۷ اسفند ۱۳۹۳، ۱۰:۳۴

در نشست صمیمی با وزیر صنعت مطرح شد:

۱۰ درصد صادرات فرش کشور مربوط به قم است/ تولید ۳۰ ماده معدنی درقم

۱۰ درصد صادرات فرش کشور مربوط به قم است/ تولید ۳۰ ماده معدنی درقم

قم - معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت قم با بیان اینکه ۱۰ درصد صادرات فرش کشور مربوط به قم است، گفت: متأسفانه به دلیل تحریم‌ها علیه کشور، بازارهای سنتی خود را از دست داده‌‌ایم.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست صمیمی محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعضای شورای ادارات هم خانواده استان قم شامگاه چهارشنبه در سالن جلسات ساختمان صنعت، معدن و تجارت قم برگزار شد.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم در این نشست با توجه به اینکه قم چهار راه مواصلاتی ۱۷ استان کشور است، گفت: ما طرح بار انداز کالا در قم را پیشنهاد می‌دهیم و مطالعات اولیه آن انجام شده است.

منوچهر محمدی‌چهر با بیان اینکه اعتقاد داریم ۱۰ درصد صادرات فرش کشور را در اختیار داریم، افزود: ۴۰ هزار نفر در بخش فرش مشغول فعالیت هستند و متأسفانه امروز به دلیل تحریم ها علیه کشور بازارهای سنتی خود را از دست داده‌ایم و به دنبال بازارهای جدید برای فروش فرش هستیم و در این راستا مطالاعاتی در مورد بازار چین داشته‌ایم که برای اجرای آن به کمک دولت نیاز داریم.

وی گفت: خوشه مبلمان در استان پا گرفته است و ۲ هزار نفر در قم به کار نجاری و ساخت مبل مشغول اند که دارای پروانه هستند و با احتساب کسانی که پروانه ندارند طبق بررسی ما ۱۲ الی ۱۳ هزار نفر در استان به این کار مشغول‌اند.

۲ هزار و ۶۶ واحد صنعتی در قم فعال است

محمود سیجانی نیز در این نشست اظهار داشت: از ۴۲۹ واحد صنعتی دارای پروانه ۲ هزار و ۶۶ واحد در استان فعال هستند که در این تعداد ۴۰ هزار اشتغال ایجاد شده است.

وی تصریح کرد: در گروه فلزات و ریخته گری ۴۶۰ واحد پروانه گرفته‌اند که از این تعداد ۳۶۳ واحد فعال اند، در گروه صنایع غذایی و دارویی ۲۳۲ واحد پروانه گرفته اند که از این تعداد تنها ۲۰۷ واحد فعال اند، در صنایع شیمیایی از ۳۱۴ واحدی که پروانه دارند۲۸۱ واحد فعال و در صنایع نساجی و پوشاک از ۳۴۰ واحد دارای پروانه ۲۶۲ واحد فعالیت دارند، صنایع کانی غیر فلزی از ۴۶۷ واحد دارای پروانه ۴۱۹ واحد فعال و در صنعت لاستیک و پلاستیک نیز از ۳۸۹ واحد دارای پروانه ۳۵۰ فعال می‌باشند.

معاون صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم یکی از صنایعی که طی چند سال اخیر رشد و توسعه پیدا کرده است صنایع غذایی دانست و گفت: در ۲۰۷ واحد فعال این بخش ۴ هزار و ۱۳۵ اشتغال ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه در استان۵۴۰ واحد تولیدی با توان تولید بالای ۴۰ درصد وجود دارد که باید به بررسی نیازهای این واحد ها برای تکمیل شدن پرداخت، تصریح کرد: جواز واحد هایی را که ۲ تا ۳ سال از صدور آن ها گذشته است و هنوز اقدامی انجام نداده اند را باطل می کینم.

۳۰ نوع ماده معدنی در قم وجود دارد

رئیس اداره معادن سازمان صنايع و معادن قم نیز در این نشست با بیان وسعت کم معادن در قم، اظهار کرد: ۳۰ نوع ماده معدنی در قم وجود دارد که شاخص آنها عبارت اند از منگنز، مس، آهن و در غیر فلزات عبارت اند از خاک‌های صنعتی و عقیق.

محمد تقی کاظم زاده بیشترین حجم معادن استان را در بخش آهک و گچ دانست و اصلی ترین پتانسیل را شورابه های دریاچه نمک خواند که به عنوان یک پالایشگاه معدنی محسوب می شود.

وی پرحجم ترین فعالیت این اداره را در سال جاری در بحث دریاچه نمک عنوان کرد و گفت: سرمایه گذارانی وجود دارند که حاضرند در این بخش سرمایه گذاری نمایند.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم نیز اظهار کرد: در استان قم ۸۲۵ واحد خبازی وجود دارد که از این تعداد ۳۰۰ واحد نانوایی سنگک، ۲۵۰ واحد بربری و مابقی لواش و تافتون است، همچنین ۵ کارخانه آرد سازی با ظرفیت بین ۴۰ تا ۴۵ درصد فعالیت وجود دارد.

فرهاد زارع با بیان اینکه سیلویی که در اختیار داریم بتنی با ظرفیت ۱۱۰ هزار تن می باشد، گفت: این سیلو با انبارهای مجاور خود قابلیت ذخیره سازی حدود یک سال و نیم مصرف مردم قم را دارا است که باتوجه به جمعیت شناوری که در قم وجود دارد با میانگین مصرف ماهیانه در استان مواجه هستیم، که گاهی بالای ۱۱ هزار تن و گاهی زیر آن است.

کارخانجات آرد در قم هیچ گونه بدهی ندارند

وی عنوان کرد: در طی یک سال گذشته ۱۱ ماه بالاترین رتبه کیفی نان کشور را در رسته سنگک کسب کرده‌ایم و بعد از اصفهان و یزد پایین ترین میزان مصرف را داشته ایم.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم با  بیان اینکه کارخانجات آرد در قم هیچ گونه بدهی ندارند، گفت: در هر ماه گروه درجه بندی متشکل از اداره غله، صنعت و معدن، دانشگاه علوم پزشکی، تعزیرات و استاندارد از صفر تا صد روند تولید آرد در کارخانه را بررسی می کنند.

زارع با اشاره به اینکه در سیلو ۷۰ درصد گندم خارجی و ۳۰ درصد ایرانی است، ادامه داد: در سال گدشته ۲۵ هزار تن گندم را از کشاورزان تحویل گرفتیم و امسال نیز همین مقدار را پیش بینی می کنیم.

سرپرست بانک صنعت، معدن و تجارت استان قم هم در این نشست اظهار کرد: تمام تسهیلات ما در بخش صنعت است و در حال حاضر بالغ بر۳۰۰ میلیارد تومان توسط بانک به صنعتگران تسهیلات پرداخت شده و با احتساب تسهیلاتی که ستاد ما به بخش صنعت استان پرداخت کرده است مجموعا ۵۰۰ میلیارد تومان بانک صنعت و معدن به صنعت استان قم تسهیلات پرداخته است.

صادق نیا گفت: در بخش صندوق توسعه ملی با افتخار می‌گوییم این بانک در استان قم جزو رتبه‌های اول و دوم قرار دارد.

کد خبر 2507032

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha