به گزارش خبرنگار مهر، نصرالله مدقالچی شامگاه یکشنبه 18 اسفند با حضور در جمع داوران مسابقه «سخن سواران» از خاطرات خود در زمان کودکی در اجرا، دکلمه و نمایش سخن گفت.
در ابتدای این مسابقه نصرالله مدقالچی دوبلور پیشکسوت روی سن آمد و با بیان اینکه ممکن است یکی ذاتا خوش صحبت باشد به دانشجویان گفت: یکی از ویژگی های بیان این است که دارای موسیقی است بنابراین من سراغ موسیقی رفتم تا ببینم در موسیقی چه کار میکنند. در موسیقی نت مینویسند و اغلب نتها یا کوتاه یا بلند یا خیلی کشیده است. ما در بیان کشیدهتر را حذف میکنیم و تنها آوای کوتاه و بلند باقی می ماند.
وی با ذکر خاطره ای از دوران مدرسه ابتدایی خود یادآور شد: روز اول دبستان خانم معلمی حدود چهل و دو ساله سر کلاس آمد و خواست دانش آموزان را محک بزند. از آنها اسم هایشان را پرسید و دید که به طور مثال یک نفر محمد رضایی را «مم رضی» عنوان کرد. سپس روی تخته آ نوشت و شاید حدود دو هفته آنقدر با بچه ها کار کرد که بدین ترتیب همه را هماهنگ کرد. ما مثل ارکستر سمفونیک شده بودیم. مثل گروه با هم کار میکردیم، سپس شروع کرد به کنار هم قرار دادن کلمات. زمانیکه ما مقطع دبستان را تمام می کنیم تلفظ صحیح این سیودو حرف الفبا را فراموش میکنیم. البته با اینکه گفته می شود 32 حرف اما 8 حرف از این حروف عربی است.
این پیشکسوت عرصه گویندگی و دوبله در ادامه بیان کرد: هم اکنون بخش زیادی از تلفظ صحیح من ناشی از زحماتی است که این خانم معلم کشیده است. زحماتی که تا همیشه تاثیر آن را میبینم. سال سوم دبستان مردی به نام نامی اصفهانی که خیر هم بود مدرسهای در خیابان کارگر افتتاح و سپس نخبههای مدارس را جمع کرد که به صورت رایگان در آنجا تحصیل کنند و از قضا من یکی از آنها بودم. در آن زمان ما چند دانش آموز علاقمند به کارهای نمایشی بودیم و من خاطرم هست که به طور مثال از گوشه بالش خود پشم میدزدیدم و با آن سبیل درست میکردم و پنجشنبهها کارمان این بود یک داستان انتخاب و به شکل نمایش آن را اجرا میکردیم.
وی ادامه داد: مثلا یکی بقال یکی نانوا و یکی هم رفتگر می شد. حتی یادم می آید سال پنجم مدیر مدرسه من را برای جشنی صدا زد و خواست که دکلمهای را اجرا کنم. بعد از آن یک روز در میان با هم تمرین نمایش و ... میکردیم. با خودم میگفتم چرا بین 130 دانش آموز من را انتخاب کرد و بعد به این جواب میرسیدم که خب من کلمات را درست تلفظ می کردم و همین باعث شده بود که بتوانم در میان باقی دانش آموزان انتخاب شوم.
مدقالچی همچنین با اشاره به سخنان مولانا و فارابی در اهمیت سخن گفتن بیان کرد: بنابرگفته های این دو، خداوند به ما علاوه بر نعمت هایی که تاکنون عطا کرده نعمت سخن گفتن و همچنین موسیقی کلام را هم بخشیده است. ما از صدای بد، بدمان می آید و از صدای خوش، لذت می بریم. ما برای برقراری ارتباط نیازمند انتقال پیام سالم و موسیقایی هستیم تا رابطه برقرار کنیم و انسان ها را به خود جذب کرده و در آنها نفوذ کنیم.
این صداپیشه پیشکسوت در پایان اظهار کرد: وقتی این ابزار ارتباطی دستمان باشد هر کاری می توانیم بکنیم چون آچار فرانسه ای در دست داریم.
نظر شما