۲۶ مهر ۱۳۸۴، ۱۳:۵۶

در گفت و گو با مهر

عرفان نظر آهاري : شاعر و نويسنده نبايد به دام سفارش نويسي بيافتد / مفاهيم ديني به خاطر ادبيات قرباني مي شوند

عرفان نظر آهاري : شاعر و نويسنده نبايد به دام سفارش نويسي بيافتد / مفاهيم ديني به خاطر ادبيات قرباني مي شوند

عرفان نظر آهاري - شاعر و نويسنده ، گفت: اگر ورود نهادها و سازمانها به حوزه ادبيات ديني شاعر و نويسنده را به دام سفارشي نويسي بياندازد و او در قالبهاي خاص مقيد كند و مانع بروز خلاقيت شود ، مردود است .

اين شاعرو نويسنده در گفت گو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ،  با بيان اين مطلب افزود : چنانچه شاعري بخواهد براي نوشتن و چاپ و توليد كتابهايي در حوزه ادبيات ديني اقدام كند ، ممكن است با مشكلاتي روبرو شود اما اگرحمايتهايي صورت بگيرد مي تواند فراغت بيشتري براي هنرمند فراهم كند، البته به شرط آنكه هيچ سفارشي دست و پاي او را نبندد.

عرفان نظرآهاري خاطرنشان ساخت : كودك و نوجوان و جوان امروز در واقع موجودي فرهيخته و متوقع است و ما بايد از عهده آنان بر آييم و از عهده اين نسل بر آمدن احتياج به هوش و خلاقيت  و  ابتكار دارد و ما بايد اين ابتكار را در ادبيات ديني يمان لحاظ كنيم چون در اين خصوص دو اصل مهم وجود دارد يعني  ادبيات و دين كه بايد هيچ كدام در فضاي ديگر وارد نشود ولي در اكثر مواقع يكي را فداي ديگري مي كنيم .

اين شاعر ياد آور شد: بعضي وقتها مفاهيم ديني به خاطر ادبيات قرباني مي شوند و به يك اثر ادبي ماندگاردست پيدا نخواهيم كرد، بيشتر تلاش مي كنيم كه دين مداري كودك و نوجوان را رشد دهيم حال آنكه نه دين مداري آنها را رشد مي دهيم و نه ذوق ادبي شان را بالا مي بريم. ما بايد ابتدا به ادبيات ناب در مفهوم واقعي خود، ادبيات محض و جدي و عميق دست پيدا كنيم و بعد از آموزه هاي ديني و مذهبي خودمان هم بهره ببريم و تا مي توانيم از روش هاي خلاقانه و پنهان استفاده كنيم .

نظر آهاري در ادامه اضافه كرد: وقتي ما زياد فرياد بزنيم و شعاردهيم و در حوزه تبليغ وارد شويم بايد بدانيم كه قطعا نتيجه نخواهيم گرفت و اگر نتيجه هم بگيريم بسيار مقطعي و كوتاه مدت است ، ما بايد دانه هايي بكاريم به اميد سال ها بعد نهال شدن آنها ، نه اينكه منتظر نتايج كوتاه مدت باشيم و اين اشتباهي است كه ما در اين حوزه  انجام مي  دهيم .

وي در پايان گفت وگو با مهر گفت: ما خود  به عنوان يك انسان، شاعر و يا نويسنده خيلي از بيشتر از اينها بايد در شعور و زندگي فرهنگي و حوزه هاي زيستي خود مطالعه داشته باشيم و ماحصل را در اختيار ديگران بگذاريم كه محصولي ارزشمند باشد پس بايد در ابتدا خود به دانش ها و داشته هايي برسيم  و بعد ادعا كنيم كه اين داشته ها به درد ديگران هم مي خورد، ولي در اكثر مواقع با دستاني خالي ديگران را به مهماني دعوت مي كنيم  و در سفره اي كه مي چينيم خوراك مناسبي وجود ندارد و بعد ديگران را محكوم مي كنيم كه چرا از مائده هاي ما چيزي بر نمي دارند؟ حال آنكه ما در واقع خوراك مناسبي براي آنها فراهم نكرده ايم.

کد خبر 241306

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha