به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر به نقل از خبرگزاري داوجونز، يكي از مقامات شركت نورسك هيدرو اعلام كرد اگر مشخص شود كه اين پروژه از لحاظ اقتصادي مقرون به صرفه است، شركت متبوع وي خواهان سهمي 75 درصدي از آن خواهد شد.
چنين سهمي براي شركت نورسك هيدرو به معناي سهمي مساوي از لحاظ توليد دراين منطقه خواهد بود.
بر اساس اين گزارش، شركت نورسك هيدرو هفته گذشته اعلام كرد كه عمليات حفاري در بلوك اناران را با "موفقيت" به انجام رسانده است و هم اكنون نيز در حال انجام آزمايشهايي است تا تخميني از حجم ذخاير منطقه به دست آورد.
كارشناسان صنعت نفت معتقدند به دليل هزينه هاي بسيار بالاي عمليات آزمايش، انجام اين كار بدين معنا است كه مجري طرح، احتمال موفقيت آميز بودن آن را بسيار بالا مي داند.
اين گزارش مي افزايد، شركت لوك اويل كه 25 درصد قرارداد اكتشاف در اناران را در اختيار دارد اعلام كرده است كه حوزه اناران احتمالا حدود يك ميليارد بشكه نفت ظرفيت دارد.
ديگر تخمينها ظرفيت اين حوزه را تا 2.6 ميليارد بشكه نيز اعلام كرده اند.
دو شركت نورسك هيدرو و لوك اويل عمليات اكتشاف را براي شركت ملي نفت ايران انجام مي دهند.
با اين وجود، "رابرت جان فردريكسن" مدير اكتشافات نورسك هيدرو در ايران به داوجونز گفته است تا زماني كه عمليات آزمايش به پايان نرسد درباره حجم بالقوه اناران و همچنين تخمينهاي لوك اويل اظهار نظر نخواهد كرد.
انتظار مي رود اين عمليات تا پايان ماه جولاي به اتمام برسد.
بر اساس اين گزارش، نورسك هيدرو درحال حاضر 75 درصد از قرارداد اكتشاف در اناران را دراختيار دارد و از نفت احتمالي توليدي آن سهمي نخواهد برد.
اين گزارش به نقل از فردريكسن مي افزايد : "اگر ما عمليات اكتشاف را به خوبي انجام دهيم آنگاه در موضع بسيار قدرتمندي براي مذاكره درباره قرارداد توسعه اناران قرار خواهيم گرفت و اگر عملياتهاي آزمايشي، موفقيت آميز باشند ما خواهان سهمي 75 درصدي از قرارداد توسعه و توليد اناران خواهيم شد."
بر اساس اين گزارش، هيدرو در گزارش سالانه اش به كميسيون ارزو اوراق بهادار آمريكا اذعان داشته است كه قرارداد كنوني اش با ايران، به اين شركت حق مذاكره درباره قرارداد توسعه را مي دهد؛ البته به شرطي كه عمليات اكتشاف با موفقيت به انجام برسد.
داوجونز به نقل از فردريكسن مي افزايد اگر هيدرو برنده قرارداد توسعه اناران شود، اين شركت به منظور كاهش ريسك پروژه، مقداري از سهم خود را واگذار خواهد كرد.
تحليلگران معتقدند كه نورسك هيدرو طي سه يا چهار سال آينده با روند مثبت توليد مواجه خواهد بود.
با اين وجود، نسبت جايگزيني ذخاير اين شركت (اين نسبت براي آينده شركتهاي نفتي، بسيار حياتي است) به دليل چندين عمليات حفاري ناموفق و شكست در برخي مناقصه ها نگران كننده بوده است.
بر اساس اين گزارش، عمليات اكتشافي در حوزه اناران شامل حفاري پنج چاه اكتشافي است كه انتظار مي رود در اكتبر امسال به اتمام برسد.
بر اساس اعلام كميسيون ارز و اوراق بهادار آمريكا شركت هيدرو قصد دارد عمليات حفاري سومين چاه را نيز به زودي آغاز كند.
اين گزارش مي افزايد، هيدرو اعلام كرده اگر حوزه اناران با موفقيت روبرو شود، اين امر مي تواند جايگاه اين شركت را در مناقصه توسعه پروژه عظيم يادآوران و ديگر مناقصه اكتشاف در بلوك خرم آباد در لرستان تقويت نمايد.
بر اساس اين گزارش، فردريكسن افزوده است : با اين وجود، قرارداد يادآوران هنوز هم در بستر مذاكرات ايران و شركت پتروشيمي چين (سينوپك) جاري است و فعلا كه شانس هيدرو كم است.


نظر شما