۱۱ خرداد ۱۳۸۴، ۱۲:۲۹

موبد زرتشتي در گفتگو با "مهر" :

احترام به اديان از مهمترين ويژگي هاي امام خميني بود // براي رحلت امام مراسم زرتشتي برگزار كرديم

دكتر رستم وحيدي، موبد زرتشتي، اظهار داشت: حضرت امام (ره) با درايت مي دانستند كه در جهان امروز براي اداره كشور بايد به اديان و ديدگاه هاي مختلف توجه داشت. لذا براي آنها هم يك نوع آزادي و همزيستي مسالمت آميز را در نظر گرفتند. اين نظر از ويژگي هاي شخصيتي امام بود.

دكتر رستم وحيدي، موبد و سردبير زرتشتي نشريه فروهر، در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" درباره جايگاه و انديشه هاي حضرت امام (ره) نسبت به اقليتهاي ديني و جامعه زرتشتيان گفت : جامعه زرتشتيان در ايران داراي تعداد اندكي است و همين اندك بودن باعث شده در مسائل سياسي از زمانهاي بسيار دور نيز مداخله اي نداشته باشند. حتي قبل از اينكه انقلاب صورت گيرد جامعه زرتشتيان به عنوان عنصري حاشيه اي فقط به فعاليتهاي دروني مي پرداخت. با آغاز انقلاب جامعه زرتشتيان با يكسري از تحولات جديدي مواجه شد. چراكه هدايت انقلاب بر عهده شخصي روحاني و مسلمان بود.

وي افزود: به همين دليل وقتي كه حضرت امام  از عراق به پاريس رفت براي جامعه زرتشتيان بسيار مهم بود كه بدانند اين فرد انقلابي درباره زرتشتيان چه مي گويد. خوشبختانه حضرت امام با توجه به اين كه يك ديد روحاني و معنوي داشتند و اقليتهاي ديني را نيز از گذشته مي شناختند مواضع بسيار مثبت و سازنده اي را در قبال اقليتهاي ديني اتخاذ كردند. از جمله اين كه اقليتهاي مذهبي در ايران آزاد هستند و مي توانند مراسم و آداب و رسوم خودشان را داشته باشند و در كنار ملت مسلمان ايران زندگي كنند و از حقوق مساوي نيز برخوردار باشند.

دكتر وحيدي خاطر نشان ساخت : تدبير چنين انديشه اي باعث شد كه قشري از جامعه زرتشتيان جلساتي را تشكيل دهند و به اين فكر افتادند كه جامعه زرتشتيان نيز همبستگي خودشان را با انقلاب  اعلام كنند. لذا گروه پيشرو جامعه زرتشتيان به منزل آيت الله طالقاني رفتند و با انقلاب اعلام همبستگي كردند. وقتي كه انقلاب به ثمر رسيد نظر امام نسبت به جامعه زرتشتي و اقليتهاي ديني كاملا مثبت و سازنده بود.

اين موبد زرتشتي با تاكيد بر اين مطلب كه حضرت امام به عنوان يك روحاني مسلمان و مبارزي كه سالها تلاش در راه انقلاب كرده بود ديد وسيعي داشتند گفت : ايشان با درايت مي دانستند كه در جهان امروز براي اداره كشور بايد به اديان و ديدگاه هاي مختلف توجه داشت. لذا براي آنها هم يك نوع آزادي و هم زيستي مسالمت آميز را در نظر گرفتند. اين نظر از ويژگي هاي شخصيتي امام بود.

سردبير فروهر اظهار داشت : وقتي كه انقلاب پيروز شد، همزمان با تدوين قانون اساسي، حضرت امام اعلام كردند كه اقليتهاي ديني هم مي توانند يك نماينده در اين مجلس داشته باشند. از جامعه زرتشتيان در مجلس خبرگان قانون اساسي شادروان موبد رستم شهرزادي شركت كردند. ايشان از موبدان با تجربه جامعه زرتشتيان بود كه در امور زرتشتيان مسلط بودند. ايشان با برخي از شخصيتهاي برجسته آن روز كه در تدوين قانون اساسي نقش داشتند به يكسري از نظريات جامع رسيدند. اين مسئله باعث شد كه يكسري از نمادهاي ايراني مانند پرچم سه رنگ، زبان فارسي و نام كشور كه نامي كهن است و باعث وحدت و يكپارچگي ميان تمام مردم مي شود باقي بماند. 

دكتر وحيدي با تاكيد بر اصل سيزدهم قانون اساسي كه جامعه زرتشتيان و ديگر اقليتهاي ديني را در اجراي مراسم  آزاد گذاشته است نمونه اي از نگرش شخصيتي امام دانست و گفت:  تدوين اين قانون باعث دوستي و وفاق و برابري شد. هم چنين اين قانون داراي مفاد مثبتي است كه باعث شد زرتشتيان به اين نتيجه رسيدند كه در نظام جمهوري اسلامي ايران هم مي توانيم با آزادي و مسالمت زندگي كنيم. من فكر مي كنم تمام اين بحثها، فكر و انديشه بنياديني است كه از ذهن حضرت امام جاري شده بود.

وي در ادامه اظهار داشت : زندگي ما زرتشتيان با كليه ايرانيان آميخته است و هر كسي داراي نگرش خاص ديني خودش است و همه ما در توحيد، معاد و نبوت داراي اشتراكاتي هستيم. همچنين از نظر فرهنگي و سابقه تاريخي همه مانند هم هستيم و ما مي توانيم يگانگي و وحدت با يكديگر داشته باشيم و آن ويژگي هايي هم كه داريم حفظ كنيم. همانطور كه امام هم گفتند روابط ما بايد  بر اساس محبت و وحدت قرار گيرد و نبايد روابطمان بر پايه قدرت باشد.

موبد وحيدي در پايان خاطر نشان ساخت : جامعه زرتشتيان از روي احترامي كه به حضرت امام داشتند به ديدار ايشان در زمان حياتشان رفتند و سخنراني هاي خوبي نيز ايشان براي جامعه زرتشتيان ايراد كردند. در نظر زرتشتيان ايشان شخصيتي بودند كه به دنبال جمع آوري ثروت و قدرت نبودند ايشان شخصيتي عرفاني داشتند. تفكر معنوي امام  مهمترين ويژگي ايشان است.  بسياري از رهبران دنيا پس از درگذشتشان كارنامه ثروت واموالشان مشخص مي شود اما خصيصه عرفاني و عدم ثروت اندوزي امام باعث شد كه  ايشان از سوي جامعه زرتشتيان بيشتر مورد احترام قرار گيرند. ما براي رحلت ايشان مراسم زرتشتي گرفتيم. در صورتي كه چنين كاري سابقه نداشت كه براي يك غير زرتشتي جامعه زرتشتي مراسم مذهب بگيرد.

موبد وحيدي در پايان اظهار داشت : هر ساله خانواده هاي زرتشتي در مراسم ياد بود ايشان شركت مي كنند. چرا كه شخصيت معنوي و تفكر ايشان همواره در نظر زرتشتيان مورد احترام بوده است.

کد خبر 189588

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha