۱۰ آبان ۱۳۹۲، ۱۱:۴۸

نامور مطلق بیان کرد:

صنایع دستی فرصتهای بی نظیری را از دست داده است/ لزوم احیا و بازسازی صنایع دستی

صنایع دستی فرصتهای بی نظیری را از دست داده است/ لزوم احیا و بازسازی صنایع دستی

اهواز- خبرگزاری مهر: معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی کشور گفت: صنایع دستی فرصتهای بی نظیر بسیاری را از دست داده و در شرایط فعلی به بازسازی مجدد نیاز دارد.

اهواز- خبرگزاری مهر: معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی کشور گفت: صنایع دستی فرصتهای بی نظیر بسیاری را از دست داده و در شرایط فعلی به بازسازی مجدد نیاز دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، بهمن نامور مطلق عصر پنج شنبه در مراسم گشایش نمایشگاه صنایع دستی اهواز عنوان کرد: صنایع دستی نیاز به بازسازی انگیزه  و تشکیلات دارد زیرا در این مدت با جا به جایی های بیهوده و غیرکارشناسی  آسیب دیده است.

وی افزود: متاسفانه  در سالهای اخیر به صنایع دستی جفا  شده است و فرصتهای بسیاری را از دست داده است. ما هم در واقع نمی دانیم  درددل خود را چگونه در این باره بیان کنیم.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی کشور تصریح کرد: صنایع دستی یک بخش عمیق و مهم از فرهنگ است و به همین دلیل فعالیت در  هنرها و صنایع دستی مثل فعالیت در صنایع سنگین نیست و وقتی به تجارت در این عرصه می پردازیم به صدور هویت در دنیا می پردازیم.

نامور مطلق با اشاره ارزشهای معنوی صنایع دستی که محصول هنر و فکر بشری است، اضافه کرد: تولید یک خودرو فقط یک ارزش اقتصادی دارد اما در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی بیش از آنکه ارزش اقتصادی داشته باشد ارزش فرهنگی و هویتی دارد.

بسیاری از صنایع دستی ما از بین رفته

وی بیان کرد: کیفیت و تنوع در صنایع دستی خوب است اما به دلیل بی توجهی به هنرمندان و سطح کیفی این صنایع، بسیاری از صنایع دستی ما از بین رفته است و از تنوع آنها کاسته شده است.

عضو فرهنگستان هنر با بیان اینکه صنایع دستی ایران آمادگی رقابت با محصولات چینی و هندی را دارد، ادامه داد: در صورت حمایت بیشتر دولت از سایر مناطق، صنایع دستی  می تواند گوی سبقت را از بقیه بخش ها برباید و برای این کار به خودباوری نیاز دارد.

وضعیت سوق الجیشی خوزستان

نامور مطلق عنوان کرد: خوزستان در یک وضعیت سوق الجیشی قرار دارد و از نظر جغرافیایی ویژه است که از اول انقلاب شناخته شده بود و  به خاطر جنگ به  این ویژگی بی توجهی شده در حالی که این ویژگی باعث می شود خوزستان در جایگاه بالای تجاری قرار گیرد.

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی کشور با تاکید بر بیشتر شدن تنوع و کیفیت صنایع دستی گفت: صنایع دستی به خاطر وقفه و جنگ و بی توجهی در سالهای اخیر به روز نشده است و باید با روابط بین رشته ای صنایع دستی را احیا کنیم.

به گفته نامور مطلق، بسیاری از محصولات صنایع دستی کارایی چندانی ندارند  و توجه مردم بیستر به خاطر حس نوستالژیک آنان است.

وی کمک به صنایع دستی را وظیفه دولت برشمرد و تصریح کرد: صنایع دستی باید روی پای خود بایستد و دست صنایع دیگر را بگیرد.

خوزستان دروازه اصلی صنایع دستی استان می شود

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خوزستان نیز در این مراسم گفت: خوزستان یکی از دروازه های اصلی صنایع دستی کشور خواهد شد.

افشین حیدری عنوان کرد: در شش ماهه اول امسال رشد قابل ملاحظه ای در صنایع دستی استان اتفاق افتاده و فعالیتها پررنگ شده است.

وی افزود: کلنگ بازارچه صنایع دستی در دولت تدبیر و امید به زمین زده شد و نگاه سازمان به صنایع دستی نگاهی خاص است. صنایع دستی یک رسانه فرهنگ ساز است که به عنوان خادمی در ای ن دریای بزرگ انجام وظیفه می کنیم.

حیدری تصریح کرد: نمایشگاه امسال متفاوت از سالهای گذشته است که دلیل آن حضور اقوام است زیرا اقوام آیینه تاریخ هستند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خوزستان اضافه کرد: نمایشگاه صنایع دستی برای اولین بار در کشور دو بار در خوزستان برگزار می شود؛ ضمن اینکه استقبال بسیار چشمگیر بوده است.

 

کد خبر 2166595

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha