محمد اکبرپور در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: امسال در راستای اجرای عملیات آبخیزداری و حفاظت از خاک مراتع خراسان شمالی، عملیات بیولوژیکی آبخیزداری در سطح بیش از هزار هکتار از مراتع در خطر فرسایش شدید و سیل خیز خراسان شمالی در حال انجام است.
وی با اشاره به این که عملیات های مزبور در سامان های مرتعی استان اجرا می شود، افزود: عملیات بیولوژیکی در ۱۱ سامان عرفی مراتع خراسان شمالی شامل سامان دشت در شهرستان گرمه، سامان اسفجیر در شهرستان فاروج، سامان های برستو- گنجدان، شیرویه و جهان در شهرستان اسفراین، سامان قوپوز در شهرستان شیروان، سامان قوزی سالار در شهرستان جاجرم، سامان میان بند باغلق در شهرستان راز و جرگلان و سامان های کهنه جلگه، کلاته چنار و کلاته تشی در شهرستان مانه و سملقان اجرا می شود.
اکبرپور با یادآوری این که در این عملیات های بیولوژیکی آبخیزداری رویکرد افزایش مشارکت آبخیزنشینان در اجرا و نگهداری در اولویت قرار دارد، اضافه کرد: عملیات بیولوژیکی آبخیزداری شامل بذرپاشی و کپه کاری گونه های مرتعی است.
به گفته وی با اجرای این طرح ها بهره برداران مرتعی در این سامان ها در نگهداری و اصلاح و احیاء مراتع مشارکت می کنند که این موضوع موجب افزایش تولید علوفه در واحد سطح و کاهش سیل و رسوب در آن محدوده می شود.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی اظهار داشت: این مشارکت ضمن ایجاد منافع اقتصادی طولانی مدت برای بهره برداران، پایداری برداشت از مرتع و کاهش خسارات ناشی از سیل در مناطق پایین دست را برای آنها ایجاد می کند.
به گزارش خبرنگار مهر، گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی دو میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این گستره یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.
نظر شما