به گزارش خبرنگار مهر، در مراسمی که ظهر پنجشنبه به منظور ارج نهادن به مقام پرستاران دردانشگاه علوم پزشکی زاهدان برگزار شد از تعداد 40 نفر پرستار و 25 نفر مامای نمونه در این دانشگاه طی آیینی با اهدای لوح یادبود قدردانی شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی زاهدان در این مراسم با بیان اینکه پرستاران این استان در مقایسه با سایر استان های برخوردار زحمت و تلاش مضاعفی را بر دوش می کشند اظهار داشت: در استان سیستان و بلوچستان به دلیل عدم داشتن بیمارستان و کلینیک های خصوصی لذا تمامی بار بهداشت و درمان بر روی دوش مراکز دولتی متمرکز شده است و از این رو زحمات پرستاران و کادر درمانی در بخش دولتی بسیار سنگین و مضاعف است.
دکتر منصور شکیبا با بیان اینکه تعداد دو هزار تخت در بیمارستان های استان فعال است ادامه داد: با توجه به توسعه فضای بیمارستانی در استان تعداد 500 تخت دیگر نیز به این آمار افزوده خواهد شد.
وی کمبود نیروی پرستار و ماما را در این استان به عنوان یکی از مشکلات پیش روی این دانشگاه عنوان کرد و گفت: به دلیل رمز ماندگاری نیروهای بومی تلاش بر آموزش و جذب نیروهای بومی معطوف شده است .
شکیبا پراکندگی جمعیتی در استان را یکی دیگر از مشکلات جدی به منظور ارایه خدمات مطلوب عنوان کرد و افزود: بسیاری از بهورزان شاغل در مراکز بهداشت نیاز به آموزش های لازم داشته و تا رسیدن به سطح مطلوب و استاندار فاصله دارند.
وی با اشاره به مشکلاتی از جمله سوء تغذیه و بارداری های خطرناک در میان مادران استان اظهار داشت: سیستان وبلوچستان جزو چهار استان اول کشور در زمینه سوء تغذیه کودکان قرار دارد که همین موضوع به افزایش مرگ و میر کودکان دامن می زند.
وی افزود: 80 درصد باروری زنان در این استان در سنی رخ می دهد که از نظر جامعه پزشکی سن خطرناک محسوب می شود و لذا خطرات جدی را برای مادران تاکنون به همراه داشته است.
نظر شما