دفتر جنبش امل لبنان درباره وضع اقتصادي لبنان پس از ترور حريري گفت: وضع اقتصادي در گذشته در لبنان متوسط بود اما پس از شهادت رفيق حريري اوضاع اقتصادي رو به وخامت گرائيده زيرا وضعيت امنيتي و تحولات سياسي وجنجال هاي رسانه اي داخلي و خارجي باعث تضعيف آن شده است .
وي خروج كارگران و متخصصان سوري از لبنان را نيز باعث متوقف شدن بسياري از طرح هاي در حال اتمام دانست و نقش آنها را در رشد اقتصادي لبنان مهم ارزيابي و عقب نشيني اروپايي ها از عمل به وعده هاي داده شده را نيز در نابساماني اقتصادي در لبنان دخيل دانست .
| دراسرائيل تندرو وغير تندرو وجود ندارد همه صهيونيستها افراطي هستند همه اسرائيلي ها كينه توز هستند همه آنها نمي خواهند اثري از اسلام باقي بماند آنها هرگز با تشكيل دولت مستقل فلسطين موافقت نخواهند كرد . |
عادل عون درباره تهديد صهيونيست هاي افراطي براي حمله به مسجد الاقصي گفت : اينكه گفته مي شود آنها دراعتراض به طرح شارون مي خواهند به مسجد الاقصي حمله كنند يك فريب است زيرا دراسرائيل تندرو وغير تندرو وجود ندارد همه صهيونيستها افراطي هستند همه اسرائيلي ها كينه توز هستند همه آنها نمي خواهند اثري از اسلام باقي بماند آنها هرگز با تشكيل دولت مستقل فلسطين موافقت نخواهند كرد .
وي با انتقاد از مواضع سران عرب گفت : به رغم اين همه تهديدها از سوي صهيونيست ها جهان عرب در خواب فرورفته اند هيچ موضعگيري رسانه اي و حتي سياسي از سوي رهبران وسران كشورهاي عربي ديده نمي شود آنها با اين سكوتشان در اين توطئه ها شريك هستند گويي كه مساله فلسطين تنها به خود فلسطينيان اختصاص دارد درحالي كه اين مساله جهان اسلام است و به همه مسلمانان و آزادگان جهان ارتباط دارد .


نظر شما