۲۵ شهریور ۱۳۹۳، ۱۰:۰۲

 آيت الله العظمی جوادي آملي:

انجام هر يک از مناسک حج موجب کنار رفتن پوشش‌های دل می شود

انجام هر يک از مناسک حج موجب کنار رفتن پوشش‌های دل می شود

 آيت الله العظمی جوادي آملي می گوید: هر يک از مناسک حج موجب کاستن از ضخامت پرده‏ ها و کنار رفتن پوشش گناهان از دلها مي‏ گردد. 

به گزارش خبرگزاری مهر، با توجه به نزدیک شدن به ایام حج، گزیده ای از سخنان آيت الله العظمی جوادي آملي در کتاب جرعه ای از «صهبای حج » را از نظر می گذرانیم، که انجام هر يک از مناسک حج را موجب کنار رفتن پوششهای دل مرقوم داشتند.
 
آیت الله جوادی آملی به نقل از رسول گرامی اسلام (‏ص) فرموده اند: حج گزار چون به گرد کعبه طواف کند از گناهان خود بيرون مي‏آيد و چون صفا و مروه سعي کند از گناهانش به‏ درمي‏ آيد و چون در عرفات توقّف کند از گناهانش خارج مي‏ شود و چون در مشعرالحرام توقّف کند از گناهانش برون مي ‏آيد و چون رمي جمره کند از گناهانش خارج مي‏ شود.اين بيان اين نکته باشد که هر يک از اين اعمال در آمرزش گناهي خاص مؤثر است و براي آمرزش آن گناه واجب شده است. يا آنکه گناهان چون انباشته شود و زنگار و پرده‏ اي بر گنهکار شود، هر يک از اين مناسک موجب کاستن از ضخامت اين پرده‏ ها و کنار رفتن اين پوششها از دلها مي‏ گردد. لذا طبق بيان نورانی آن حضرت معيار حج مقبول اين است که حج‏گزار از آن پس، مرتکب گناه نشود، امّا اگر همچنان به تباهي و گناه تن داد، اين نشان از مردود بودن حجّ اوست. 
 
ایشان همچنین دربارۀ کمترين پاداش کسي که به کعبه مي‏ نگرد به حدیث دیگری از آن اشاره داشته که فرمودند: کمترين پاداش کسي که به کعبه مي‏ نگرد،اين است که خداوند در برابر هر نگاه، پاداشي به او مي ‏بخشد و بدي‏اي را از او پاک مي‏کند و او را درجه‏اي بالا مي‏ برد.
 
ایشان در بخش دیگری در این کتاب، مناسک حجّ را نمونه‏اي از قيامت و حشر اکبر و تجسمي از حشر مردم در روز قيامت و برهنگي آنان در معاد مرقوم داشته و حج را، نور و بصيرت و شهود معرفی نمودند و در ادامه با تمسک به روايات،کسانی که از انجام این فریضه الهی سر باز زنند را مورد مذمّت قرار داده و آورده اند: در روايات آمده است که تارک حج، کور محشور مي‏ شود و او در دنيا کور است و در آخرت کورتر و گمراه‏تر.امام صادق(ع) نیز فرمودند: مرده‏اي که در گور است دوست دارد که در برابر دنيا و آنچه در آن است، او را يک حج مي ‏بود؛«وَدَّ مَنْ في القبورِ لو أَنَّ لَه حَجَّةً بالدُّنيا وما فِيها». 
 
استاد حوزه علمیۀ قم ، حج را شفابخش دلها از بيماريهاي شرک‏آلودي همچون ريا و هوا و بخل و خودپسندي ابراز داشته و ادامه دادند: حج با آن لبيک ويژه خود، طردکننده هر جاهليت و درهم شکننده هر بت و نشانه شرک‏آلود جاهلي و کوبنده هرگونه باطل قديم و جديد است. 
 
اين خانه، مرجع مکرر مردم است. مرجع، جايي را گويند که انسان از آنجا آمده و به آنجا باز مي‏ گردد. بر اين اساس، وطن اصلي مردم کعبه است و وقتي انسان به زيارت کعبه مي‏ رود گويا به اصل خود رجوع کرده است. بنابراين، کعبه مظهر فطرت است و حالت اصلي انسانها رجوع به کعبه است.
کد خبر 2371216

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha