پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۸ آذر ۱۳۹۱، ۱۳:۱۷

مهر گزارش می دهد؛

پژوهش سکوی توسعه و پیشرفت/ بودجه تحقیقاتی باید درخور باشد

پژوهش سکوی توسعه و پیشرفت/ بودجه تحقیقاتی باید درخور باشد

رشت - خبرگزاری مهر: پژوهش یکی از اساسی ‌ترین نیازها برای نیل به پیشرفت و توسعه همه جانبه کشور است و قدرت و استقلال هر کشوری بر پژوهش و تولید علم استوار است.

به گزارش خبرنگار مهر، جهان هستی مالامال از اسرار و رازهاست که بخشی از آن به وسیله انسان کشف شده است در حالی که‌ بخش انبوه آن در پس پرده ابهام و ناآگاهی باقی مانده است.

بسیار خیال‌ خامی است که تصور شود که انسان با همه الفبای هستی آشنا شده است بلکه‌ جهان هستی به سان یک دریای‌ ناپیداکرانه است که در تاریکی فرو رفته‌ و فقط بشر با چراغ اندیشه قسمت کمی از آن دریا را روشن ساخته است اما آن‌ سوی دریاها هنوز در تاریکی جهالت‌ باقی مانده است.

رئیس دانشگاه گیلان در این باره می گوید: موفقیت در تمام فعالیت‌ های مربوط به توسعه از قبیل صنایع، کشاورزی و خدمات به نحوی به گسترش فعالیت‌ های پژوهشی بستگی دارد.

پژوهش ضامن پیشرفت و توسعه پایدار در هر کشور

عبدالله حاتم زاده افزود: پژوهش از محورهای مهمی است که ضامن پیشرفت و توسعه پایدار در هر کشور به شمار می‌آید اگر پژوهشی صورت نگیرد، دانش بشری افزایش نخواهد یافت و دچار سکون و رکود خواهد شد.

وی همچنین با بیان اینکه بدون انجام پژوهش امور آموزشی نیز از پویایی و نشاط لازم برخوردار نخواهد بود، اظهارداشت: از عوامل اساسی پیشرفت در کشورهای توسعه یافته، توجه خاص به امر پژوهش است.

رئیس دانشگاه گیلان ادامه داد: پیشرفت و توسعه ارتباط مستقیمی با تحقیقات علمی دارد و رشد و توسعه کشورهای پیشرفته در نتیجه سرمایه‌ گذاری در بخش پژوهش است.

به هر حال جمله "قل انظروا " ندای الهی است که‌ چهارده قرن است بر تارک اعصار می ‌درخشد، اما مسلمانان از روز نخست‌ تا به امروز چقدر گوش به این فرمان داده‌ و به آن عمل کرده‌ اند.

قل انظروا فرمان تحقیق‌ است به یقین تحقیق بدون رنج، نخواهد بود همچنان ‌که گنج نیز بدون رنج میسر نمی‌شود اگر دانشوران صدرنشین جامعه‌ هستند به دلیل رنج هایی است که در مسیر تحقیق، برخود هموار ساخته ‌اند.

یک عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان در این ارتباط گفت: نقش پژوهش در توسعه همه ‌جانبه پایدار چنان برجسته و انکارناپذیر است که می ‌توان آن را بدون تردید نیروی محرک توسعه در همه حوزه‌ ها اعم از فرهنگ، اقتصاد، سیاست و جامعه دانست.

 لزوم نهادینه سازی فرهنگ پژوهش بین جوانان و دانشجویان 

حجت الاسلام حمید پورعیسی بر لزوم نهادینه سازی فرهنگ پژوهشی در بین جوانان و دانشجویان تاکید کرد و افزود: بدون شک تحقیق و پژوهش علمی در اسلام اهمیت بسیار فراوانی دارد.

وی اظهارداشت: افکار، اندیشه‌ ها و آثار محققان و پژوهشگران هر جامعه زیر ساخت‌ های علمی آن جامعه را تشکیل داده و بناهای علمی، نتایج عملی و تجربی فراوانی به همراه دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان گفت: برای کسب دانش فقط آموزش و حضور فیزیکی در مکان‌ های آموزشی مهم نیست بلکه پژوهش و تحقیق است که بر میزان علم و دانش می افزاید.

وی ادامه داد: پژوهش عامل مهمی ‌در تولید دانش، دانایی و پیشرفت جامعه انسانی است و میزان پژوهش‌ های انجام شده در هرجامعه شاخص توسعه یافتگی آن جامعه به حساب می ‌آید.

به هر ترتیب امروز وسائل تحقیق بیش از هر زمانی فراهم است، انسان به وسیله اینترنت می ‌تواند بر جهانی از دانش‌ و افکار دست یابد اما همین آسان شدن‌ وسایل، همت ‌ها را کمتر و انگیزه‌ ها را نارساتر کرده است.

جامعه‌ ای که پیوسته‌ در یک نقطه درجا بزند محکوم به‌ فناست، چه زیبا سخنی فرموده‌ معصوم علیه السلام که: " من استوی یوماه فهو مغبون ".

امروز کشوری می‌ تواند در عرصه رقابت‌ روی پای خود بایستد و سر درمقابل‌ دیگران فرود نیاورد که در تولید علم‌ پیشگام باشد وگرنه باید هستی خود را بفروشد و خریدار دانش و صنایع دیگران‌ باشد.

جامعه‌ ای که پیوسته‌ در یک نقطه درجا بزند محکوم به‌ فناست

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: یکی از نشانه‌ های ترقی و تعالی‌ کشور این است که بودجه تحقیقاتی آن درخور تحسین باشد تا بتواند نخبگان‌ را به کار وادار کند تا چرخ علم‌ با سرعت بیشتری به حرکت درآید.

حسن تامینی افزود: مهمترین و اساسی ترین رکن نظام پژوهشی هر کشور را نیروی انسانی محقق که از توانایی ها، قابلیت ها و مهارت های لازم پژوهشی برخوردار باشند، تشکیل می دهند.

وی اظهارداشت: آموزش و پرورش به عنوان نخستین پایگاه رسمی فرهنگ سازی در این زمینه وظیفه ای خطیر و بزرگ بر عهده دارد که همانا تربیت نسلی جستجوگر، اندیشمند، دانا و تواناست.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: امر پژوهش باید با قدرت، قوت، جدیت و گستردگی بیشتری در نظام آموزشی کشور از پیش دبستان تا تحصیلات تکمیلی و آکادمیک توسعه و دنبال شود تا دانش آموزان به پژوهش و پژوهشگری علاقه مند شده و آینده تحقیقاتی کشور را به نحو مطلوب محقق کنند.

وی افزود: رشد اقتصادی یکی از زمینه های اساسی تحول در جوامع است که خود بر تمام بخش ها تاثیرگذار است و پژوهش و بهره وری ناشی از اجرای پروژه های تحقیقاتی در فرآیند رشد و توسعه اقتصادی کشورها همواره نقش خاصی دارد.

تامینی اظهارداشت: زندگی انسان همواره تحت تاثیر تغییرات است و به منظور کنار آمدن با این متغییرها به خلاقیت و نوآوری نیاز دارد و برای اینکه هر ایده خلاقی امکان ظهور عینی یابد باید  به طور عملی آزمون شود و این امر بیشتر در قالب انجام طرح های پژوهشی و تحقیقاتی میسر است.

بنابراین موضوع تحقیق باید چیزی‌ باشد که گرهی از کار جامعه بگشاید یا او را به پیش ببرد، تحقیق در موضوعی که‌ از چنین اهمیتی برخوردار نیست، نوعی‌ اتلاف وقت است.

 

شرایط محقق نیز بسان موضوع تحقیق با اهمیت است، فرد محقق تا عاشق پژوهش نباشد کار به‌ مقصد نمی ‌رسد.

کد خبر 1769390

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha