به گزارش خبرنگار مهر، به جرأت میتوان گفت تالار وحدت بنیاد فرهنگی هنری رودکی از مجهزترین و استانداردترین سالنهای هنری منطقه خاورمیانه است. این تالار که طی سالهای گذشته برای اجرای تئاتر و موسیقی مورد استفاده قرار گرفته همواره مورد توجه هنرمندان تئاتر و موسیقی بوده و چهرههای شناخته شدهای متقاضی حضور در این تالار هستند.
البته بارها دیده شده که مدیران و تصمیم گیرندگان بنیاد فرهنگی هنری رودکی بخصوص در دو سال اخیر کمتر با تقاضای هنرمندان و چهرههای تئاتری برای اجرا در تالار وحدت موافقت کردهاند و تنها گاهی شاهد اجرای آثاری مناسبتی در این تالار بودهایم.
ادعای مدیران بنیاد فرهنگی هنری رودکی این است که تالار وحدت تنها برای اجرای نمایش نیست و گروههای بسیاری در عرصه موسیقی نیز متقاضی اجرا در این مکان هنری هستند و باید برنامهریزی به گونهای باشد که شاهد فعالیتهای موسیقایی در تالار وحدت باشیم.
اما بر خلاف صحبتهای مدیران بنیاد رودکی، تالار وحدت نه به درستی در اختیار هنرمندان و چهرههای تئاتری قرار میگیرد و نه به درستی در اختیار هنرمندان و چهرههای عرصه موسیقی. و گویا به دلیل نبود برنامهریزی برای تالار وحدت قرارست کاربری تالار وحدت تغییر پیدا کند!
اواخر هفته گذشته بود که نصب تابلویی در محل تبلیغات تالار وحدت در نبش خیابان استاد شهریار توجه همگان را به خود جلب کرد و البته تعجب و شاید تأسف علاقهمندان به هنر را به همراه داشت. روی این تابلوی تبلیغاتی که در روز جمعه 29 دیماه برداشته شد و عمر حضورش در خیابان به یک هفته هم نرسید، چنین نوشته شده بود "مجموعه سالنهای همایش، تالار وحدت اولین انتخاب"
مشخص نیست مدیران و مسئولان بنیاد فرهنگی هنری رودکی بر چه اساسی تصمیم گرفته بودند از تالار وحدت به عنوان سالن همایش آن هم به صورت عام استفاده کنند. این تبلیغات اصولا برای تالارهای پذیرایی و مجموعههای تفریحی مورد استفاده قرار میگیرد.
وقتی تالار وحدت اساسنامهای دارد و هویت آن کاملا مشخص است چگونه مدیران و مسئولان مربوطه اقدام به تبلیغ این تالار هنری برای برگزاری همایشها میکنند. پیش از این تالار وحدت میزبان مراسم افتتاحیه یا اختتامیه جشنوارههای هنری بوده و یا برخی مراسم با حضور مقامات سیاسی در این تالار برگزار شده که باز هم به فعالیتهای فرهنگی و هنری مربوط شده است.
شاید دلیل مدیران و مسئولان بنیاد فرهنگی هنری رودکی این باشد که از طریق برپایی همایشها برای تالار وحدت درآمدزایی داشته باشند که این دلیل هم قانعکننده نیست. وقتی چهرههای شناختهشده تئاتر و موسیقی متقاضی اجرا در تالار وحدت هستند و تالار وحدت میتواند میزبان مخاطبان بسیاری باشد چرا باید برای برپایی همایشها در تالار وحدت تبلیغ کرد؟ شاید هم مفهوم همایش با آنچه در افکار عمومی وجود دارد در این تبلیغ مدنظر نبوده است و همان برنامههای هنری را به همایش تعبیر کردهاند.
البته برداشته شدن این تابلو میتواند حاکی از آن باشد که مسئولان فرهنگی متوجه اشتباه خود شدهاند.همچنین در عکسی که در این تابلوی تبلیغاتی آورده شده است، تصویر سالن اصلی تالار وحدت به نمایش درآمده است؛ تخصصیترین تالار هنری تهران و به نظر نمیرسد که سالنهای دیگری مدنظر این تبلیغ بوده باشد.
سؤالی که مطرح میشود این است که آیا مدیران و مسئولان بنیاد فرهنگی هنری رودکی با نگاهی کارشناسانه اقدام به تبلیغ تالار وحدت برای برپایی همایشهای مختلف کردهاند؟ چگونه در بدنه معاونت هنری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که متولی فرهنگ و هنر است و بارها مدیران و مسئولان وزارت ارشاد از کمبود امکانات سختافزاری و سالن در عرصه هنری صحبت کردهاند و به دنبال راهکاری برای برطرف کردن این ضعف بودهاند، چرا چنین اقدامی را تاب میآورند؟
نکته جالب این است که تبلیغات صورت گرفته برای تالار وحدت در جهت تخصیص این تالار هنری به برگزاری همایشها حتی برای سالنهای فرهنگسراهای سطح شهر تهران که کاربری چندمنظوره دارند و از جایگاه تالار وحدت نیز برخوردار نیستند مورد استفاده قرار نمیگیرد.
امید است چنین تصمیم و اقدامی به سرانجام نرسد تا افسوس بزرگی برای جامعه هنری ایران باقی نماند. افسوسی که نمیتواند هویت تالار وحدت را بازگرداند. ای کاش مدیران و مسئولان هنری جایگاه و اهمیت مکانهایی نظیر تالار وحدت را بیش از پیش مورد توجه قرار دهند.
نظر شما