به گزارش خبرنگار مهر، هشت سال دفاع مقدس خاطراتی فراموش نشدنی به همراه دارد و آن دوران هنوز حرف هایی برای گفتن دارد و هر بارما شاهد خاطرات جدیدی از سوی رزمندگان، جانبازان، خانواده های شهدا و آزادگان و فرماندهان جنگ هستیم؛ ترویج فرهنگ دفاع مقدس که برگرفته از فرهنگ عاشورا است باری را بر دوش ما نهاده که باید برای ادای آن تلاش کنیم.
در این بین نقش مؤثر مردم استان سمنان در 8 سال دفاع مقدس به گونه ای بود که رتبه دوم کشور در تقدیم شهدا به نسبت جمعیت و از همین حیث نیز بیشترین رزمندگان را به جبهه های حق علیه باطل فرستاد و رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
وجود سه هزار شهید و بیش از هفت هزار ایثارگر در استان سمنان افتخاری مهم است که برای همیشه بر تارک استان سمنان می درخشد.
رزمندگان استان سمنان در اکثر عملیاتهای بزرگ حضور فعال داشتند به طوری که بالغ بر 40 هزار رزمنده را به میدانهای جنگ اعزام کرده است.
رزمندگان و یادگاران هشت سال دفاع مقدس استان سمنان حرفهایی دارند که شندیدنی است و بخشی از آن را در این گزارش می خوانیم.
استان سمنان 114شهید گمنام دارد
مدیر کل اداره حفظ و آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر، از وجود 114شهید گمنام در استان سمنان خبر داد و گفت: این استان 31 مزار شهید گمنام دارد.
سرهنگ پاسدار فریدون پهلوانی ضمن بیان اینکه امسال در هفته دفاع مقدس شهرستان دامغان میزبان یک شهید گمنام است، اظهار داشت: این شهید در کلاته این شهرستان به خاک سپرده می شود که در این راستا یک مزار شهید به دیگر مزار شهدای گمنام استان سمنان اضافه می شود.
وی افزود: دانشگاه های آزاد اسلامی واحد دامغان و سمنان، دانشگاه های سمنان و شاهرود نیز دارای مزار شهدای گمنام هستند.
مزار شهدای گمنام میامی بلا تکلیف مانده است
مدیر کل اداره حفظ و آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان سمنان با اشاره به این مطلب که چند مزار شهدای استان دارای مشکل بودند، اظهار داشت: مزار شهدای آرادان با همکاری مسئولان رفع مشکل شد و مسئولان دیباج و شهمیرزاد برای رفع مشکلات مزار شهدا آمادگی خود را اعلام کردند اما متاسفانه مزار شهدای گمنام درجزین و میامی بلا تکلیف مانده است که این اداره کل برای ساماندهی آنها آمادگی همکاری لازم را با مسئولان محلی را دارد.
پهلوانی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری که "این دفاع 8 ساله، آنقدر حرف گفتنی دارد که اگر ده ها سال هنرمندان و افراد خوش ذوق و با ابتکار بنشینند و در جز جز آن کار کنند بازهم حرف های گفتنی خواهد داشت"، عنوان کرد: قریب به 150عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس با همکاری بنیاد شهید، کنگره شهدا، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در استان سمنان به چاپ رسیده است.
وی از آماده بودن ده ها عنوان کتاب دیگر در زمینه دفاع مقدس خبر داد و گفت: در آبان ماه سالجاری این کتاب ها رونمایی می شود.
فاز اول پارک موزه دفاع مقدس سمنان 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد
مدیر کل اداره حفظ و آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان سمنان با اشاره به این مطلب که پارک موزه دفاع مقدس استان در سه پروژه تعریف شده است اظهار داشت: هم اکنون فاز یک این پروژه 85درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
پهلوانی ساخت سر درب، میدان جنگ ،ساختمان موزه، صحن تاریخ، ساختمان فرهنگی را جز فاز اول این پروژه برشمرد و گفت: فاز اول این پروژه تا پایان سال 94به اتمام می رسد و در اوایل سال 95فاز اول افتتاح می شود.
وی افزود: طراحی دو فاز دیگر این پروژه آماده است و با تامین اعتبار کار آن آغاز می شود.
اجرای بیش از 30 برنامه شاخص ویژه دفاع مقدس در استان سمنان
مدیر کل اداره حفظ و آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان سمنان از رزمندگان و فرماندهان هشت سال دفاع مقدس خواست تا در محتوای پارک موزه دفاع مقدس کمک کنند.
پهلوانی ضمن بیان اینکه امسال بیش از 30برنامه شاخص طی هفته دفاع مقدس در استان سمنان بر گزار می شود خاطر نشان کرد: رژه نیروهای مسلح، همایش برکران نور، گردهمایی فرماندهان و رزمندگان جهاد سازندگی استان، تشیع پیکر شهید گمنام، برگزاری یادواره شهدا، برگزاری همایش سه روز ادبیات دفاع مقدس در شاهرود، غبار روبی گلزار شهدا استان، باز سازی و باز خوانی عملیات رمضان و همایش بزرگ پیاده روی خانوادگی و ... از جمله برنامه های این هفته است.
ضرورت انتقال فرهنگ دفاع مقدس به نسل های بعدی
یک رزمنده هشت سال دفاع مقدس نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به این مطلب که هشت سال دفاع مقدس، آثار با ارزش و معنوی را بر جای گذاشت اظهار داشت: این مهم نشانگر روزهای پر فراز و نشیب، تلخ و شیرین حماسه آفرینان صحنه های جنگ است.
سید جواد علی الحسینی افزود: جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، با تمام ویرانگری هایش دارای فرهنگ انتقالی به نسل های بعدی است.
وی ادامه داد: فرهنگ جنگ خود مجموعه ای است از عملکردها، نگرش ها، روش ها، آفرینش های هنری و ادبی سال های جنگ و پس از آن باید توجه کرد که انتقال این فرهنگ و حماسه ها به نسل های بعدی و حفظ ارزش ها و آثار این سال ها یکی از مهم ترین اقداماتی است که باید بدان توجه شود.
نیت خالصانه از مهمترین عوامل برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت
این رزمنده هشت سال دفاع مقدس، نقش خانواده ها در پیشبرد هشت سال دفاع مقدس را مهم برشمرد و گفت: آن روزها هیچ زمانی فراموش نمی شود که خانواده ها به فرزندان خود اجازه رفتن به جبهه را می دادند و خود آنها در مساجد برای آماده سازی خوراک، پوشاک و ... رزمندگان تلاش می کردند.
علی الحسینی، نیت خالصانه را از مهمترین عوامل برای ترویج و نهادینه کردن فرهنگ دفاع مقدس دانست و گفت: عملی کردن سیره ائمه در زندگی بسیار مهم است.
وی با تاکید بر اینکه فرهنگ دفاع مقدس بر گرفته از فرهنگ عاشورا است عنوان کرد: برای ترویج فرهنگ دفاع مقدس باید فرهنگ عاشورا را ترویج دهیم و این مهم را هم باید از خانواده خودمان شروع کنیم.
ایمان به خدا رمز موفقیت رزمندگان بود
این رزمنده با اشاره به وصیت نامه سیاسی الهی حضرت امام خمینی (ره) و فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص بصیرت کامل داشتن تصریح کرد: به صورت متحد و بسیجی وار می توانیم رسالت ترویج فرهنگ دفاع مقدس که بر گردن داریم را به نحو احسن تا ظهور حضرت حجت به پایان برسانیم.
علی الحسینی ایمان به خدا و بحث رسیدن به سیر و سلوک را از مهمترین رمز پیروزی رزمندگان برشمرد و افزود: دفاع مقدس نماینگر وحدت، مقاومت، ایثار، شهادت و شهامت مردانی است که با جان و دل از میهن اسلامی عزیزشان با توکل بر خدا و توسل به ائمه اطهار دفاع کردند.
وی از جوانان خواستار وحدت، پیروی از ولایت فقیه، منتظر واقعی حضرت حجت (عج)، کسب علم همراه با ایمان و احترام به پدر و مادر و اساتید شد و گفت: همانطور که حضرت امام خمینی (ره) فرمودند "مسجد و بسیج را خالی نکنند".
ضرورت انتقال آثار معنوی دفاع مقدس به حال و آینده
این رزمنده با اشاره به این مطلب که کاش همه لحظه های خود را برای دفاع مقدس می گذاشتیم اظهار داشت: کاش آثار معنوی دفاع مقدس را از گذشته به حال و آینده می آوردیم.
علی الحسینی با بیان اینکه متاسفانه بعد از دفاع مقدس ایثار و از جان خود گذشتگی کاهش یافته است عنوان کرد: اگر دفاع مقدس به طور کامل بازگو شود هم اکنون از نظر اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و آموزشی و ... چنان درسی خواهیم گرفت که دنیا به چشم خود ندیده است.
وی همچنین بحث هسته ای و موشکی را از کوچکترین نمونه های دفاع مقدس دانست و خاطرنشان کرد: اگر ما بتوانیم در زندگی خود، آداب و معاشرت و ... را از دفاع مقدس الگو برداری کنیم خیلی از مشکلات بر طرف می شود.
سمنان جز استانهای برتر کشور در هشت سال دفاع مقدس
یک آزاده سمنانی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن تبریک هفته دفاع مقدس، ایثار، شهادت و شهامت رزمندگان استان سمنان را در هشت سال دفاع مقدس چشمگیر دانست و اظهار داشت: سمنان در هشت سال دفاع مقدس جز استان های برتر کشور شناخته شد.
سید رضی نبوی چاشمی، با اشاره به این مطلب که استان سمنان در هشت سال دفاع مقدس تعداد زیادی شهید، آزاده و جانباز را تقدیم کرد افزود: این استان در هشت سال دفاع مقدس دارای یک کارنامه درخشان است.
وی با تاکید بر اینکه نباید فعالیت و نقش چنین انسانهایی امروزه کمتر شود گفت: این افراد باید به فکر ایثار باشند همانطور که در عملیات مهم فتح المبین، بیت المقدس، کربلای پنج، مرصاد و ... فداکاری و نقش آفرینی کردند.
نقش بسیار پررنگ رزمندگان استان سمنان در عملیات ها
این جانباز و یادگار 8 سال دفاع مقدس با تاکید بر اینکه امروز باید هوشیار باشیم افزود: دشمن از راه های مختلف مانند "اینترنت، ماهواره و ... وارد خانه های ما شده است و عملیات تهاجمی را انجام می دهد که ما باید با حضور و هوشیاری این دسیسه را خنثی کنیم.
نبوی چاشمی با اشاره به این مطلب که باید نیروی ایمان را در خانواده و فرزندانمان ایجاد کنیم عنوان کرد: این مهم موجب می شود در برابر استکبار جهانی، گروهایی مانند داعش، اسرائیل و .. وارد شده است پاسخگو باشیم.
وی نقش رزمندگان استان سمنان را در عملیات های دوران دفاع مقدس بسیار پر رنگ دانست و گفت: جهاد و سپاه نقش بسیاری بالایی را در آن زمان داشتند.
دشمن وضعیت نابسامان کشور را حمله کرد
این استاد دانشگاه، ایمان و اعتقاد قلبی را از مهمترین رموز پیروزی رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس دانست و افزود: ما پذیرفته بودیم که دشمن در بدترین شرایط به ما حمله کرده است اما با توکل به خدا و توسل به ائمه اطهار (ع) در مقابل دشمنان مقابله کردیم.
نبوی چاشمی با بیان اینکه همانطور که از اسم دفاع مقدس پیدا است دفاع ما مقدس بوده است اظهار داشت: دفاع مقدس با تقوا بودن، با انگیزه بودن، دشمن ستیز بودن و ... رزمندگان را نشان می دهد.
وی با اشاره به این مطلب که خدا را شاکریم برای اینکه جوانان از آگاهی لازم برخور دارند از جوانان خواست در این برهه از زمان هوشیار باشند و فریب مسائلی که دشمنان در غالب مختلف وارد می کنند را نخورند و از مقام معظم رهبری پیروی کرده و با توکل به خدا از میهن اسلامی خود دفاع کنند.
این رزمنده در خاتمه، توجه به زندگی نامه و خاطرات هشت سال دفاع مقدس شهدا را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: وصیت شهدا و خاطرات آنها خیلی به ما برای ادامه راه کمک می کند.
.................................
گزارش از اعظم سالار
نظر شما