محمد علی قلندری در گفتگو با خبرنگارمهر در خصوص وضعیت آب و آبرسانی به مناطق فارس اظهار داشت: افزایش سهم برداشت از آبهای سطحی و مدیریت تقاضا و مصرف در حوزه ساختاری و رفتاری کمک به حل مشکل کم آبی می کند.
وی تصریح کرد: ایجاد دو خط اصلی با هزینه بالا برای رفع مشکل آب مناطق جنوبی از برنامه های اقدامی است.
سرپرست آبفای استان فارس ابراز داشت: ایجاد سد سلمان به آبرسانی شش شهر لار، اوز، گراش، خنج، فتح آباد و امام شهر و 30 روستای واقع در این مسیر کمک می کند.
قلندری افزود: با توجه به وضعیت نامطلوب آبهای زیرزمینی ایجاد این خط لوله از آرزوهای مردم این مناطق بشمار می رود.
وی بیان کرد: ایجاد خط آب رسانی به لارستان با طول 220 کیلومتر و ظرفیت انتقال 916 لیتر آب در ثانیه به شهرهای گفته شده از جمله اقدامات در زمینه رفع مشکل کم آبی مناطق جنوبی است.
قلندری ابراز داشت: خط محرم از دیگر اقدامات موثر برای رفع مشکل آب در مناطق جنوبی است که از شهرهای حاشیه خلیج فارس شروع و در ایستگاه پمپاژ شماره یک لاور چهو به عنوان خط اختصاصی آبرسانی به شهرهای جنوبی استان فارس انجام می شود.
سرپرست آبفای استان فارس افزود: این خط اختصاصی برای لامرد، اِهل، اشکنان، مهر، وراوی و روستاهای مسیر را تحت پوشش قرار می دهد.
محدودیت آب علت کمبود سهمیه
وی تاکید کرد: با توجه به محدودیت آب متاسفانه این شهرها که دارای شرایط آب و هوایی گرم هستند بطور کامل مشروب نمی شوند و با رایزنیها به دنبال کسب ظرفیت کامل و بصورت دائمی هستیم.
قلندری تصریح کرد: شهر مهر به دلیل عدم استفاده از ظرفیت کامل خط و شهر وراوی به دلیل عدم اجرای خط انتقال از این آب بهره مند نیستند.
سرپرست آبفای استان فارس افزود: امیدواریم با قول مسئولین جهت تامین اعتبارو اجرای کامل خط این دو شهر نیز از نعمت آب بهره مند شوند.
وی اعلام کرد: شهر مهر به نسبت وراوی از وضعیت مناسبتری برخوردار است که در شهر وراوی دو حلقه چاه حفر، یک حلقه خریداری و یک حلقه اجاره شده که به علت خشکسالی دچار کمبود آب شدند.
قلندری با اشاره به نیاز به همکاری کلیه مسئولین اضافه کرد: در این شهر 14 کیلومتر توسعه شبکه و 16 کیلومتر احداث شبکه داشته و امیدواریم بتوان به نیاز بحق مردم این مناطق به خوبی پاسخ دهیم.
سرپرست آبفای استان فارس همچنین با تاکید بر اصول برنامه ریزی صحیح یادآور شد: برداشت بی رویه آب ، پیشروی جبهه آب شور، خشکسالی متوالی، عدم رعایت الگوی مصرف، رشد جمعیت، ارزانی قیمت تمام شده آب وغیره باعث ایجاد مشکل کم آبی در استان و حتی کشور شده است.
وی ادامه داد: ارزانی قیمت آب باعث استفاده نادرست و کمبود این نعمت الهی در برخی مناطق می شود.
سرپرست آبفای استان فارس با اشاره به اینکه تهیه و توزیع آب در استان های بزرگ پیچیدگی فراوانی دارد بیان کرد: خوشبختانه باران های اخیر کمکی برای رفع مشکل آب بشمار می آید اما در کناراین نزول رحمت، مدیریت مصرف و دغدغه مسئولین برای حل مشکل نیاز است.
نظر شما